به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام روح اللّه حریزاوی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه پارسال تجربه خوبی اتفاق افتاد و راه میانبری برای جمع شدن میان سلامت و معنویت پیدا شد، افزود: شیوه نامههای تدوین شده پارسال، امسال ارتقاء یافته و دقیقتر شده است و توجیه و آموزش متولیان مراسم مذهبی انجام شد.
او ادامه داد: ۴۰ روز پیش از حلول ماه محرم، آموزشهای لازم به واعظان، مبلغان، مداحان، شعراء و مسئولان هیأتها داده شد.
حریزاوی افزود: امیدواریم این عوامل موجب شود کارنامه امسال از پارسال از نظر رعایت شیوه نامههای بهداشتی، بهتر شود.
او با اشاره به اینکه اکنون رعایت شیوه نامههای بهداشتی در محلههای عمومی از جمله بازار و حمل و نقل به ۴۰ درصد کاهش یافته است، گفت:، اما در محافل دینی به علت تقید به موازین شرعی و احکام حکومتی، شاهد رعایت ۲ برابری هستیم.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی گفت: توصیه ما به هیئتها و محافل مذهبی این است که حتی الامکان، برنامهها را در هوای خنک شب و در فضای باز انجام دهند، زیرا در این شرایط احتمال ابتلا و انتقال، حداقلی و غیرقابل اعتناست.
حجت الاسلام روح الله حریزاوی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره تدابیر اندیشیده شده برای برگزاری مراسم ایام محرم افزود: شیوه نامههای امسال چند رکن دارد از جمله اینکه مجوز برکزاری مراسم در مکان مسقف در مناطق گرمسیری به شرط یک سوم جمعیت و سقف بالای ۶ متر و به شرط تهویه خوب و ورود و خروج تدریجی مردم و زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی با اولویت برگزاری مراسم در فضای باز داده شده است.
او ادامه داد: امسال بر اساس شیوه نامههای تدوین شده، توزیع مواد غذایی به شکل باز، ممنوع شده و مجوز ایستگاههای صلواتی به موکب سلامت، تبدیل شده است؛ ماسک، مواد ضدعفونی کننده و مواد غذایی بسته بندی شده توزیع میشود.
حریزاوی اضافه کرد: سقف مدت زمان برگزاری مراسم مانند پارسال، دو ساعت است و حرکت دستههای عزاداری که پارسال ممنوع شده بود به دسته رویهای محلی، تغییر کرده است.
وی گفت: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد شهرستانها از نظر کرونا، قرمز هستند بقیه هم قرمز، تلقی میشوند بنابراین دستورالعمل یکسان برای همه ابلاغ شده و محدودیتها یکپارچه است.
حریزاوی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی، مسئول اجرای شیوه نامههای بهداشتی در برگزاری مراسم هاست، گفت: حدود ۲۰ دستگاه همکار با سازمان هستند.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه مردم میتوانند از طریق سامانه «بیرق» , تخلف هیئتها را در رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی گزارش کنند، افزود: پارسال مجوز ۱۵ هیئت را از ۴۵ هزار هیئتی که تا شب قبل از محرم پارسال مجوز گرفتند به علت رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی، لغو کردیم و حدود ۵۰۰ هیئت، تذکر گرفتند.
حجت الاسلام حریزاوی اضافه کرد: امسال حدود ۱۰۵ هزار هیئت داریم.
وی با اشاره به اینکه نباید محرم هراسی کنیم، گفت: برخی افراد در فضای مجازی، نگرانیهایی را مطرح میکنند در حالی که واقعیت این گونه نیست و شیوه نامههای بهداشتی در مراسم، رعایت حداکثری میشود.
حجت الاسلام حریزاوی گفت: از بدو شیوع کرونا، هجمههایی علیه مراسم مذهبی توسط دشمن طراحی شد، اما رعایت شیوه نامهها در مراسمها موجب کم اثر شدن این هجمهها شد؛ گرچه دشمن طراحیهای جدیدی را دارد و در داخل هم عدهای همراهی میکنند.
وی افزود: به دوگانگی در تصمیمات اعتراض داریم و دولت گذشته باید پاسخ دهد و انتظار داریم این دوگانگی در دولت جدید، مرتفع و تصمیمات، یکپارچه شود.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مفاد شیوه نامهها در بقاع متبرکه هم رعایت و دسته رویها به شکل محلی برگزار میشود.
حریزاوی با بیان اینکه پارسال پویش «هر خانه یک حسینیه» را به پیشنهاد وزارت بهداشت، پیگیری کردیم، افزود: رسانه ملی هم در این زمینه، بسیار کمک کرد؛ امسال هم این پویش برقرار است و «هر خانه یک پرچم» به آن اضافه شده است.
وی ادامه داد: نرم افزارهایی مانند «تکیه»، «هیئت آنلاین»، «خیمه گاه» و چند مجموعه دیگر هم فعال هستند.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی گفت: جدول پخش زندههای مراسم نیز در صدا و سیما اعلام شده است.
