رئیس جمهور در مجمع سالیانه بانک مرکزی مطرح کرد

اگر جنگ اقتصادی و کرونا نبود، امروز قیمت دلار ۵ هزار تومان بود

حسن روحانی گفت: دولت در چهار سال اول از انضباط مالی بسیار خوبی برخوردار بود و در هیچ شرایطی حتی در دوره جنگ اقتصادی نیز حاضر به استقراض از بانک مرکزی نشد. بنا بر محاسبات اقتصاددانان، اگر دولت بر مبنای روال گذشته خود پیش می‌رفت، امروز قیمت دلار حدود ۵ هزار تومان بود.
کد خبر: ۱۰۶۵۹۷۵
|
۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۰ 25 July 2021
|
21750 بازدید
|
به گزارش تابناک اقتصادی؛ در شصت و یکمین مجمع سالیانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، که روز یکشنبه (سوم مرداد ۱۴۰۰) با حضور رئیس جمهور برگزار شد، صورت‌های مالی مجمع با اعمال اصلاحاتی به تصویب رسید. در این نشست رئیس کل بانک مرکزی از عملکرد، جهت‌گیری‌های سیاستی و اقدامات پولی و بانکی بانک مرکزی و همچنین شاخص‌ها و متغیر‌های اقتصادی کشور در هشت سال دولت تدبیر و امید به ویژه سال ۹۹ گزارشی ارائه کرد.
اگر جنگ اقتصادی و کرونا نبود امروز قیمت دلار ۵ هزار تومان بود
 
حسن روحانی، رئیس جمهوری، در این مجمع (سالیانه بانک مرکزی) با اشاره به شرایط خاص و پرفراز و نشیب کشور در طول هشت سال گذشته اظهار داشت: بر اساس آمار و ارقام، وقتی در سال ۹۲ دولت یازدهم شروع به کار کرد، رشد اقتصادی منفی ۷.۷ بود و در سال ۹۴ نیز با معضل و شوک قیمت نفت مواجه شدیم و قیمت نفت که در آغاز کار دولت یازدهم بشکه‌ای ۱۰۴ دلار بود، در مقطعی حتی به ۳۰ د لار رسید؛ لذا با شرایط خاصی مواجه بودیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بعد از اینکه در سال ۹۴ توانستیم از تحریم بگذریم، آثار اقتصادی مثبت آن در سال ۹۵ مشاهده شد به طوری که در این سال از رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصد برخوردار شدیم و از آغاز دولت یازدهم تا اوایل سال ۹۷ شرایط باثباتی در اقتصاد کشور را شاهد بودیم.

دکتر روحانی گفت: از ابتدای دولت یازدهم تا اوایل سال ۹۷ فرازونشیب آنچنانی در اقتصاد و به خصوص قیمت ارز نداشتیم و از لحاظ تورم، رشد اقتصادی، قیمت ارز و اشتغال باثبات بودیم که ثبات اقتصادی برای داشتن شرایط مطلوب در سال‌های آینده برای کشور اهمیت دارد.

رئیس جمهور اضافه کرد: از سال ۹۳ اشتغال خالص مناسبی را در کشور شاهد بودیم و تا سال ۹۶ به طور متوسط ۵۵۰ هزار شغل ثابت در هر سال داشتیم. تورم نیز از اواخر سال ۹۴ تا اوایل سال ۹۷ یک رقمی بود، اما با شروع جنگ اقتصادی شرایط تغییر کرد.

دکتر روحانی گفت: دولت در چهار سال اول از انضباط مالی بسیار خوبی برخوردار بود و در هیچ شرایطی حتی در دوره جنگ اقتصادی نیز حاضر به استقراض از بانک مرکزی نشدیم همواره سعی کردیم انضباط مالی دولت را رعایت کنیم که این موضوع در تورم و پایه پولی بسیار مهم است.

رئیس جمهور گفت: از سال ۹۶ بانک مرکزی ناچار شد برای موسسات اعتباری غیرمجاز و نیز ادغام بانک‌های نیرو‌های مسلح از پایه پولی استفاده کند، اما استفاده از پایه پولی از طرف دولت هیچ‌گاه بر مبنای بدهی و استقراض دولت نبوده است، اما در عین حال سال ۹۸ نسبت به ۹۷ و سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بدهی دولت به بانک مرکزی کاهش یافته است.

