به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی پس از نشست غیر علنی شورای امنیت درباره حادثه کشتی "مرسر استریت" در دریای عمان این مطلب را در جمع خبرنگاران در پاسخ به تهدید وزیر دفاع رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: رژیم اسرائیل همچنان گستاخانه تهدید میکند که علیه کشورهای منطقه از زور استفاده خواهد کرد در حالیکه این رژیم بیش از هفت دهه منبع اصلی تهدید، بی ثباتی و ناامنی در منطقه بوده است.
هدف رژیم اسرائیل منحرف ساختن افکار عمومی از جنایات خود است
ارشادی با اشاره به اظهارات تحریف شده درباره حادثه کشتی مرسر استریت گفت: ما با خانوادههای کسانی که عزیزانشان را در آن حادثه تاسف بار از دست داده اند، ابراز همدردی میکنیم.
وی با بیان اینکه مقامات اسرائیلی بلافاصله بعد از این حادثه، ایران را به انجام آن رخداد متهم کردند، اظهار داشت: این رویه همیشگی و معمول رژیم اسرائیل است. هدف آن نیز منحرف ساختن افکار عمومی جهان از جنایات این رژیم و اقدامات غیرانسانی آن در منطقه است.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: آنها دیگران را به انجام کارهای نادرست متهم میکنند و تقریبا بعد از تمام حوادث در خاورمیانه، اسرائیل ایران را متهم میکند. آنها بلافاصله و بدون هیچ مدرکی این کار را انجام میدهند.
رژیم اسرائیل در کمتر از دو سال به بیش از ۱۰ کشتی تجاری در دریاهای منطقه حمله کرده است
وی با تاکید بر اینکه مظلوم نمائی، دروغ و فریب بخشی از ابزارهای رژیم اسرائیل است، گفت: هدف جار و جنجال اسرائیل در حادثه مرسر استریت پنهان کردن اعمال تروریستی خود علیه ناوبری تجاری است. این رژیم تنها در کمتر از دو سال، بیش از ۱۰ کشتی تجاری در دریاهای منطقه را مورد حمله قرار داده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۱، نخست وزیر سوریه اعلام کرد که هفت نفتکش در مسیر خود به سوریه مورد حمله قرار گرفتهاند. این حوادث که اسرائیل عامل آنها بود، باعث کمبود جدی سوخت در سوریه شد.
وی ادامه داد: در ۱۱ مارس ۲۰۲۱ نیز رسانههای جریان اصلی گزارش دادند که اسرائیل حداقل بیش از ۱۰ کشتی عازم سوریه را که بیشترشان حامل نفت بودند، هدف قرار داده است.
ارشادی اضافه کرد: در ۲۳ آوریل ۲۰۲۱ هم یک نفتکش در سواحل سوریه مورد حمله یک پهپاد قرار گرفت. سه سوری از جمله دو خدمه کشتی در این حمله کشته شدند و باز هم اسرائیل مسئول حمله بود.
وی تصریح کرد: اینها تنها چند نمونه از ماجراجویی و فعالیتهای بی ثبات کننده رژیم اسرائیل در دریاهای منطقه است.
شورای امنیت امنیت از ماجراجویی لجام گسیخته رژیم اسرائیل در منطقه جلوگیری کند
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: چنین اعمال تروریستی و غیرقانونی امنیت دریانوردی را بطور جدی تهدید میکند، آزادی ناوبری را مختل میسازد و امنیت انرژی را به خطر میاندازد.
وی افزود: رژیم اسرائیل همچنین به تجاوزهای نظاممند و مستمر خود علیه حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای منطقه ادامه میدهد. این اقدامات غیرقانونی تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقهای و بین المللی است که آخرین نمونه این اقدامات، حمله هوایی اخیر آن به لبنان است.
