پیش از آغاز به کار شورای شهر تهران در روزی که «انتخاب شهردار» در دستور کار آن روز قرار دارد، شهردار تهران تعیین شد! این خبری است که رئیس شورای شهر تهران به خبرنگاران داد!
به گزارش «تابناک»، صبح امروز، شورای شهر تهران در حالی مهیای برگزاری دومین جلسه علنی خود میشد که سه دستور کار مهم داشت؛ انتخاب سرپرست برای شهرداری تهران، ارائه برنامه توسط علیرضا زاکانی برای تصدی شهرداری تهران و انتخاب شهردار تهران؛ دستورکارهایی که به نظر دارای تعارض بود، چون چگونه ممکن است هم برای تهران شهردار انتخاب شود و هم سرپرست؟!
البته این تعارض تا زمانی مطرح بود که مهدی چمران، رئیس شورای شهر در جمع خبرنگاران حضور نیافته بود و با اظهار نظرهای وی پیش از حضور در شورا، همه چیز تغییر کرد: «تصمیم ما این بود که اگر آمدن شهردار جدید به طول نینجامد، آقای حناچی میتواند به کارش ادامه دهد، اما خود ایشان گفتند که اگر حضور شهردار به طول بینجامد، مشکل برایم ایجاد میشود. با دوستان مشورت کردیم و گفتیم مشخص نیست که چقدر طول بکشد که زاکانی از مجلس رأی بگیرد و بعد وزارت کشور برود و تایید شود؛ بنابراین تصمیم بر این شد که سرپرست گذاشته شود.»
بدین ترتیب مشخص شد که همه امور از قبل تعیین و حتی دستور کار نشست امروز بر اساس آن تنظیم شده است. اتفاقی که پیشتر هم رسانهای شده بود و حکایت از
انتخاب شهردار بعدی تهران در نشستی غیررسمی در هفته گذشته و پیش از برگزاری مراسم تحلیف اعضای شورای ششم شهر تهران داشت و انتخاب سرپرست برای شهرداری هم در راستای همان است.
آن گونه که گزارشها از آن جلسه غیررسمی نشان میداد، زاکانی با ۱۲ رای و در دور دوم رای گیری به عنوان شهردار تهران انتخاب شده است، اما از آنجایی که وی در عضویت مجلس شورای اسلامی است و برای پایان دادن به دوران نمایندگی اش در قوه مقننه، مقدماتی قانونی نیاز است و پس از آن، پروسه تایید وی به عنوان شهردار نوزدهم تهران کلید خواهد خورد، لازم است امور شهرداری پایتخت به سرپرست سپرده شود.
علیرضا جاوید، معاون فنی و عمرانی محمدباقر قالیباف، شهردار اسبق پایتخت و مشاور محمدعلی نجفی، شهردار شانزدهم تهران بوده است.
نکته جالب توجه آنجاست که به تاکید چمران، سرپرست شهرداری تهران هم پیش از
نشست امروز تعیین شده بود، تا جایی که وی پیش از حضور در صحن شورا به خبرنگاران گفت که موافق ادامه کار پیروز حناچی، شهردار مستعفی تهران بودند، اما او از این کار کناره گیری و تاکید کرد: «بر روی علیرضا جاوید توافق شد و برای سرپرستی ایشان رأی گرفته و بعد برنامه زاکانی اعلام و رأیگیری میشود.»
بدین ترتیب مشخص شد که دستور کار امروز پیش از آغاز به کار نشست رسمی شورا، کاملا به انجام رسیده و فرجام یافته است و آنچه در این ساعات و ساعات پیش رو به انجام خواهد رسید، از بحث و اظهار نظر و رای گیری درباره سرپرست شهرداری تهران تا استماع برنامههای زاکانی برای شهرداری تهران و در نهایت بحث و بررسی و رای گیری پیرامون شهردار شدن وی، چیزی جز پوشش رسمی برای این تصمیمات نیست!
جاوید سرپرست شهرداری تهران شد
اعضای شورای شهر تهران در جریان دومین جلسه علنی شورای شهر تهران علیرضا جاوید را با ۲۱ رای و به اتفاق آرا به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب کردند.
زاکانی: نباید مسیری برویم که مانند مار و پله بازی باشد
علیرضا زاکانی، گزینه شهرداری تهران به تشریح برنامههای خود در جریان دومین جلسه علنی شورای شهر پرداخت و گفت: برای خودم سخت است از حوزه قانون گذاری به شهرداری پای میگذارم و مجبورم نمایندگی مردم قم را ترک کنم و همینجا از مردم پوزش میطلبم.
به گزارش تهران خبر، وی افزود: از آقای حناچی به عنوان آخرین شهردار تهران تشکر میکنم. برای خودم سخت است از حوزه قانون گذاری به شهرداری پای میگذارم و مجبورم نمایندگی مردم قم را ترک کنم و همینجا از مردم پوزش میطلبم. با همه وجود از مردم پوزش میطلبم. عرصههای مختلف خدمت گذاری وجود دارد و آنچه اهمیت دارد خدمت به انقلاب است. رفیق نیمه راه شدم و از میانه راه جدا شدم، اما افتخاری است که محضر عزیزان شورای شهر هستم.
