دانشمند برجسته کوبایی:

آغاز تولیدمیلیون‌ها دوز واکسن پاستوکووک از هفته آینده

  رئیس مؤسسه فینلای کوبا از اتمام فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ضدکرونای تولید مشترک این مؤسسه با انستیتو پاستور ایران خبر داد. واکسنی که به گفته این دانشمند کوبایی از هفته آینده وارد مرحله تولید انبوه شده و دستاوردی مهم در عرصه تولید واکسن محسوب می‌شود.
کد خبر: ۱۰۶۶۵۸۶
|
۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۸ 28 July 2021
|
12951 بازدید
|

به گزارش تابناک، ویسنته ورث بنکومو، رئیس موسسه فینلای کوبا در مصاحبه اختصاصی سمانه کچوئی، خبرنگار شبکه بین المللی هیسپان تی وی صداوسیما با وی، تاکید کرد: بشریت باید از تمام دانش و پلتفرم های مختلفی که در اختیار دارد، برای ساخت واکسن های مؤثر علیه پاندمی کووید-19 استفاده کند و ما نیز سعی کردیم این رسالت را به انجام برسانیم.
این دانشمند برجسته کوبایی خاطرنشان کرد: موسسه فینلای تجربه زیادی در تولید واکسن های کنژوگه برای کودکان، هموفیلوس، آنفلوآنزا تیپ b و پنوموکوک (ذات الریه) دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم با توجه به مزایایی که استفاده از واکسن های کنژوگه بر روی کودکان دارد، از این پلتفرم ها برای ساخت واکسنی علیه کووید استفاده کنیم.
ورث بنکومو افزود: این بدان معنا نبود که کشورهای دیگر چنین توانایی‌ای ندارند؛ اما ایران و کوبا اولین کشورهایی بودند که حدود یک سال پیش یک واکسن کنژوگه علیه کووید19 طراحی کردند که اکنون در مراحل پایانی فاز سوم کارآزمایی بالینی است.
وی یادآور شد: سوبرانا 02 یا پاستوکووک تمام انتظارت ما را در برابر کووید19 از جمله جلوگیری از عفونت و تولید آنتی بادی در سلول برآورده کرده و در برابر جهش‌های این ویروس به‌طور مؤثر عمل می کند.
رئیس موسسه فینلای کوبا با تاکید بر قدرتمندی و تاثیرگذاری بالای این واکسن عنوان کرد: توسعه یک واکسن از صفر تا مرحله صنعتی شدن معمولا 15 سال طول می کشد؛ اما ما تمام مراحل را در یک سال انجام دادیم و شواهد نشان می‌دهند که این واکسن کارایی بسیار بالایی دارد.
وی افزود: در حال حاضر در مرحله صنعتی هستیم و انتظار می رود تولید میلیون ها دوز واکسن را از هفته آتی آغاز کنیم. بر اساس قراردادی که با انستیتو پاستور ایران امضا شده، بخش قابل توجهی از واکسن های تولیدی در کوبا به ایران ارسال می شوند و این کار تا تکمیل توانایی ایران در تولید انبوه و کافی واکسن ادامه خواهد داشت.
ورث بنکومو با اشاره به همکاری دیرینه فینلای و انیستیتو پاستور در تولید واکسن کنژوگه پنوموکوک و انتقال تکنولوژی به ایران، اظهار کرد: هر دو موسسه در گذشته گام های موثر و مشترکی برای تولید واکسن پنوموکوک برداشته اند که در تولید واکسن کرونا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وی تاکید کرد: به دلیل تجارب مشترک قبلی، هر دو کشور توانستند در این مسیر با سرعت بیشتری پیش بروند و همکاری سازنده ای داشته اند.
رئیس موسسه فینلای کوبا در خصوص سابقه همکاری این موسسه و انیستیتو پاستور در زمینه تولید واکسن نیز بیان کرد: واکسن پنوموکوک در سال 2002 پرفروش ترین و گران ترین واکسن در طول تاریخ بود و مردم ایران و کوبا به آن دسترسی نداشتند؛ زیرااین واکسن تولید آمریکا بود. همین مسئله باعث شد تا تصمیم بگیریم واکسن پنوموکوک را در موسسه فینلای بسازیم و پس از 15 سال موفق به تولید آن شدیم. ورث بنکومو ادامه داد: این مسئله به منبع مهمی برای همکاری بین ایران و کوبا تبدیل شد؛ زیرا هم کودکان ایرانی و هم کودکان کوبایی به این واکسن ها نیاز دارند و بر همین اساس، پلتفرم تکنولوژیک مشترکی ساختند.