دکتر روحانی با بیان اینکه در سال ۹۷ وارد شرایط جدیدی شدیم، گفت: از مدیران و اقتصاددانان خواهش می‌کنم که شرایط اقتصادی سال ۹۷ به بعد را بر مبنای واقعیت‌های موجود برای مردم تشریح کنند؛ حوادثی که پس از این سال اتفاق افتاد ارتباطی به دولت نداشت، چون دولت بر مبنای روال گذشته خود پیش می‌رفت و چنانچه جنگ اقتصادی سال ۹۷ و کرونا نبود، همین روند ادامه پیدا می‌کرد و بر اساس محاسباتی که اقتصاددانان انجام دادند، امروز قیمت دلار حدود ۵ هزار تومان بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه جنگ اقتصادی سال ۹۷ در تاریخ کشور بی نظیر و در تاریخ جهان کم نظیر است اظهار داشت: اینکه حتی فروش یک بشکه نفت نیز محدود و کل عملیات بانکی و منابع کشور کاملا مسدود شود، اقدامی بی سابقه و کم نظیر است، اما در عین حال علیرغم همه محدودیت‌ها کشور اداره و کالا‌های اساسی و ضروری به اندازه نیاز خریداری و وارد شد و با همه این شرایط سخت در سال ۹۸ مشکلات اقتصادی تقریبا کنترل شد، اما متاسفانه در اواخر سال ۹۸ با مشکل کرونا مواجه شدیم.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم به جای نفت که تامین کننده اصلی ارز کشور است جایگزین پیدا کنیم فعالیت‌های خوبی در راستای صادرات غیرنفتی انجام دادیم و در این راستا اقدامات بانک مرکزی بسیار موثر بود و تقریبا کشور بدون نفت، بدون قحطی و کوپنی شدن کالا‌ها اداره شد.

رئیس جمهور با اشاره به اقدامات اقتصادی دولت در مواجهه با کرونا اظهار داشت: با اقدامات انجام شده توانستیم تخت‌های بیمارستانی را برای مبتلایان به کرونا افزایش دهیم و تخت‌های ویژه را در طول یک سال و نیم به بیش از ۲.۵ برابر برسانیم، برای مردم و کسب و کار‌های آسیب دیده هم کمک‌ها و تسهیلات بانکی ارائه دادیم و همچنین در همین شرایط توانستیم سهام عدالت را ساماندهی کرده و بخشی از سهام را به مردم پرداخت کنیم.

روحانی افزود: در زمینه تهیه واکسن نیز به رغم همه مشکلات امروز توانستیم به نقطه نسبتا مطلوبی برسیم و روند واکسیناسیون سرعت خوبی پیدا کرده است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی در سال ۹۹ که در بسیاری از کشور‌ها منفی بود، در کشور ما مثبت ۳.۶ درصد بود و این از افتخارات دولت است که در سخت‌ترین شرایط و جنگ اقتصادی قادر است دولت دوازدهم را با رشد مثبت اقتصادی به دولت آینده تحویل دهد.

روحانی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار و ارقام ارائه شده در سه ماهه اول امسال، شاهد شرایط مناسبی در بخش صادرات و واردات نسبت به سه ماهه اول پارسال هستیم، صادرات بیش از ۶۹.۲ درصد و واردات حدود ۳۷ درصد نسبت به سه ماهه اول سال گذشته اضافه شده است و شاهد تعادل بین صادرات و واردات هستیم و بی تردید این روند می‌تواند امیدوارکننده باشد ضمن اینکه در شرکت‌های بزرگ اقتصادی نیز رشد ۸.۷ درصدی ایجاد شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر دو کار در این مدت انجام شده بود در اوایل ۱۴۰۰ شاهد شرایط بهتری بودیم، اظهار داشت: اگر دست و پای ما را نمی‌بستند قطعا در پایان سال ۹۹ می‌توانستیم در روند مذاکرات تحریم را برداریم، توافق بین ما و ۱+۵ در وین کاملا روشن و اسناد آن موجود و مشخص است که آن‌ها و ما حاضر بودیم اقداماتی انجام دهیم، اما مصوبه‌ای که در مجلس گذرانده شد، نگذاشت ما کار خود را انجام دهیم.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: اقدام دوم در زمینه اف. ای. تی. اف بود که مشکل بزرگی ایجاد کرد. در این زمینه دولت و وزارت اقتصاد کار خود را انجام داده و مجلس و شورای نگهبان نیز کمک کرده بودند، اما یک جای دیگری برای ما مشکل درست کرد و هنوز هم مشکل ادامه دارد.

رئیس جمهور تصریح کرد: اگر همه تحریم‌ها هم برداشته شود، ولی مشکل اف. ای. تی. اف حل نشود، باز هم در فعالیت‌های بانکی با بانک‌های دنیا روند عادی نخواهیم داشت؛ لذا برخی از مشکلات در اختیار دولت نیست و ربطی هم به دولت ندارد.

دکتر روحانی گفت: اگر می‌توانستیم اختیارات لازم که قانون اساسی به ما می‌دهد، عملیاتی کنیم در آغاز ۱۴۰۰ تحریم نداشتیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برخی امور از جمله جنگ اقتصادی هم مربوط به دولت نیست و ناشی از اقدام یک نادانی است که از برجام خارج شد و تحریم را بر کشورمان تحمیل کرد.

