پس از ماه ها کش و قوس، سرانجام بخش خصوصی در کشورمان موفق به واردات واکسن کرونا شد؛ اتفاقی که تنها یک شرکتِ دریافت کننده مجوز این واردات موفق به انجامش شده است!
به گزارش «تابناک»؛ این خبری است که ساعاتی پیش کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو بر آن مهر تایید زد و در صفحه شخصی اش در توییتر درباره آن نوشت: «اولین محموله واکسن وارداتی بخش خصوصی حوزه دارو شامل بیش از ۳۰۰ هزار دز واکسن آسترزنکا تولیدی روسیه ساعاتی پیش وارد کشور شد.»
بدین ترتیب میشود امیدوار بود که برنامه واکسیناسیون در کشورمان علیه کووید ۱۹ دیگر کند یا متوقف نخواهد شد و میتواند روند شتاب دارش را ادامه دهد،چون هم واردات واکسن توسط دولت به خوبی در حال انجام است و به اصطلاح روی ریل افتاده، هم واکسن تولید داخل به مرحله استفاده رسیده و هم بخش خصوصی طلسم چندین ماهه ناکامی در واردات را شکسته است.
این در حالی است که پیش درآمد استفاده از واکسنهای وارده توسط بخش خصوصی، قیمت گذاری این محصولات وارداتی در زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان است؛ اتفاقی که در کمیسیون قیمت گذاری در سازمان غذا و دارو رخ میدهد و دست کم در قیمت گذاری واکسن داخلی کووایران برکت، با حواشی زیادی همراه بود.
این در حالی است که یکی از رسانههای کشورمان به نقل از وارد کنندگان محموله اخیر واکسن نوشته: «آسترازنکا کشورهای دنیا را به هشت منطقه تقسیمبندی کرده و ایران در منطقه خط تولید این واکسن در کشور روسیه قرار دارد. دوز پیشنهادی ما به دولت ۲۰ میلیون بود و در حال حاضر ۳۵۰ هزار دوز آن محقق شده...»
وی در ادامه در خصوص قیمت خرید این واکسن گفته: «در حال حاضر آسترازنکا، ارزانترین واکسن دنیاست و بر اساس سیاستهای شرکت، توزیع آن در دنیا بدون دریافت حتی یک سنت سود صورت خواهد گرفت. آنها این را به تمام نمایندگانشان اعلام کردهاند و تنها هزینه حمل و نقل به خرید این واکسنها اضافه میشود.»
بدین ترتیب، گویا کار دشواری برای قیمت گذاری بر این محصول وارداتی پیش روی وزارت بهداشت نیست. اتفاقی که هرچه سریعتر رخ دهد، میتواند به توزیع زودتر این محموله در کشور منجر شده و به تکمیل واکسیناسیون افرادی منجر شود که دوز نخست این واکسن را دریافت کرده و چشم انتظار دریافت دوز دوم آن هستند.
نکته قابل تامل در این میان، مشخص نبودن میزان واکسن در این محموله است؛ عددی که سخنگوی سازمان غذا و دارو آن را ۳۰۰ هزار عنوان کرده، یکی از رسانهها به نقل از منبعی آگاه آن را ۳۱۴ هزار دوز گزارش کرده و شرکت وارد کننده مدعی شده که ۳۵۰ هزار دوز است؛ اختلافی عجیب در اعلام میزان محمولهای کوچک!