سایه شوم دلار ۴۲۰۰ بر معیشت مردم؛ قاچاق رسمی با دلار ترجیحی چگونه کلید خورد؟

در دو سال گذشته، دامداران و مرغداران با مشکلات فراوانی همچون کمبود نهاده رو به رو بوده اند. کمبود نهاده‌ها در حالی است که دولت در این سال‌ها جهت تنظیم بازار، برای واردات آن‌ها ارز ترجیحی تخصیص داده است. حالا در نامه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون به رئیس سازمان توسعه تجارت دلیل این کمبود مشخص شده است!
کد خبر: ۱۰۶۹۱۷۱
|
۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۹ 10 August 2021
|
13322 بازدید
|

قاچاق نهاده های دامی

صنعت دام و طیور دو صنعت مهم داخل کشور محسوب می شوند که نقش بسیار پررنگی در تامین غذای مردم دارند و علاوه بر تامین بخش عمده ای از پروتئین مصرفی کشور، در ایجاد اشتغال به ویژه اشتغال روستایی نیز نقش مهمی را ایفا می کنند.

به گزارش تابناک اقتصادی، از این روی توجه به رفع موانع تولید این دو صنعت با اهمیت است. در دو سال اخیر، این دو صنعت با مشکلات جدی مواجه شده و بسیاری از فعالان در این صنعت عطای آن را به لقایش بخشیده اند و از این دو صنعت با ورشکستگی خارج شده اند.

از یک سو قیمت گذاری دستوری برای خرید محصولات نهایی این دو صنعت به فعالان آن فشار وارد می‌کند و از سوی دیگر دولت نتوانسته به تعهدات خود از جمله تامین نهاده‌های دامی به قیمت مصوب عمل کند و همین باعث شده، بسیاری از مرغداری‌ها و دامداری‌ها تعطیل شوند. آن‌هایی هم که در این صنایع باقی مانده اند، هم اکنون با قیمت بالای نهاده‌های دامی دست و پنجه نرم می‌کنند.

سال گذشته بود که بسیاری از مرغداران اعتراضاتی را در راستای نبود نهاده در بازار داشتند و امسال نیز دامداران به نبود نهاده اعتراض داشتند و کار به جایی رسید که خبر‌ها حکایت از سپردن دام‌های آبستن برای کشتار به کشتارگاه‌ها داشتند.

این وضعیت در حالی رقم می‌خورد که دولت در این سال‌ها میلیارد‌ها دلار صرف واردات نهاده‌های دامی از جمله ذرت و کنجاله سویا کرده بود؛ برای نمونه، آمار‌ها بیانگر آن است که تا نیمه تیرماه سال جاری، وضعیت تامین ارز دولتی از سوی بانک مرکزی برای واردات نهاده‌های دامی بدین شرح بوده است: ۵۸۰ میلیون دلار تأمین ارز برای جو، ۸۸۳ میلیون دلار برای دانه‌های روغنی، یک و دو دهم میلیارد دلار برای ذرت و یک میلیارد دلار برای روغن خام؛ بنابراین، در مجموع از ابتدای سال تا اواسط تیرماه ۴.۸ میلیارد دلار ارز دولتی برای واردات نهاده‌های دامی تامین شده است.

بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی دولت، بانک مرکزی باید در شش ماهه اول سال جاری نسبت به تأمین ارز کالا‌های اساسی و دارو به میزان شش میلیارد دلار به نرخ ترجیحی از محل سهمیه ارزی مصوب و اعلام شده از سوی دولت اقدام کند.

معمای واردات نهاده‌های دامی و کمبود آن حل شد!

به هر حال در این سال‌ها حجم واردات نهاده‌های دامی مورد نیاز هر چند شاید در سطح ایده آل نبوده است، می‌توان مدعی بود با توجه به آمار‌های منتشره نیاز کشور را در این زمینه رفع می‌کرده است؛ اما با این اوصاف باز هم کمبود نهاده‌های دامی در بازار به چشم می‌آمد و این یک سوال بود که چرا با وجود واردات مناسب نهاده‌های دامی باز هم باید شاهد کمبود در بازار باشیم؟

در نامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون به زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صنعت و گیلان پور معاون وزیر جهاد کشاورزی این پرسش پاسخ داده شد!

در متن این نامه که مربوط به دوازدهم مرداد ماه سال جاری می‌باشد، آمده بود:

جناب آقای زادبوم

معاون محترم وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران

جناب آقای دکتر گیلان پور معاون محترم توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی

سلام علیکم؛

احتراماً بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۰/۱۰۰/۱۱۷۲ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ در خصوص صادرات خوراک دام و طیور و آبزیان همانگونه که در جلسه میز ملی توسط دبیر محترم این کمیسیون بیان گردید از آنجایی که اغلب اجزاء تشکیل دهنده خوراک دام و طیور و آبزیان با ارز ترجیحی و به عنوان نهاده دام وارد می‌شود، با صادرات هر گونه خوراک دام و طیور و آبزیان به هر شکل این کمیسیون مخالف بوده و این موضوع را نیز طی نامه شماره ۱۱۰/۰۰/۴۱۰۵ مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ نیز منعکس نموده است. ولی با توجه به بازار‌های پیرامونی و ضرورت حمایت از رونق تولید این اتاق حمایت‌های لازم را با مساعدت جنابعالی جهت واردات نهاده‌های تولید خوراک دام و طیور و آبزیان بصورت ورود موقت اعلام و صادرات خوراک را می‌دارد.

