کیوسک بین الملل تابناک

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان/ هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان/ معرفی ۱۰ چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان/ درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان، هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان، معرفی ۱۰ چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان، درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر و سفر وزیر امور خارجه پاکستان به ایران و سه همسایه افغانستان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۷۱۵۰۵
|
۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۲ 22 August 2021
|
14063 بازدید
|
۴

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان/ هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان/ معرفی 10 چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان/ درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

کیوسک بین الملل تابناک: اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان، هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان، معرفی ۱۰ چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان، درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر و سفر وزیر امور خارجه پاکستان به ایران و سه همسایه افغانستان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان

«احمد مسعود» پسر «احمد شاه مسعود» در مصاحبه با روزنامه «الشرق الاوسط» گفت: اگر در افغانستان صلح برقرار شود، حاضر است با طالبان گفت وگو کرده و از خون پدرش که دو روز قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ ترور شد، بگذرد.

او توضیح داد: «ما آماده گفت و گو با طالبان هستیم و با این جنبش تماس داریم (...) حتی پدرم با طالبان صحبت کرده‌ است. او در سال ۱۹۹۶ بدون سلاح و محافظ با رهبران جنبش در خارج از کابل رایزنی کرد و به آنها گفت: چه می‌خواهید؟ اجرای احکام شریعت و دین اسلام؟ ما هم مسلمان هستیم و ما نیز صلح می‌خواهیم، پس اجازه دهید با هم کار کنیم.»

وی افزود: «با این حال، جنبش می‌خواهد چیزهایی را با سلاح تحمیل کند که ما قبول نمی‌کنیم. اگر آنها صلح می‌خواهند، با ما صحبت و همکاری کنند، ما همه افغان هستیم و صلح برقرار خواهد شد.»

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان/ هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان/ معرفی 10 چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان/ درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

احمد مسعود ادامه داد: «در دوران پدرم، طالبان نتوانست شمال را تصرف کند، سپس القاعده او را کشت (در ۹ سپتامبر ۲۰۱۱)، اما من تمایل و آمادگی دارم که از خون پدرم برای ایجاد صلح، امنیت و ثبات کشور بگذرم… ما آمادگی داریم از طریق مذاکرات سیاسی با طالبان یک دولت فراگیر تشکیل دهیم، اما آنچه قابل قبول نیست، تشکیل دولت تندرویی در افغانستان است که نه تنها برای کشور، بلکه برای منطقه و جهان به‌طور جدی تهدید خواهد بود.»

مسعود با تأکید بر اهمیت تمرکز زدایی در افغانستان توضیح داد: «ما در حال حاضر با آنها صحبت می‌کنیم و امیدواریم راهی برای برون رفت و پایان هرگونه جنگی بیابیم. آنها می‌گویند با تروریسم بین‌المللی مخالف هستند، اما ما باید این را عملی ببینیم. ما امیدواریم و دعا می‌کنیم که آنها واقعاً این را بخواهند.»

وی افزود: «ما نمی‌خواهیم بجنگیم، با این حال، اگر آنها وارد پنجشیر شوند، آماده مبارزه هستیم. درست است که آنها می‌توانند با صلح بدون سلاح وارد شوند، اما اگر آنها با اسلحه وارد شوند، ما آماده دفاع تا آخرین نفر هستیم، اما باید به صلح فرصتی داده شود، حتی اگر این صلح با طالبان باشد.»

احمد مسعود نفوذ قابل توجهی در «دره پنجشیر» منطقه تاجیک‌نشین و صعب‌العبور در ۱۲۰ کیلومتری شمال شرقی کابل دارد؛ منطقه ای که توسط طالبان در آن پیشروی نداشته و نتوانست آن را تصرف کند. گروه مقاومت احمد مسعود، پسر احمد شاه مسعود، مدتی پیش در پنجشیر اعلام موجودیت کرد و مردم افغانستان را به مقاومت علیه طالبان فراخواند.

هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان

رهبران جهان هشدار دادند افغانستان با فاجعه ای مطلق شامل گرسنگی گسترده، بی خانمانی و فروپاشی اقتصادی روبه روست، مگر آنکه در زمینه اقدامات بشردوستانه فوری در پی خروج نیروهای آمریکایی از این کشور توافق شود.