ارشادی اظهار داشت: اینها نقض فاحش حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل است و نباید بدون مجازات باقی بماند. شورای امنیت باید از ماجراجویی لجام گسیخته رژیم اسرائیل در منطقه جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: شورای امنیت سازمان ملل همچنین باید ثابت کند که در دام فریبها و اخبار ساختگی رژیم اسرائیل گرفتار نمیشود.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل خاطر نشان کرد: همانطور که در نامه اخیرمان به رئیس شورای امنیت تأکید کردیم، ما اتهام بی اساس اسرائیل در مورد حادثه مرسر استریت را رد میکنیم.
ارشادی گفت: رژیم اسرائیل نمیتواند با سرزنش و متهم کردن دیگران رفتار بی ثبات کننده و سیاستهای شرورانه خود را لاپوشانی کند.
رژیم اسرائیل بیش از هفت دهه منبع تهدید و بی ثباتی و ناامنی در منطقه بوده است
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: رژیم اسرائیل بیش از هفت دهه منبع اصلی تهدید، بی ثباتی و ناامنی در منطقه بوده است و سلاحهای کشتار جمعی آن همچنان کل منطقه را به خطر میاندازد.
وی افزود: این رژیم تنها دارنده سلاح هستهای در منطقه است و در عین حال، تنها غیر عضو پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای در منطقه است و فعالیتها و تأسیسات خطرناک آن نیز تحت پادمان جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار ندارد.
پیش از سخنان سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل، "باربارا وودوارد" نماینده انگلیس در سازمان ملل پس از نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمن ملل در این زمینه و نیز اوضاع افغانستان در سخنانی با تکرار اتهام پراکنیها و ادعاهای بی اساس لندن همسو با رژیم صهیونیستی مدعی شد ایران مسئول حمله به کشتی مرسر استریت است.
صبح جمعه هشتم مردادماه، گروه نظامی انگلیسی موسوم به "عملیاتهای تجاری دریایی" در بیانیهای مدعی شد یک کشتی شامگاه پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفته است. بعد از آن، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که کشتی مذکور تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بوده و در فاصله ۲۸۰ کیلومتری بندر "الدقم" هدف حمله قرار گرفته است.
عصر روز جمعه شرکت "زودیاک ماریتایم" که متعلق به "ایال عوفر" میلیاردر صهیونیست مستقر در لندن اعلام کرد که دو نفر از خدمه این کشتی تجاری با نام "مرسر استریت" در پی حمله به آن، کشته شدند.
مقامها و رسانههای رژیم صهیونیستی تنها ساعاتی بعد از وقوع این حادثه بدون ارائه هیچگونه مدارک متقن و مستنداتی مدعی شدند که ایران عامل حمله به کشتی تجاری "مرسر استریت" بوده است.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس به پیروی از رژیم صهیونیستی مدعی شدند ایران در انجام این حمله دست داشته است.
اگرچه هیچیک از اخبار منتشر شده دارای منبع روشن و مورد تایید نبود و از قول منابع غیرمشخص منتشر شده بود، اما جهتگیری مجموعه خبرهای ذکر شده، القاء وجود ناامنی در خطوط کشتیرانی در خلیج فارس و دریای عمان است.
انگلیس، لیبریا و رومانی در نامهای علیه جمهوری اسلامی ایران به شورای امنیت سازمان ملل این ادعاها را مطرح کردند که "زهرا ارشادی" سفیر معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به رئیس شورای امنیت با اشاره به اظهارات تحریک آمیز اخیر مقامات رژیم صهیونیستی و تهدید به استفاده از زور، به این رژیم هشدار داد که منتظر عواقب تمام ماجراجوییها و محاسبات نادرست احتمالی خود باشد.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه نیز با بیان اینکه ایران به عنوان ضامن امنیت خلیج فارس است، اظهارات تحریکآمیز و به صورت هماهنگ طراحی شده از سوی انگلیس و آمریکا را محکوم و تصریح کرد کرد: آنها که درباره حملات تروریستی مکرر به کشتیهای ایرانی سکوت کرده بودند، حالا بیپایه و اساس به ایران اتهامزنی میکنند. وی هشدار داد: هرگونه ماجراجویی ضدایرانی پاسخی فوری و قاطع دریافت خواهد کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.