به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، نظر به امتناع شرکت سوئدی تولید کننده پانسمان بیماران EB به دلیل اعمال تحریمهای ظالمانه علیه مردم و بیماران ایرانی و به رغم تمام محدودیتها در تأمین این نوع پانسمانها، با تلاش وزارت بهداشت یک محموله شامل ۱۲ قلم پانسمان با همکاری سازمان یونیسف در فروردین ۹۹ تحویل وزارت بهداشت (انبار هیأت امنا صرفه جویی ارزی) شد.
بر این اساس تمامی پانسمانهای محموله اهدایی سازمان یونیسف وارد انبار هیأت امنای ارزی شد و به منظور توزیع مناسب، اداره کل تجهیزات پزشکی بر اساس میزان نیاز ماهانه بیماران اعلامی توسط مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای معاونت درمان، اقدام به صدور حواله توزیع به هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران کرده و طبق حوالههای صادره به مدت ۴ ماه مستقیماً تحویل خانه EB شد. همچنین مقرر شد پانسمانهای مورد نیاز بیماران در مراحل بعدی مطابق روال گذشته و متناسب با نیاز بیماران از طریق دانشگاه ایران به خانه EB تحویل شود.
با توجه به اینکه عرضه این کالای پزشکی اساسی بصورت یارانهای تأمین و برای مصرفکنندگان رایگان میباشد لذا باید با مدیریت صحیح و دقیق توزیع شود تا ضمن پیشگیری از هر گونه سوءاستفاده به سهولت در دسترس بیماران مبتلا قرار گیرد و این عزیزان در دسترسی دچار مشکل نشوند، لذا پانسمانها به اندازه نیاز ماهانه توسط مرکز مدیریت بیماریهای معاونت درمان اعلام و حواله آن از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی صادر و دانشگاه علوم پزشکی ایران پانسمان را به تناسب نیاز بیماران در اختیار خانه EB قرار میدهد.
در این راستا تا تیرماه سال جاری ۹۷۵۳۶ عدد پانسمان تحویل خانه EB شده است، براین اساس تمام اطلاعات پانسمانهای وارد شده، موجودی انبارها و تعداد تحویلی به خانه EB ثبت شده و بطور شفاف قابل رصد و پایش است؛ بنابراین موضوع مفقودی پانسمانها به هیچ وجه صحت نداشته و منطقی هم نمیباشد و طرح این موضوع تنها باعث نگرانی خانوادهها خواهد شد.
همچنین تأمین پانسمان مورد نیاز بیماران EB تا پایان امسال پیش بینی شده و در حال حاضر از ۱۲ قلم پانسمان مورد نیاز بیماران، موجودی تعدادی به مدت بیش از یک سال و معدودی از انواع آن به مدت ۶ ماه تأمین شده است که برنامه ریزی برای تأمین آنها نیز به صورت فراخوان توسط اداره کل تجهیزات پزشکی در حال انجام است.
لذا هیچ مشکلی در تأمین این پانسمانها وجود نداشته و به خانوادههای محترم بیماران پروانهای این اطمینان را میدهد که هیچ دغدغه نسبت به تأمین پانسمان نداشته باشند.
ادعاهای غیر مستند که موجب نگرانی خانوادههای بیماران در تأمین دارو و ملزومات شود، مصداق تشویش اذهان عمومی بوده و از سوی وزارت بهداشت قابل پیگیری حقوقی است.