دکتر روحانی اضافه کرد: در برخی از امور دولت به تنهایی قادر نیست کاری انجام دهد و باید بقیه دستگاه‌ها و ارگان‌ها هم یاری کنند لذا باید برای مردم توضیح داده شود که دولت در کجا‌ها می‌تواند عمل کند و کجا‌ها از اختیارات دولت خارج است.

رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه در توان‌مان بوده برای رفع مشکل مردم دریغ و کوتاهی نکردیم و برخی بر مواردی که در اختیار دولت بوده را حل و فصل کردیم و اجازه ندادیم در شرایط کرونا و تحریم فعالیت‌های زیربنایی و اقتصادی و تولیدی تعطیل شود.

 
کمیجانی رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه به آثار اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا اواخر سال ۱۳۹۸ اشاره و عنوان کرد: با بروز و شیوع پدیده غیرقابل پیش‌بینی ویروس کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ و به تبع آن افول فعالیت‌های اقتصادی در مقیاس جهانی منجر به کاهش تقاضا برای صادرات کشور و افت قیمت نفت به سطوح بسیار پایین شد و این مسأله علاوه بر محدویت‌های تحریمی مزید بر علت شد تا درآمد‌های صادراتی نفت در سال ۱۳۹۹ بیش از پیش تنزل یافته و مدیریت بازار ارز با دشواری بیشتری مواجه شود.

دکتر کمیجانی یادآور شد: البته همزمان با توجه به وابستگی تاریخی دولت به درآمد‌های نفتی و چسبندگی مخارج دولت، تامین کسری بودجه دولت واجد آثار پولی شد که نهایتاً در قالب رشد پایه پولی و نقدینگی نمایان شد. لازم به توضیح است که متوسط رشد سالانه نقدینگی طی سال‌های ۹۶-۱۳۹۲ (پس از کسر اثر افزایش پوشش آمار‌های پولی و بانکی) به مدد برقراری آرامش و ثبات در فضای اقتصادی کشور معادل ۲۴.۴ درصد بود. این در شرایطی است که متوسط رشد نقدینگی در چهارده سال قبل از این دوره زمانی (سال‌های ۹۱-۱۳۷۸) به میزان ۲۷.۱ درصد رقم خورده بود.

