به گزارش تابناک، ویسنته ورث بنکومو، رئیس موسسه فینلای کوبا در مصاحبه اختصاصی سمانه کچوئی، خبرنگار شبکه بین المللی هیسپان تی وی صداوسیما با وی، تاکید کرد: بشریت باید از تمام دانش و پلتفرم های مختلفی که در اختیار دارد، برای ساخت واکسن های مؤثر علیه پاندمی کووید-19 استفاده کند و ما نیز سعی کردیم این رسالت را به انجام برسانیم.
این دانشمند برجسته کوبایی خاطرنشان کرد: موسسه فینلای تجربه زیادی در تولید واکسن های کنژوگه برای کودکان، هموفیلوس، آنفلوآنزا تیپ b و پنوموکوک (ذات الریه) دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم با توجه به مزایایی که استفاده از واکسن های کنژوگه بر روی کودکان دارد، از این پلتفرم ها برای ساخت واکسنی علیه کووید استفاده کنیم.
ورث بنکومو افزود: این بدان معنا نبود که کشورهای دیگر چنین تواناییای ندارند؛ اما ایران و کوبا اولین کشورهایی بودند که حدود یک سال پیش یک واکسن کنژوگه علیه کووید19 طراحی کردند که اکنون در مراحل پایانی فاز سوم کارآزمایی بالینی است.
وی یادآور شد: سوبرانا 02 یا پاستوکووک تمام انتظارت ما را در برابر کووید19 از جمله جلوگیری از عفونت و تولید آنتی بادی در سلول برآورده کرده و در برابر جهشهای این ویروس بهطور مؤثر عمل می کند.
رئیس موسسه فینلای کوبا با تاکید بر قدرتمندی و تاثیرگذاری بالای این واکسن عنوان کرد: توسعه یک واکسن از صفر تا مرحله صنعتی شدن معمولا 15 سال طول می کشد؛ اما ما تمام مراحل را در یک سال انجام دادیم و شواهد نشان میدهند که این واکسن کارایی بسیار بالایی دارد.
وی افزود: در حال حاضر در مرحله صنعتی هستیم و انتظار می رود تولید میلیون ها دوز واکسن را از هفته آتی آغاز کنیم. بر اساس قراردادی که با انستیتو پاستور ایران امضا شده، بخش قابل توجهی از واکسن های تولیدی در کوبا به ایران ارسال می شوند و این کار تا تکمیل توانایی ایران در تولید انبوه و کافی واکسن ادامه خواهد داشت.
ورث بنکومو با اشاره به همکاری دیرینه فینلای و انیستیتو پاستور در تولید واکسن کنژوگه پنوموکوک و انتقال تکنولوژی به ایران، اظهار کرد: هر دو موسسه در گذشته گام های موثر و مشترکی برای تولید واکسن پنوموکوک برداشته اند که در تولید واکسن کرونا نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: به دلیل تجارب مشترک قبلی، هر دو کشور توانستند در این مسیر با سرعت بیشتری پیش بروند و همکاری سازنده ای داشته اند.
رئیس موسسه فینلای کوبا در خصوص سابقه همکاری این موسسه و انیستیتو پاستور در زمینه تولید واکسن نیز بیان کرد: واکسن پنوموکوک در سال 2002 پرفروش ترین و گران ترین واکسن در طول تاریخ بود و مردم ایران و کوبا به آن دسترسی نداشتند؛ زیرااین واکسن تولید آمریکا بود. همین مسئله باعث شد تا تصمیم بگیریم واکسن پنوموکوک را در موسسه فینلای بسازیم و پس از 15 سال موفق به تولید آن شدیم. ورث بنکومو ادامه داد: این مسئله به منبع مهمی برای همکاری بین ایران و کوبا تبدیل شد؛ زیرا هم کودکان ایرانی و هم کودکان کوبایی به این واکسن ها نیاز دارند و بر همین اساس، پلتفرم تکنولوژیک مشترکی ساختند.
این دانشمند برجسته کوبایی در پایان اضافه کرد: با توجه به ایده ای که برای ساخت واکسن کنژوگه علیه کووید 19 داشتیم از این پلتفرم استفاده کردیم و همکاری های مشترکمان با ایران را ادامه دادیم و تا امروز نتایج بسیار خوبی کسب کردهایم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.