ضمنا جهت مزید استحضار حسب برخی گزارشات متأسفانه در قالب خوراک آبزیان خوراک دام و طیور، به صورت قاچاق رسمی صادر می گردد که نیاز به بررسی و برخورد جدی دارد.

قاچاق نهاده های دامی

در صورت درست بودن این مطلب، نکته اینجاست که این نهاده‌ها با ارز ترجیحی وارد می‌شود و دوباره عده‌ای آن را صادر می‌کنند. این کار آن‌ها نه تنها باعث بر هم خوردن بازار نهاده‌ها خواهد شد و زندگی مردم را با مشکل مواجه می‌کند، بلکه پول کلانی را به جیب عده‌ای سودجو واریز خواهد کرد. بهتر است نهاد‌های ذی ربط هر چه زودتر به این موضوع ورود کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
چرا دلار 3200 تومانی باید 25000 تومان شود تا دلار 4200 تومانی عامل رانت و قاچاق شود؟ با این وضعیت بعد از مدتی دلار 25000 تومانی هم باعث رانت و قاچاق خواهد شد و البته عواقب و بدبختی آن در هر صورت برای مردم است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۰
ما مردم ،
هم پیاز تحقیر اغازاده ها را میخوریم
و هم دلار و ارز مان را آغازاده و خودی !!! ها میبرند
و هم کتک گرانی را میخوریم
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
یک اشتباه کلی درمورد واردات صورت گرفته که به 2 دلیل باعنوان 1.حمایت ازتولیدداخل 2.صرفه جویی ارزی بصورت رسمی واردات تقریبا تمام کالاهارا ممنوع کرده اند.درحالیکه ما میبینیم همه نوع کالای خارجی دربازاروجوددارد پس هیچ یک از2 هدف عنوان شده محقق نشده ولی سودکلانی که ازبابت مالیات واردات قانونی این کالاها میتوانست نصیب دولت شود به جیب قاچاقچیان رفته که طبق امارمختلف گفته میشود سالانه بین 20-50 میلیارد دلار قاچاق صورت میگیرد.اصولا درهیچ کشوری دردنیا(بجز استثناهایی مثل کره شمالی وکوبا) ممنوعیت واردات کالاوجود وحتی موضوعیت ندارد وهرکالایی که استانداردهای کیفی فنی بهداشتی زیست محیطی و....کشور راداشته باشد مجاز به واردات است وبرای حمایت ازتولیدداخلیشان هم یک مالیات برواردات مناسب درنظرمیگیرند. ولی درکشورمابا ممنوعیت رسمی واردات همانطورکه اشاره شد بدون محقق شدن اهداف موردنظر مفاسدمختلف مثل انواع مافیاهای واردات ونیز محروم شدن دولت از درامدی بسیارعظیم بوجود امده.
پاسخ ها
کاظم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
یک توجیه اشتباه هم درموردممنوعیت واردات مبارزه با لوکس گرایی است.چه اشکالی دارد خودروهای گرانقیمت وارداتش با ارزشخصی ازاد باشد ولی چندمیلیارد از ان ثروتمنده مالیات گرفته خرج عموم کنند.بخصوص که بنا براعتراف خودشان به علت نواقص مالیاتی نمیتوانند مالیات حقه را ازپولدارها بگیرند.
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۰
مرحوم ناصر حجازی میگفت همه چیزمون به همه چیزمون میاد. به اسم حمایت از تولید داخل هست که ایران خودرو پول خودروهایی رو از مردم گرفته که هنوز
معدنی که قرار بدنه ماشین ها از سنگای اون ساخته بشه کشف نشده چه برسه به استخراج، هیچ کمپانی خودروسازی در جهان اینجوری جیب مردم رو نمیتونه بزنه مگر به اسم حمایت از تولید داخل در ایران، و
جالب‌تر اینکه سازمان حمایت از مصرف کنند گان هم این پیش فروشها رو تایید میکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
دنبال بهانه نگردین. مگه همه چی دست خودتون نیست؟ جلوی ارز ۴۲۰۰ تومنی رو می گرفتید. چطور بلدین اینترنت رو قفل کنین.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
رئیس جمهور جدید باطل کنه این مصوبه رو .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
قاچاق رسمی چیه دیگه؟
ناشناس
|
Australia
|
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
قرار باشد همه سودجویان را دستگیر کنند زندانها جا نخواهند داشت. ولی چهههه شوووووددد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
بجای اینکه جلو دزدها را بگیرید دلاری که دولت سوبسید می دهد تا اجناس ارزان دست مردم برسد صورت مسئله را هدف قرار می دهید و ایراد می گیرید بجای اینکار جلوی دزد ها را بگیرید و نذاررید از این مابه التفاوت یه عده سواستفاده کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
بله ممکنه قاچاقی صادر بشه اما در این نامه ننوشته چند درصد از اینها قاچاقی صادر میشه ؟!!! ضمنا شما بفرمایید اگر به این کالاها ارز 4200 نمی دادند قیمت مرغ و گوشت و دارو و ..... در شرایط تحریم چقدر میشد ؟!!! و بفرمایید انوقت شما دقیقا برای مردم چه میکردید راهکارتان چه بود ؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
بهانه گیری برای حذف ارز ۴۲۰۰ و چند برابر شدن قیمت گوشت و مرغ و نان و ... تحریم نعمت است البته نه برای مردم عادی بلکه برای کاسبان تحریم و .........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
منظورتون کدوم ارز 4200 تومانی یا ترجیحیه؟!
مردم که دارن تمام کالاها رو به قیمت آزاد و گران تهیه می کنند و هر روز هم گرانتر میشن!
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