رئیس شورای پول و اعتبار در ادامه توضیحاتی را درخصوص رشد نقدینگی طی سال‌های اخیر ارائه کرد و گفت: با این حال در سه سال اخیر متاثر از کاهش شدید درآمد‌های نفتی دولت و تشدید کسری بودجه و نیز مشارکت فعال نظام بانکی در سیاست‌های حمایت از تامین مالی بنگاه‌ها و خانوار‌های آسیب دیده از بیماری کرونا، رشد نقدینگی ارقام بالاتری را تجربه کرد. به طوری که متوسط رشد سالانه نقدینگی طی سال‌های ۹۹-۱۳۹۷ به ۳۱.۵ درصد رسید که این میزان در مقایسه با متوسط رشد نقدینگی طی سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۱ (۲۷.۱ درصد) به میزان ۴.۴ واحد درصد بالاتر بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
پس چرا بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زدید اگر نمی شد و نمی توانستید سکان را به شخص دیگری می سپردید شاید بهتر عمل می کرد هرچند بعید است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اگه رو کاشتم در نیومد
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
ان وقت چرا پس ارز ۴۲۰۰ قیمتش همان ۴۲۰۰ است؟؟؟
حداقل ارز ۴۲۰۰ را اقای روحانی برای ارزوهای خود هم که شده ۵۰۰۰ کنید که یعنی ارز قیمتش این بوده !!!!!!!و الان با تفسیر شما هر دلار را دولت دارد ۸۰۰ تومان ضرر میکند در دادن ارز ۴۲۰۰ به از مابهترون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
یکی نیست بهش بگه اگه تو نبودی زیر پنج هزار تومن باقی میموند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
وقتی اون کلید رو تو دستت گرفته بودی و لبخند بسیار زیبا میزدی.....فکر این چیزا نبودی؟؟؟؟!!!!!!!!
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
خودشم میدونه هیچ کاره هست و بعدی هم همینطور.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
واقعا توجیه کردن بی تدبیری خودت و کابینت با این حرفهای تکراری، دل مردمی که از اول دولت تو 1000درصد فقیر تر شدن رو اروم نمیکنه باید جواب گو باشی بنزین 200تومنی شده 3000 نون 100تومنی شده 3000تومن گوشت 20تومنی شده 150تومن مرغ 3000تومنی شده 40000تومن برنج 3000تومنی شده 40000تومن پراید 8تومنی شده 140تومن دلار 3200تومنی و ...
ناشناس
| Netherlands |
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
نه دیگه برای چی سکان رو بده به شخص دیگه. روی صندلی نشسته از طریق ویدئو کنفرانس! بهش گزارش می دن از جاش هم تکون نمی خوره کار از این راحت تر سراغ داری؟
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
نکته ساده تر:اگر تو الان رئیس جمهور نبودی وضع مملکت این نبود...اگه جهانکیری معاون اولت نبود وضع مملکت این نبود...
ناشناس
| Canada |
۱۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
چه کاریه ؟ نشستیم دور هم حالش رو می بریم
ناشناس
| Canada |
۱۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
من سه ماهه که به کانادا مهاجرت کردم و ازاین بابت بسیارخوشحالم تنها حسرت ‌و ناراحتی من اینه که نیستم تا شاهد رفتن دولت روحانی باشم ...
ناشناس
| Canada |
۰۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
تابناک چرا کامنتهای مردم نسبت به عملکرد این آقا را منتشر نمیکنی؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
کی بود که می گفت احمدی نژاد ال و بل بود ما میایم همه چی درست می شه؟ شاید من و تیمم بودیم حواسم نیست!
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
رئیس جمهور هیچ کاره است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اگر اینجوریه که منم می تونستم هشت سال رئیس جمهور مملکت باشم بعد هم بگم نشد و اگر اینچنین بود آنچنان می شد بدون قمپز در کردن
پاسخ ها
ناشناس
| Luxembourg |
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
دقیقا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اگر...اگر... اگر... هنر روسای جمهور ما در سال های پایانی تصدی ریاست جمهوری.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اقاي روحاني بهت راي نداديم که همه مشکلات را بندازي گردن ديگران. کرونا همه جا هست. ما شما را انتخاب کرديم که راهي پيدا کني نه اينکه تا يه راهت بسته شد بشيني و هيچ کاري نکني. بايد مي رفتي با ترامپ مذاکره مي کردي. نمي ذاشتند استعفا مي دادي. همه دنيا با ترامپ کار کردند. فقط ما بوديم که گفتيم الا و بلا نه. چرا نه؟ مگه ما عمرمون را از سر راه اوريم...
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
دقیقا. همه زندگیمون صرف سعی و خطای مدیران کشور شد. علمی رو که در بهترین دانشگاه های دنیا تدریس میکنند آقایون بد میدونند و درحال راه اندازی شیوه های جدید هستند که جواب هم نداده. آخر هم مردم مقصرند که همکاری نکردند. ول کنید بابا این کارها رو. چرا مهندسی و پزشکی غرب و شرق خوبه ولی علم کشورداریشون بده؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اگر استعفا می داد یا استیضاح می شد اون وقت یک سری سینه چاک می ریختن بیرون که با محبوب ما چه می کنید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
مگه سرخوده بره با ترامپ مذاکره بکنه
اون بالا بالاییها نذاشتن و گفتن نه مذاکره و نه جنگ
البته نمی خوام بگم تقصیر اون بالا بالاییهاست
مملکت داری با حرف نمیشه به قول یکی از عزیزان نباید دست رو دست می ذاشت و اگه نمی تونست کاری بکنه باید استعفا می داد
این نشون می ده که قدرت چقدر شیرین هست حتی به قیمت جان هموطنان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
مگه قبل از تحریم ها و کرونا ما رو از پنج هزار نمی ترسوندی ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اگه چهار سال پیش رئیـسی می آمد دلار می شد 5 هزار تومان و همه مان بدبخت می شدیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
دمت گرم گل گفتی
ناشنا
|
United States of America
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
پس جنگ اقتصادی را با ختیم و تمام جنگهای دیگر را
فقط ادعا داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
ای خدا کی این ده روز می گذره خسته شدیم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
دوره طلایی تبدیل شدن به کره شمالی بزودی میاد.
صد البته روحانی هیچ کاری نکرد و حق با شماست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
یه کوچولو صبر کن در های بهشت به روی شما باز میشه
ناشناس
| Canada |
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
جانت سخن از زبان ما میگویی !!!
ناشناس
| Germany |
۲۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
نه اینکه قراره حلال همه مشکلات بیاد
ناشناس
|
Moldova (Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
شما چند روز دیگه این صندلی رو ترک می کنید اما کارنامه ضعیف شما باقی خواهد ماند و مشکلاتی که تمام شدن آنها به معجزه می ماند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
مردم عزیز یادتان هست؟ حالا هم می گه از تیکه هایی که بهم می ندازن ناراحت نمی شم! جناب جهانگیری رو می گم ها... اگر ناراحت می شدید که وضع ما این نبود شاید ما رو می دید و دلتون به حال این مردم مظلوم می سوخت و حتی شده یک قدم برای این مردم برمی داشتید...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