
گویا قرار نیست این بنیاد به کشف رازهای تاریخ و فرهنگ ایران بپردازد، بلکه مأموریت جدیدش، مدیریت " شکافتن اتم های بنیاد ایران شناسی و شاید هم "پرتودهی مالی" است!
به گزارش سرویس فرهنگی تابناک، علی اکبر صالحی رئیس بنیاد ایرانشناسی با صدور حکمی دکتر محسن فانیانی را به عنوان سرپرست معاونت اداری و مالی بنیاد ایرانشناسی منصوب نمود. دکتر فانیانی پیش از این سوابق متعددی در حوزه اداری و مالی از جمله معاونت توسعه مدیریت و منابع شرکت تماس (وابسته به سازمان انرژی اتمی) و مدیریت امور مالی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای را داشته است.
صالحی؛ از راکتور هستهای تا کتابخانههای ایرانشناسی
علیاکبر صالحی، که روزی مدیریت انرژی اتمی را بر عهده داشت، حالا پشت میز ایرانشناسی نشسته است. انتصاب او از همان ابتدا با واکنش تند دانشگاهیان و ایرانشناسان مواجه شد. کانون ایرانشناسی دانشگاه تهران حتی حاضر نشد این انتصاب را تبریک بگوید! اما گویا این اعتراضات به گوش مسئولان نرسید، یا شاید هم گوششان به این انتقادات "غیرفعال" شده است!
معاون صالحی؛ ادامه یک چرخه معیوب
حالا هم محسن فانیانی، با سابقهای در سازمان انرژی اتمی و شرکتهای وابسته، به معاونت اداری و مالی بنیاد ایرانشناسی منصوب شده است. انگار قرار است ایرانشناسی را هم مثل یک نیروگاه هستهای مدیریت کنند! آیا واقعاً در این مملکت، برای مدیریت یک نهاد فرهنگی، هیچ متخصصی جز مدیران اداری سازمان انرژی اتمی پیدا نمیشود؟
غیرمتخصصها چه میکنند با این بنیاد مهم؟
بنیاد ایرانشناسی نیازمند کسانی است که در ادبیات، تاریخ و فرهنگ ایران نفس کشیده باشند، هرچند حوزه کاری فانیانی، مسائل اداری است، اما این انتصاب بالاخره از نگاه و ایده های صالحی نسبت به این مجموعه نیز پرده بر می دارد.
به نظر میرسد این روزها، هر کسی که در یک حوزه تخصصی کممیآورد، سریعاً به فرهنگ و هنر پناه میبرد! اظاهرا برای این ها مدیریت فرهنگ، مثل پر کردن یک فرم اداری ساده است!
اگر این روند ادامه پیدا کند، باید منتظر باشیم که روزی رئیس جدید کتابخانه ملی، یک مهندس سدسازی باشد یا مدیر موزه هنرهای معاصر، یک متخصص نفت و گاز! و البته باید نگران انتصاب های صالحی برای معاونت های دیگر بنیاد ایران شناسی نیز بود. ظاهرا قرار است بنیاد را افرادی غریبه با ایران شناسی مدیریت کنند.