این دانشمند برجسته کوبایی در پایان اضافه کرد: با توجه به ایده ای که برای ساخت واکسن کنژوگه علیه کووید 19 داشتیم از این پلتفرم استفاده کردیم و همکاری های مشترکمان با ایران را ادامه دادیم و تا امروز نتایج بسیار خوبی کسب کرده‌ایم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
این چه توهمیه که هی میگید واکسن تولید مشترک و ...؟
ایران و کوبا اولین کشورهایی بودند که حدود یک سال پیش یک واکسن کنژوگه علیه کووید19 طراحی کردند که اکنون در مراحل پایانی فاز سوم کارآزمایی بالینی است؟؟؟
کوبا تهیه کرد فاز دوم و سومش تو ایران هم انجام شد
چرا ادای ادمهای عالم رو در میارید
ما تو تولید این واکسن نقشی نداشتیم الان فقط تو ازمایشش و ساختش همکاری داریم
چند ماه قبل امارات همین نقشو داشت و واکسنهای خارجی اونجا زده شد و خیال خودشو راحت کرد
بعد از ماهها تاخیر افتخار میکنید که شدید مرکز ازمایش یه واکسن خارجی و میخوایید بنام خودتون تمومش کنید؟ اون هم افرادی که افتخارشون این بود ما اجازه نمیدیم کشور دیگه ای تو ایران ازمایش کنه
خسته نشدید از اینهمه پز خالی دادن و سو مدیریت؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
البته اگه مثه روسیه نزنه زیرش
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
از این حرفها و قول‌ها زیاد زدند و دادند. سال ۱۴۰۸ کارآزمایی بالینی واکسن برکت ۱۲ و پاستوکووک ۷ رو خواهیم داشت.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
امیدواریم راست باشه و واکسنتپن جواب بده
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
تا حالا میگفتند محققان داخلی درست کردند حالا میگویند مشترک کوباست فردا هم خواهند گفت واردات ااز کوباست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
یک بارم خبر بدید که آغاز شد

همه ی خبر ها، از هفته آینده، از ماه آینده، از شنبه
ناشناس
|
France
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
من الان رفتم اصل مصاحبه رو خوندم ، رييس فينلاى آقاى ورز ميگه:
سه كشور ويتنام ، ايران و آرژانتين تقاضاى خريد كرده اند!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
باش تا صبح دولتت بدمد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
این یعنی چه ؟ "بر اساس قراردادی که با انستیتو پاستور ایران امضا شده، بخش قابل توجهی از واکسن های تولیدی در کوبا به ایران ارسال می شوند و این کار تا تکمیل توانایی ایران در تولید انبوه و کافی واکسن ادامه خواهد داشت. "
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
خود رئیس انستیتو پاستور گفت که ظرفیت تولید فعلی شان 500 هزار دوز در ماه است و شاید با سرمایه گذاری در ماه های آینده به 2.5 میلیون دوز در ماه برسه. با توجه به اینکه این واکسن 3 دوزه است، 2.5 میلیون دوز در ماه برای 830 هزار نفر کفایت می کند. پس برای واکسیناسیون 60 میلیون ایرانی، حدود 70 ماه نیاز خواهد بود. از الآن بریم صف بکشیم!!
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