به گزارش گاردین، ارتش انگلیس صبح یکشنبه اعلام کرد که هفت غیرنظامی افغان در میان شلوغی های اطراف فرودگاه بین المللی کابل جان باختند.

با افزایش خشم ناشی از تصمیم به خروج بی سر و سامان نیروهای انگلیسی از افغانستان، نشست رهبران گروه هفت برای هفته جاری با شتاب زدگی برنامه ریزی شده است.

شخصیت های برجسته در کابل هشدار داده اند که هرج و مرج در افغانستان با خشکسالی، بی خانمانی شدید و فلج شدن اوضاع اقتصادی برای ایجاد فاجعه ای که مستلزم اقدام فوری بین المللی است، توام شده است.

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان/ هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان/ معرفی 10 چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان/ درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

«ماری الن مک گروآرتی» مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل در افغانستان با اعلام اینکه اقدام هماهنگ فوری، بسیار حیاتی است، گفت: در غیر این صورت، وضعیت وحشتناک کنونی به فاجعه ای مطلق تبدیل می شود و یک فاجعه انسانی کامل را رقم می زند. ما باید مایحتاج لازم را به افغانستان وارد کنیم که این صرفا از نظر غذایی نیست، بلکه تجهیزات پزشکی و سرپناه را نیز در بر می گیرد. ما به پول نیاز داریم و همین حالا نیازمند آن هستیم.

این مقام سازمان ملل گفت: مردم چیزی ندارند و ما باید اکنون برایشان غذا تهیه کنیم و کمک ها را قبل از اینکه جاده ها با برف مسدود شود، به استان ها برسانیم.

در همین حال، «ملا عبدالغنی برادر» یکی از رهبران ارشد طالبان برای مذاکره با رهبران سیاسی افغانستان از جمله «حامد کرزی» رئیس جمهوری سابق این کشور وارد کابل شد، امری که این گروه را به تشکیل دولت نزدیکتر می کند.

هرچند برخی از رهبران طالبان قول تشکیل دولتی فراگیر و حفظ چهره هایی چون وزیر بهداشت و شهردار کابل در راس کار را داده اند، یک مقام ارشد هر گونه شکلی از دموکراسی را رد کرده است.

این مذاکرات در بحبوحه هرج و مرج مستمر و خونریزی در فرودگاه کابل برگزار می شود. بسیاری از افغان های مرتبط با نیروهای خارجی و سازمان های غربی هیچ اعتمادی به وعده های طالبان در زمینه عفو ندارند.

تلاش برای خروج از افغانستان زمانی پیچیده تر شد که سفارت آمریکا در کابل به شهروندان آمریکایی هشدار دارد از درهای فرودگاه کابل به دلیل تهدیدهای امنیتی فاصله بگیرند.

به گزارش نیویورک تایمز، مقام های آمریکایی گفته اند جدی ترین خطر، حمله وابسته منطقه ای داعش در افغانستان است.

روز یکشنبه، شاهدان عینی به رویترز گفتند که طالبان مقرراتی را در اطراف فرودگاه کابل اعمال کرده است تا اطمینان یابد مردم در مقابل گیت های اصلی به درستی صف می بندند و از تجمع جمعیت جلوگیری می شود.

گاردین در ادامه این گزارش آورد: اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد که استرالیا شامگاه شنبه چهار پرواز به کابل داشت تا بیش از ۳۰۰ تن شامل استرالیایی ها، دارندگان روادید افغانستان، نیوزیلندی ها و شهروندان آمریکایی و انگلیسی را از افغانستان خارج کند.

یک مقام هندی نیز گفت یکی از هواپیماهای ترابری نیروی هوایی این کشور کابل را به مقصد دهلی نو با ۱۶۸ سرنشین ترک کرده است.

صبح روز یکشنبه، اسپانیا اعلام کرد «پدرو سانچز» نخست وزیر این کشور با «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا گفت و گو کرده تا در زمینه استفاده از دو پایگاه نظامی در جنوب اسپانیا برای پذیرش افغان هایی که برای دولت آمریکا کار می کردند، توافق شود.

دولت اسپانیا اعلام کرد که این دو پایگاه برای اسکان پناهجویان استفاده می شود تا زمانی که سفرشان به کشورهای دیگر ترتیب داده شود.

