یک نماینده اصولگرا در گفت و گو با «تابناک» مطرح کرد

۳۵۰هزار میلیارد کسری بودجه اولین چالش دولت سیزدهم/ مشکلی که روحانی برای رئیسی به یادگار گذاشت!/ اگر تحریم‌ها برداشته نشود، دولت امسال نمی‌تواند کار زیادی انجام دهد

اکنون «کسری بودجه» در کنار مسائلی نظیر افزایش حقوق کارمندان، بازنشستگان، مشکلات بانکی، مالیاتی، گمرکی، تورم، بیکاری، کاهش درآمد‌های کشور، تامین کالا‌های اساسی، تحریم و مسائلی از این دست، بخش مهمی از مشکلاتی است که دولت جدید بلافاصله با استقرار در نهاد قوه اجرایی باید برای آن فکر کند، راهکار بدهد و آن‌ها را حل کند.
کد خبر: ۱۰۶۶۲۰۳
|
۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶ 14 August 2021
|
30316 بازدید
|

350 هزار میلیارد کسری بودجه اولین چالش دولت سیزدهم/ مشکلی که روحانی برای رئیسی به یادگار گذاشت!/ اگر تحریم‌ها برداشته نشود دولت امسال نمی‌تواند کار زیادی انجام دهد

«حل مشکلات اقتصادی»، موضوعی است که اگر سید «ابراهیم رئیسی» و دولتش بتوانند در عمل به آن یا مرتفع کردن بخشی از مشکلات مردم ناشی از این مقوله موفق باشند، نقش منجی را به خوبی ایفا کرده و مردم را راضی به انتخاب اخیرشان خواهند کرد؛ اما اگر به هر دلیل، توفیقی در این حوزه به دست نیاید، آنچه در مورد حداقل دو دولت اخیر شاهد بوده ایم، درمورد این دولت هم خواهیم دید!

به گزارش «تابناک»؛ دولت سیزدهم برای حل مشکلات اقتصادی کشور و مردم با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهد بود و باید برنامه مدونی برای حل هر یک از آن‌ها داشته باشد؛ به عبارتی اگر دولت نتواند با برنامه ریزی برای از میان برداشتن همه موضوعاتی که در مقوله اقتصاد و حل مشکلات اقتصادی، گریبان قوه مجربه را گرفته، برنامه ارائه کند و از پس آن مشکل برآید، موفقیتی هم برای خودش در این بخش نباید قائل باشد.

مشکلات اقتصادی مهم پیش‌روی دولت رئیسی

اکنون «کسری بودجه» در کنار مسائلی نظیر افزایش حقوق کارمندان، بازنشستگان، مشکلات بانکی، مالیاتی، گمرکی، تورم، بیکاری، کاهش درآمد‌های کشور، تامین کالا‌های اساسی، تحریم و مسائلی از این دست، بخش مهمی از مشکلاتی است که دولت جدید بلافاصله با استقرار در نهاد قوه اجرایی باید برای آن فکر کند، راهکار بدهد و آن‌ها را حل کند.

در همین باره، یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار «تابناک»، به سوالاتی پیرامون این مساله پاسخ گفت و افزود: مهم‌ترین چالشی که دولت سیزدهم و رئیس‌جمهور منتخب با آن روبه روست، کسری بودجه است که باید برای برون رفت از آن چاره و تدبیر جدی اندیشید.

۳۵۰ هزار میلیارد کسری بودجه، نخستین چالش دولت سیزدهم

سید «ناصر موسوی لارگانی» درباره مهم‌ترین چالش‌های دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی اظهار کرد: اولین مشکل دولت جدید، کسری بودجه خواهد بود که بخشی از آن، حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان برای حقوق و افزایش حقوق بازنشستگان، کارمندان دولت و منابع جاری دولت است که متاسفانه به دلیل عدم تحقق درآمد‌های مالیاتی، جبران این کسر بودجه کار سختی پیش روی دولت سیزدهم قرار داده است.

این نماینده مجلس ابراز امیدواری کرد: با توجه به برنامه‌های اقتصادی آقای رئیسی و تیم اقتصادی اش در دولت سیزدهم، این معضل مهم برطرف شود.

مشکلی که روحانی برای رئیسی به یادگار گذاشت!

وی با بیان اینکه مهمترین سوال این است که دولت جدید از کدام منابع می‌خواهد کسری بودجه را حل کند، افزود: اگر بخواهد هزینه را کسر کند که هزینه‌ها ثابت است. حقوق بازنشسته‌ها و کارگر‌های بازنشسته افزایش یافته و این را هم نمی‌توانند کم کنند. منابع مالیاتی و غیرمالیاتی افزایش یافته و همین به زحمت وصول می‌شود. از این روی، دشواری بسیاری برای دولت رئیسی در شروع کار دولت وجود دارد که این موضوع بدون شک از دردسر‌های دولت روحانی است که متاسفانه راهکاری برای آن اندیشیده نشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فرض کنیم از این عددی که برای کسری بودجه بیان کردم، ۳۰ درصد با مالیات و صرفه جویی حل شد، اما برای ۷۰ درصد کسری بودجه باید اوراق چاپ شود که این میزان ظرفیت فروش وجود ندارد و همین، سبب تاخیر در وصول مالیات می‌شود؛ از این روی، ما نیازمند یک تیم اقتصادی کارآمد و باتجربه هستیم که کشور را از این وضعیت نجات دهد که با توجه به کارنامه درخشان آقای رئیسی، تحقق این مهم دور از واقعیت نیست، اما به یک همت همگانی در بدنه دولت نیاز دارد.

سه راهی که رئیسی می‌تواند برای جبران کسری بودجه استفاده کند

لارگانی خاطرنشان کرد: کسری بودجه از سه طریق رایج در دنیا و کشور ما جبران می‌شود که چاپ اوراق قرضه، یکی از این موارد است که تنها بخش اندکی از کسر بودجه را پوشش می‌دهد. روش دیگر برای کسری بودجه این است که منابع نفتی و درآمد‌های تحریمی آزاد شود و دولت بتواند بخشی از این کسری را از این طریق حل کند که شاید این عملی شود و بخشی از تحریم‌ها برداشته و فروش نفت ما تسهیل شود؛ اما با توجه به اینکه نمی‌توان به کشور‌های اروپایی و آمریکا در رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان خوشبین بود، باید بر آن باشیم که با کمک اقتصاددانان داخلی از پس مشکلات برآییم.

امیدوارم دولت رئیسی برای جبران کسری بودجه پول چاپ نکند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بحث مهم دیگر در مقوله کسری بودجه، استقراض است که معمولاً دولت‌ها به سمت این کار می‌روند؛ یعنی به جای اینکه به فکر مالیات و بحث‌های دیگر بروند، راحت‌ترین کار این است که حق الضرب چاپ می‌شود و آثار این پول بعداً در سفره مردم می‌آید که اصطلاحاً مالیات تورمی ایجاد می‌کند؛ روشی که امیدوارم در دستور کار دولت آقای رئیسی قرار نگیرد.

وی در پاسخ به این که تیم اقتصادی دولت سیزدهم چقدر می‌تواند در حل بحران تاثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: در دنیای امروز، تصمیمات همه تیم‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی به هم مرتبط است؛ یعنی هیچ تصمیمی نیست که بگوییم روی اقتصاد تاثیری ندارد. از این روی، مهم‌ترین چالشی که در دولت آینده مطرح است، بحث بودجه است.

اگر تحریم‌ها برداشته نشود، دولت امسال نمی‌تواند کار زیادی انجام دهد

موسوی لارگانی یادآوری کرد: اگر تحریم‌ها برداشته و منابع مالی و پولی ایران آزاد نشود، برنامه‌های کوتاه مدت تاثیر چندانی ندارند و تنها می‌توانند در فرایند‌های بعدی و بودجه نویسی بعدی اثر بگذارند، ولی در این سال که بودجه تصویب شده و همه چیز مشخص است، کاری نمی‌توان انجام داد.

وی با تاکید بر لزوم همراهی چهره‌های توانمند حوزه اقتصاد با رئیس جمهور منتخب، گفت: دولت تنها با اتکا به رویکرد‌های تیم اقتصادی قوی، می‌تواند از مشکلات سال جاری که قطعا سال سختی برای قوه مجریه خواهد بود، رهایی پیدا کند و در نهایت با تدوین یک بودجه کارشناسی شده و دقیق در جهت حل مشکلات بعدی گام بردارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۳۱
کمالخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
شروع شد . دولت قبل یادگار گذاشت دولت جدید از پسش برنمی‌آید. داستان تکراری همه روسای جمهور ایران
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
خیلی راحت تر از آنچه که فکرش رو بکنید قابل حله . اصلا نگران نباشید. روحانی فکر رکده یه چاله بزرگ کنده ولی قابل حله. با روشهای قبلی منتها حل نمیشه..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
کسانی مقصران اصلی این کسر بودجه و مشکلات

