به گزارش «تابناک»، دکتر مجتبی قائمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شیوع بالای بیماریهای قلبی، عروقی در بین مردان افزود: مهمترین دلیل بهبود و بقای بیماران، علاوه بر درمانهای موثری که پیدا شده، افزایش آگاهی مردم و ارتقای روشهای تشخیص زودهنگام عارضه است که حتی برای کسانی که شانس کمی برای بهبود دارند، با تشخیص زودتر، احتمال زنده ماندن افزایش خواهد یافت.
وی گفت: تحقق کامل سلامت مردان در گرو شناسایی و مدیریت عوامل خطر و تهدید کننده سلامت با منشاء فیزیولوژیک روانی و اجتماعی شامل فشار خون بالا، قندخون بالا، چربیخون بالا، چاقی و افزایش وزن، عوامل خطر تغذیهای شامل مصرف زیاد گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، نان و برنج سفید، دریافت کم سبزی و میوه و عوامل خطر سبک زندگی مانند مصرف الکل، مواد مخدر، سیگار، فعالیت بدنی نامطلوب و همچنین عوامل خطر محیط کار مانند غیراستاندارد بودن محیط کار، عدم امنیت شغلی و استرس شغلی است.
وی افزود: به طور کلی پنج علت اصلی بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، حوادث، بیماریهای دستگاه تنفسی و عفونی و انگلی بیش از ۷۱ درصد آمار فوت مردان را به خود اختصاص میدهند.
این مسوول بهداشتی کاشمر با بیان اینکه بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها در سنین سالمندی و بزرگسالی علل مهم مرگ به شمار می روند، گفت: مرگ به دلیل حوادث در همه سنین به ویژه در مردان جوان ملاحظه میشود.
دکتر قائمی اظهار کرد: طبق آمار برگرفته از سامانه سینا در شهرستان کاشمر، اکنون در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری، روستایی پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت برای تمامی گروههای سنی مردان خدمات مختلفی از جمله تن سنجی، ارزیابی الگوی تغذیه، بررسی قند و چربی خون و بررسی سلامت روان به صورت رایگان انجام میشود.
مدیر مرکز بهداشت کاشمر بیان کرد: آمارها نشان میدهد پارسال ۱۴ هزار و ۱۶۲ فرم در ردههای مختلف سنی مردان تکمیل شده که از این تعداد چهار هزار و ۶۴۳ نفر مبتلا به فشارخون بالا بوده و در کل ۱۴.۷۳ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال شهرستان کاشمر (مرد و زن) فشار خون بالا داشته اند که میزان برآورد خطرسنجی حوادث قلبی ـ عروقی در همین گروه معادل ۵۲ درصد است.
قائمی با اشاره به اینکه بسیاری از سرطانها، تنها با معاینه پزشکی و آزمایشهای تکمیلی تشخیص داده میشود، که سرطانهای پستان، دهانه رحم و روده بزرگ از جمله آنها است، تصریح کرد: باید به افراد آموزش داده شود که سرطان بر خلاف تصور عام، یک بیماری قابل پیشگیری است به طوری که بیش از ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیریاند.
وی گفت: در شهرستان کاشمر در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۱ هزار و ۸۶۹ فرم غربالگری سرطان روده بزرگ از سن ۳۰ به بالا تکمیل شده که تعداد سه هزار و ۸۵۲ فرم در گروه سنی ۷۰-۵۰ بوده که از این تعداد ۲۰۶ نفر تست فیت مثبت داشتهاند که برای اقدامات تکمیلی به سطوح بالاتر ارجاع شدهاند.
دکتر قائمی، خونریزی دستگاه گوارشی تحتانی (خونریزی از مقعد) در یکماه اخیر، داشتن یبوست (بدون اسهال، درد شکم و احساس پر بودن مقعد پس از اجابت مزاج)، کاهش بیش از ۱۰ درصدی وزن بدن طی ۶ ماه اخیر، سابقه فردی سرطان روده بزرگ، سابقه فردی آدنوم روده بزرگ، سابقه بیماری التهابی روده بزرگ (IBD)، سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ در افراد درجه یک خانواده، سابقه سرطان روده بزرگ در افراد درجه دو خانواده، که در سن زیر ۵۰ بروز کرده باشد و سابقه بیماریهای ارثی را از مهمترین علائم مشکوک سرطان روده بزرگ عنوان کرد.
وی مطرح کرد: هرچه تعداد فامیل مبتلا بیشتر و سن ابتلای آنها پایینتر به خصوص زیر ۵۰ باشد، میزان این خطر افزایش مییابد. نزدیک به دو سوم افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا میشوند، هیچ سابقه خانوادگی ندارند و بسیاری از آنها عوامل خطری دارند که میتواند اصلاح شود.