حجت الاسلام حریزاوی افزود: پارسال با همکاری دو اپراتور پرمشتری کشور، ترافیک رایگان را داشتیم و امسال هم در برخی نرم افزارها، ترافیک رایگان داریم.
استاندار یزد نیز در ارتباط تصویری با این برنامه با اشاره به اینکه این استان یکی از خاستگاههای آیینهای عزاداری ماههای محرم و صفر در کشور است، گفت: در طول سالهای گذشته، رونق این عزاداری را به شکل بسیار برجسته شاهد بودیم، اما با ورود ویروس کرونا به کشور، از پارسال شاهد کاهش برگزاری مراسم در سطح استان یزد بودیم.
محمدعلی طالبی افزود: اکنون با توجه به شیوه نامههای بهداشتی مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا و اینکه سازمان تبلیغات اسلامی مسئول کارگروه برگزاری مراسم عزاداری است بر اساس این شیوه نامه ها، توجیه و تبیین مناسبی بین هیئتهای عزاداری استان یزد، انجام شده است.
او ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با رعایت این شیوه نامههای بهداشتی عزاداریهای ماههای محرم و صفر را با شکوه، برگزار کنیم.
طالبی اضافه کرد: با توجه به عزاداریهای سنتی استان یزد و شرایط کرونایی همه شهرستانهای این استان، در وضعیت قرمز کرونایی هستند و با توجه به حجم زیاد بیماران و بستری شدگان، بیمارستانها شرایط مناسبی را ندارند.
وی گفت: با توجه به این موارد، ضروری است در عزاداری ها، حداکثر همکاری را از هیئتهای عزاداری داشته باشیم و بر اساس مقررات تصویب شده، مقرر شده است سقف مدت زمان برگزاری مراسم، دو ساعت باشد و در فضای باز برگزار شود.
طالبی ادامه داد: برای این منظور، امکانات دانشگاه ها، مدارس و اماکن عمومی را در اختیار هیئتهای عزاداری قرار دادیم.
وی افزود: برخی از مراسم بزرگ استان مانند مراسم نخل برداری، برگزار نمیشود.
طالبی گفت: امیدواریم با رعایت شیوه نامههای بهداشتی، سلامت عزاداران را شاهد باشیم.
معاون امنیتی انتظامی استان خوزستان نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: حسب دستور استاندار خوزستان با هدف تعادل بخشی میان حفظ سلامت شهروندان با سوگواری سید و سالار شهیدان، همه تمهیدات لازم برای برگزاری مراسم محرم با توجه به شرایط کرونایی در استان اندیشیده شده است.
ولی الله حیاتی با بیان اینکه در ذیل قرارگاه عملیاتی استان، کمیته مراسم محرم و صفر با مسئولیت مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، تشکیل شده است، ادامه داد: جلسات اقناعی توسط همه فرمانداران سراسر استان و بخشداران و با حضور سازمان تبلیغات و دانشگاه علوم پزشکی با هیئتهای مذهبی، مداحان و سخنرانان، برگزار و همه شیوه نامههای بهداشتی ایام محرم تشریح شده و در صدا و سیمای مرکز استان نیز اطلاع رسانی کافی شده است.
وی افزود: همه تلاشمان را کردیم تا از ظرفیت مدارس، دانشگاهها و فضاهای باز استفاده کنیم و آنها را در اختیار هیئتهای مذهبی قرار دادیم و هیئتها را مکلف کردیم مراسم حداکثر در مدت دو ساعت برگزار شود.
معاون امنیتی انتظامی استان خوزستان گفت: با توجه به اینکه تعداد مبتلایان به بیماری کرونا به ویژه ویروس دلتا، افزایش یافته و تعداد فوتیها و بستریها در حال افزایش است از مردم درخواست میکنیم در برگزاری مراسم محرم، نهایت همکاری را در رعایت شیوه نامههای بهداشتی داشته باشند.
تولیت آستان امامزاده صالح (ع) تهران هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه در یک سال اخیر برنامههای متعددی اجرایی شده است، گفت: فضا را متناسب کردیم و از همه صحن داخل و پایانه نزدیک این آستان که اکنون به قدمگاه صالحیه تبدیل شده است استفاده کردیم و فضاسازی لازم را انجام دادیم و زائران، فاصلههای اجتماعی را رعایت میکنند و ماسک به میزان لازم تهیه شده است.
حجت الاسلام احسان بی آزار تهرانی ادامه داد: شیوه نامهها در هیئتهای مذهبی و اماکن متبرکه بیش از ۹۰ درصد رعایت میشود.
او با اشاره به اینکه بساط سید الشهداء، سرمایه و حق حیات ماست، افزود: به هر بهانه ای، کسانی که با این سرمایه اصلی مکتب ما معارض و مخالف هستند هجمههایی را مطرح میکنند.
حجت الاسلام بی آزار تهرانی اضافه کرد: میتوان با بهترین شکل ممکن و برنامه ریزی دقیق، شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کرد.