متعدد اقتصادی مردم و کشور هستند

که با برجام و تصویب اف ای تی اف مخالفت کردند

دولت رییسی هم از تمام مشکلات آگاه بوده

و چنانچه قادر به اداره و اصلاح امور جاری کشور

نداشته ، نباید قبول مسولیت میکرده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
وقتی واقعیتی آشکار که ما نباید خود را بصورت بیفایده و غیر ضرور با قدرت ها درگیر می کردیم در حالی که توانمان اندازه ای مشخص هست و حتی به مراتب پر قدرت ترها هم در چنین شرایطی آسیب می دیدند این انکار که ماحصل سیاست کلان ماست باعث می شود تا به جای یافتن ریشه اصلی مشکلات که همین عدم واقع نگری است بدبختی را بر دوش این و آن فرافکنی کنیم و
قابل پیش بینی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
یعنی آقای روحانی و زاکانی و قاضی زاده و قالیباف و ... که همه میگفتند تحریم حداکثر بیست درصد اثر دارد ناگهان متوجه شدند که هزار درصد اثر دارد؟ خود همین آقایان گفتند ما برنامه داریم خب برنامه ها را رو کنند، بسم اله. جناب آقای میرکاظمی شما مقایسه میکنید احمدی نژاد بهشت بودجه و نفت صد و چهل دلاری و صندوق ارزی زمان خاتمی را تحویل گرفت صد و پنجاه هزار میلیارد تومان خرداد نود و دو برجای گذاشت که با دلار هشت برابری الان قاعدتا باید الان هزار و دویست هزار میلیارد تومان کسری باشد و الحق دولت قبل پنجاه درصد آن را کم کرده است! با مردم صادق باشید آقای میرکاظمی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
تحریمهای هدیه شده توسط احمدی نژاد تا حالا دو دولت را بدبخت کرده ، رِییسی هم سومیش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
آیا همین نمایندگان بودجه رو تغییر ندادند؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
دولت امسال نمی‌تواند کار زیادی انجام دهد!! (زمان میخرید؟). امسال نتواند، 7 سال دیگر هم هیچ کاری نخواهد کرد. روند دولت درست باشد، لازم نیست از الان توجیه کنید و بهانه بتراشید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
دولت اول روحانی اگر در صد روز نشد لا اقل در کمتر از یک سال تورم را مهار و با وجود تحریم به زیر ۱۵٪ آورد. البته امید وجود داشت و نکات مثبت تفاهم های بین المللی که پیش رو بود و به آن کمک کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
بسم الله. برای جبران کسری بودجه شروع کنید از موسسات عریض و طویلی که هیچ تولید و خروجی ای برای اقتصاد ندارند و بودجه آنها با دستکاری مجلس افزایش بیدلیل یافت. در گام بعد 10 درصد صندلی های مدیریتی بیفایده که به جز مانع زایی هیچ برای کشور و مردم ندارند، کم کنید و مابه التفاوت حق مدیریت آنها را به حساب خزانه منظور نمایید. هر شعبه بانک دولتی که مراجعه میکنی 10 نفر در بانک نشسته اند و دو نفر مشغول کارند و هر کدام برای خود یک پست معاونت و مدیریت تعریف کرده اند، این پست های بی خاصیت و کارمندان بیکار را کم کنید. مدیران دو تابعیتی با حقوق نجومی را از بدنه دولت حذف کنید تا بخش زیادی از کسری بودجه جبران شود. باید تصمیمات سخت بگیرید. مردم به این دولت امید بسته اند که همین تصمیمات سخت و انقلابی را بگیرد وگرنه که چه فرقی با بقیه کرد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
راهکارهای بسیار خوبیه
فقط انجام دهنده اش وجود نداره
شما هم امید نداشته باش این سیستم کاری بکنه برای من و شما
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
همه اینگونه کارها هم که انجام شود تفاوت در ۱۰٪ است و فرق میان کمی کمتر بچارگی و کمی بیشتر. چالش اصلی همان چیزی است که از سال آخر دولت احمدی نژاد آغاز شد یعنی تحریم ثانویه و بعد تر هم تحریم ثانویه فلج کننده. کشور با توانی که داشت در زرابر این تحریم جلوی فلج شدن را گرفت ولی خوردن ضربه های اساسی اجتناب نا پذیر بود چنانچه در واقعیت می بینیم.

وقتی هم برای صادرات و هم واردات مایحتاج اساسی به سد سنگین و هزینه ساز تحریم ثانویه می خوریم و این طبعتا ارز را کم ارزش می کند و مملکت را به فقر می کشاند نباید بیخردی کرد و این حقایق قابل پیش بینی را انکار.

