تعریف افزایش سرمایه

کد خبر: ۱۰۶۴۴۲۰
|
۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۳ 10 July 2021
|
6822 بازدید

افزایش سرمایه یکی از روش‌های تامین مالی شرکت‌ها است و ناشران برای اینکه بتوانند فعالیت‌های خود را توسعه دهند و قدرت رقابت آنها حفظ و یا افزایش یابد اقدام به افزایش سرمایه می‌کنند.

به گزارش ایبِنا، در برخی از مواقع افزایش سرمایه به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت صورت می گیرد و این تامین منابع مالی جدید می تواند به شکل های مختلفی صورت پذیرد. هنگامی که یک شرکت در بورس اوراق بهادار بخواهد سرمایه خود را افزایش دهد باید تعدادی سهام جدید منتشر کند و به سهامداران بفروشد تا مبلغ مورد نیاز برای افزایش سرمایه را تامین کند.

تفاوت اصلی بین انواع روش های افزایش سرمایه، در محل تامین این منابع جدید است. در ادامه درباره انواع روش های آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

راه‌های افزایش سرمایه

معمولا روند افزایش سرمایه در شرکت ها به این شکل است که در مرحله اول هیات مدیره شرکت پیشنهاد خود را به همراه دلایل کافی در خصوص افزایش سرمایه به سهامداران شرکت ارائه می کند.

این پیشنهاد در مجمع عمومی فوق العاده شرکت مورد رای گیری سهامداران شرکت قرار می گیرد.

سپس در صورت تصویب این پیشنهاد در مجمع و پس از ارائه مجوز از سوی بورس، افزایش سرمایه شرکت صورت می گیرد. قیمت سهام شرکت پس از افزایش سرمایه، دستخوش تغییر می شود.

لازم به ذکر است این که افزایش سرمایه شرکت از چه روشی انجام شود، اثرات متفاوتی در این تغییرات قیمت دارد.

انواع افزایش سرمایه

۱- از محل سود انباشته «سهام جایزه»

۲- از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران

۳- از محل تجدید ارزیابی دارایی ها

۴- به روش صرف سهام

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات