یک فعال سیاسی، یکی از مهمترین مسائلی که دولت سیزدهم با آن روبه رو است، مشکلات اقتصادی و دغدغههای معیشتی مردم دانست و گفت: انتظار آقای رئیسی برای حل این مشکل، کارگروه ویژه تشکیل دهد.
مصطفی هاشمیطبا فعال سیاسی در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» درباره چالش های اقتصادی دولت سیزدهم اظهار کرد: مهمترین چالش دولتی که قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر بر سر کار بیاید، مشکلات اقتصادی و رفع دغدغههای معیشتی مردم است که امیدواریم آقای رئیسی با توجه به شعارهای انتخاباتی که بیان کردند، در جهت حل این مهم در همان روزهای ابتدایی دولت وارد عمل شوند.
وی دیگر مساله خیلی مهم و فوری که دولت سیزدهم با آن روبهرو است را تامین بودجه سال ۱۴۰۰ خواند و افزود: بودجه مقولهای است که انبساطی بوده و تعهدی است که دولت آن را می پذیرد. وقتی تصویب شد، دولت نمی تواند آن را کم کند. از این روی، تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید در جهت کسری بودجهای که قطعا با آن سر و کار خواهند داشت، تدبیر جدی اندیشید.
این فعال سیاسی تصریح کرد: بودجه سال ۱۴۰۰ به شدت انبساطی بوده و دولت سیزدهم ناگزیر است، این بودجه را به هر نحوی تامین کند، ولی اگر بخواهد طبق معمول از منابع بانک مرکزی استفاده کند، تورم افزایش می یابد و احتمال اینکه به سمت تورم های شدید برود، زیاد است.
هاشمی طبا با بیان اینکه اگر دولت نخواهد از منابع بانک مرکزی استفاده کند یا باید برجام را بپذیرد که با این شرایط موجود سخت است و یا باید اوراق منتشر کند که در این حجم کسری بودجه این امکان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: فروش دارایی یکی از رویکردهای دیگر دولت رئیسی برای برون رفت از وضعیت فعلی است که با توجه به رویکرد و نگاه اقتصادی شخص آقای رئیسی بعید به نظر میرسد عملیاتی شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه برای برون رفت از وضعیت فعلی، انجام اصلاحات اقتصادی، اصلی اساسی است، دولت رئیسی باید در جهت اصلاح شاخصهای کلان اقتصادی کشور و جلوگیری از هدررفت هزینههای کشور اقدام کند و هزینه ها را به حداقل برسانند تا بلکه گشایشی شود.
وی در پایان با بیان اینکه انتخاب گزینههای اقتصادی دولت، نقطه قوت دولت سیزدهم خواهد بود، گفت: آقای رئیسی با توجه به وضعیت امروز کشور، بدون شک باید افرادی را در راس تیم اقتصادی خود قرار دهد که بتوانند برنامه جدی برای برون رفت از وضعیت فعلی ارائه دهند، چون با شعار و وعده و وعید نمیتوان جوابگوی دغدغههای مردم در وضعیت فعلی بود.