وقتی می خواهیم نمایش قدرت و مقاومت بدهیم و خردمندی را رها کرده و به جای چسبیدن به حقیقت و واقعیت به آرمان های غلط انداز و ذهنیات و تخیلات محرض می چسبیم عاقبت همین است. مسئول اصلی تصمیم گیر کلان و ارشد کشور و کسانی که با او همنوایی کرده و تشجیع نمودند می باشند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
کاملا تحلیل درست و به جا
اما عملگری وجود ندارد
سیستم حزبی راه حل ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
باید فرض کنیم تحریم‌ها همیشگی است
ابدا نباید دوباره برنامه کلان کشور رو به رفع تحریم منوط کنیم!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
روحانی بر جای گذاشت؟ظاهر قضیه درسته ولی زمانی می تونی این حرف و بزنی که روحانی اختیار دار دار نیروهای مسلح باشه و حرف آخر رو خودش بزنه...نه این که فقط وظیفه توزیع پول داشته باشه تو مملکت....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
جهت اطلاع نادان ها، وقتی دولت ایران 80درصد اقتصاد را در اختیار دارد و هر کجا کم آورد از بانک مرکزی بر می‌دارد وقتی بودجه را با نفت می بندد و اجازه می دهدپول ها در بازار سرگردان باشد برای دلالی همین خودش باعث می شود تورم بالا برود
اما در کشورهای مدینه فاضله برعکس است 20 درصد اقتصاد دست دولت است ولی دولت ها اجازه نمی دهند که خود دولت و بقیه دلال بشوند و باعت انضباط پولی می شود و تورم کم به ارمغان می اورد
این جواب باشد برای ساده لوحان که دنبال نخود سیاه می گردن و آدرس غلط آن هم سیاسی به آنها دادن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
رئیس جمهور هر کسی باشه می تونه در چارچوبی که مجلس تعیین کرده حرکت کنه. پس کسری بودجه را مجلس باید جوابگو باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
روحاني سرزمين سوخته وورشكسته تحويل رئيسي داده مطمئنا اگر تعامل با دنيا صورت نگيرد كشور از لحاظ اقتصادي سقوط خواهد كرد چون تمام منابع را دولت روحاني سوزاند وكلي در مملكت ادم هاي دلال و... پرورش داد

كه همه انها منتظر سقوط اقتصادي كشورهستند تا از اب گل الود ماهي بگيرند به جرات توي اين 4 سال اخير كشور به اندازه صد سال عقب افتاد كه جبران ان درصورتي كه همه چيز سرجايي خودش باشد صد سال زمان مي برد .

اقاي رئيسي وتيمش كارخيلي سختي درپيش دارند هرچقدر هم تلاش بكنند نمي توانند مملكت را ازاين منجلاب نجات بدهند مگر معجزه اي اتفاق بيفتد
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
اگر نمی توانند کاری کنند چرا کاندید ریاست جمهوری شدند. اگر هم نمی دانستند که نمی توانند کاری کنند و حالا تازه فهمیدن که خب نشان میدهد درایت ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
احسنت آقا محمد
آمدند که بتوانند ، اگر قرار بود نتوانند ، اصلا چرا آمدند ؟ همیشه هم گفته اند ، آنها نتوانستند ولی ما می توانیم ،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
به محمد: نمی دانستند نداره. تو مناظره ها سیاهترین حالت را ترسیم کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
اگر تحریمها برداشته نشود؟ 1. دولت در تامین منابع مالی خود دچار مشکل جدی می شود (الان هم دچار است). 2. بودجه وزارتخانه ها و دستگاه ها کم می شود. 3. انجام پروژه های ملی و استانی و کوچک و بزرگ متوقف می شود 3. واردات مواد اولیه مورد نیاز و کالاها متوقف می شود 4. پرداخت طلب بستکاران دولت با مشکل مواجه می شود. 5. نرخ ارز روز به روز بیشتر می شود 6. ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
تحریم داخلی برداشته شود تحریم خارجی به چشم نمی اید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
سه راه پیشنهادی که سریع کسری بودجه را جبران میکند استفاده از درامدهای بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی می تواتد باشد.
پاسخ ها
یک اقتصاددان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
کسری بودجه وقتی بوجود میاد که بین درآمدها و هزینه های دولتی فاصله زیادی ایجاد میشه . الآن بخاطر رکود شدید اقتصادی و تحریمها امکان افزایش درآمد نیست . چاپ پول هم که رویه روحانی بود چنین تورمی گذاشت تو دامن مردم . پس تنها راه کاهش شدید هزینه های دولتی از طریق حذف هزینه های سربار و زائد ، اخراج کارکنان زائد و یک دهم کردن حقوقها و پاداشهای نجومیه . یعنی یکشبه بدون تورم میشه کسری بودجه رو حلش کرد
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۳
دو تا راه گفتی سومیش جی بود
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