کاندیدای شهرداری تهران ادامه داد: از همه کسانی که تا امروز نامزد شهرداری بودند به نیکی یاد میکنم و مدد میگیرم. یک نفر از ۲۲ نفری خواهم بود که برای شهر تصمیم میگیریم. عدالت در تقسیم خدمات، ظهور و مظاهر اسلامی، حفظ طبیعت و مسائل روحی باید مورد توجه قرار گیرد. همه باید همت کنیم و بر زحمات گذشته بیفزاییم و الگو باشیم. شهری کارآمد، هوشمند، چابک، شفاف و فسادستیز با کارکنان توانمند و امکان بالا خدمت به مردم را فراهم کنیم.
وی افزود: همه افراد باید با یکدیگر هم راستا باشد. دقت در هوشمندسازی و بهره مندی از همه ظرفیتها سبب کارآمدی میشود و از فساد هم پیشگیری خواهد شد. لازم است وحدت نظر در حاکمیت داشته باشیم. باید به مردم جهت تحول بزرگ میدان داد. همه حکومت بسیج شود و بخواهد تحول بزرگ بسازند باز میسر نیست مگر مردم به صحنه بیایند.
زاکانی در ادامه گفت: حرکت در مسیری که عملا شهرداری را از نهاد خدمت گزار باید به نهاد اجتماعی تبدیل شود تا تحولات اساسی را پی جویی کنیم. همه شهر را باید به مدرسه تبدیل کنیم به معنای رشد و توسعه است. شهر باید به کارخانه برای پویایی تبدیل شود. باید از مسیر درست به حکمرانی برسیم. امکانات کشور محدود است که این امکانات با میدان دادن به مردم صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه "اساس از خدمت است"، گفت: همه ظرفیتها را بسیج میکنیم. ۶۰ هزار نفر در شهرداری فعال هستند و ۴۰ هزار نفر به شرکتها مرتبط هستند و صاحبان نهاد اجتماعی هستند. توجه به شهر و شهروند خواهیم داشت. میدان دادن به شهروند امکان ساخت شهر بزرگ و زیبا خواهد داشت و شهروند محور تعالی است. اگر مقصود ما الگو برای جهان اسلام و جامعه جهانی است باید عدالت، آرامش و تعالی مدنظر باشد.
زاکانی با اشاره به اینکه ۸ محور اصلی جز برنامههای اینجانب است، گفت: امروز در یک منطقه ۳۳ متر سرانه سبز دارد و در منطقه دیگر ۲ متر است و نسبت بین آن برقرار نیست. نابسامانیها به بخش محروم تحمیل میشود. نزدیک ۴۰ درصد امکانات ورزشی در ۵ منطقه است و اینجا عدالت برای ما اهمیت دارد.
او افزود: مسائل فرهنگی اجتماعی، سرانه فضای سبز، آسیب اجتماعی و خدمات شهری، استحکام کالبد شهر و راحتی برای ما مهن است. ۱۲ هزار هکنار بافت ناپایدار در شهر است که فرصت و تعدید است. ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که تاب آوری در مقابل مشکلات دارد. نمیتوانیم صحبت از خیر و برکت کنیم وقتی در این شرایط هستیم. البته این سخنان نافی زحمات شهرداران گذشته نیست.
زاکانی گفت: ۱۲ سال کار و تلاش دکتر قالیباف شرایط خوبی تامین کرد. یکی از مراجع فعالیت ایشان در اتوبان امام علی را جز موفقیتها میدانستند. آقای اعرافی سه روز پیش خدمتشان رسیدم و گفتند تهران اهمیت زیادی دارد. نباید مسیری برویم که مانند مار و پله بازی باشد و برویم، اما نیش بخوریم. شهر باید قابل پیش بینی باشد. تحقق عدالت و اعتماد عمومی اهمیت زیادی دارد. آرامش باید در شهر محقق شود. طبق برخی آمار از ۳۶۵ روز ۳۶۰ روز آلوده است. آلودگی باید کاهش پیدا کند.
زاکانی با ۱۸ رای شهردار تهران شد
در ادامه نشست امروز شورا، زاکانی به تشریح برنامه های خود پرداخت و پاسخگوی سوالات اعضا بود و سپس، رای گیری در خصوص انتخاب وی به سمت شهردار تهران در دستور کار شورا قرار گرفت که در نتیجه آن، وی با ۱۸ رای اعضای شورای شهر رسما شهردار تهران شد.
این در حالی است که با توجه به حضور وی در کسوت نمایندگی مجلس شورای اسلامی، ابتدا لازم است که در قوه مقننه در خصوص جدایی زاکانی از این قوه تصمیم گیری شده و سپس، مصوبه شورای شهر در خصوص انتخاب وی به عنوان شهردار به تایید استانداری تهران برسد. پروسه ای قانونی که باید منتظر ماند و دید چگونه و چه زمانی طی خواهد شد و آیا به فرجام خواهد رسید یا خیر.