معرفی ده چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان

گروه طالبان از زمانی که کنترل اغلب مناطق افغانستان از جمله پایتخت این کشور را به دست گرفته، مکرر از برنامه‌های خود برای مرحله آتی سخن می‌گوید. از سوی دیگر، تمامی نگاه‌ها به سوی تحولات افغانستان برای شناخت مهمترین و سرشناس‌ترین سران این گروه که در حال اداره صحنه کنونی این کشور هستند، است. همچنین این سوال مطرح است که در میان این رهبران، کدام یک، رسما نقش اداره مرحله آتی را بر عهده خواهد گرفت؟!

«العربی الجدید» با انتشار چکیده‌ای از زندگی و هویت ده چهره اصلی گروه طالبان نوشت که تحولات روزهای گذشته موجب معرفی و شناسایی برخی از رهبران این گروه شده است. برجسته‌ترین آن‌ها در زمینه نظامی و امنیتی، «ملا عبدالقیوم ذاکر» است که در صف مقدم ورود به کابل قرار داشت و از کاخ ریاست‌جمهوری، اداره امور امنیتی و نظامی کشور را برعهده گرفت. این در حالی است که هنوز سرنوشت سایر رهبران برجسته طالبان که در به قدرت رسیدن مجدد این گروه در افغانستان نقش داشتند، مشخص نیست.

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان/ هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان/ معرفی 10 چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان/ درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

۱- ملا ذاکر

«حسین سعید» از شخصیت‌های آکادمیک نزدیک به طالبان به العربی الجدید در خصوص ملا ذاکر گفت که او از بنیانگذاران طالبان و از افراد نزدیک به «ملا عمر» رهبر این گروه و از قدرتمندترین شخصیت‌های این گروه محسوب می‌شود. وی به منزله وزیر دفاع است.دارای نفوذ بالایی میان محافل طالبان و قبایل جنوب است و به همین دلیل اداره کلیه امور امنیتی کشور به او واگذار می‌شود.

وی افزود: البته در این امر و برقراری امنیت و ثبات در افغانستان، سایر رهبران از جمله «عبدالرحمن منصور» حاکم ولایت کابل، برادر «سیف الاسلام منصور» از مهمترین رهبران طالبان نیز به او کمک می‌کنند. حاکم ولایت کابل، پسر «مولوی نصرالله منصور» است که از «رهبران جهادی» علیه اتحاد جماهیر شوروی بود. اصالت او به قبایل پشتون از منطقه «زرمت» واقع در ایالت جنوبی بکتیا باز می‌گردد.

ولی‌الله شاهین از فعالان رسانه‌ای نزدیک به طالبان می‌گوید که ذاکر دارای تخصص و تجربه و مسئول طالبان در ایالت کابل است و اغلب امور پایتخت را اداره می‌کند. وی پیش از این دارای پست‌های متعددی در طالبان بود و به همین دلیل از مهمترین چهره‌ها و شخصیت‌های کنونی این گروه است.

۲ ــ مولوی غالب

یکی از رهبران نه چندان مشهور طالبان با وجود نقش مهمی که دارد، مولوی غالب است. او قبل از کنترل طالبان بر کابل، مسئولیت عملیات آن را بر عهده گرفت و در حال حاضر رئیس پلیس پایتخت است یا چیزی که به عنوان مقام امنیتی کابل شناخته می شود. در کنار او، مولوی فتح الله، رئیس اطلاعات نظامی است که به گفته سعید، اکنون، بر اقدامات عناصر «طالبان» و گروه‌هایی که از لباس این گروه را برای توقیف اتومبیل‌های مقامات و کارمندان دولت، و تحویل سلاح از آن‌ها استفاده می‌کنند، نظارت دارد.

۳ــ عبد الحق آخوند

عبدالحق آخوند از دیگر مقامات مسئول طالبان است که از پس از تصرف کابل، در حال اداره صحنه هست؛ هرچند چندان شناخته نیست. او وظیفه رئیس کمیته بهداشت در جنبش را بر عهده دارد و در حال حاضر در حال کمک به وزیر بهداشت در دولت اشرف غنی، دکتر وحید مجروح است. وزیر بهداشت دولت غنی اخیرا طی بیانیه‌ای تایید کرد که اعضای کمیته بهداشت در طالبان با او ملاقات کرده‌ و از او خواسته‌اند تا در همین پست خود به کار ادامه دهد، که او نیز موافقت کرده است.

۴ ــ ملا سخاء الله

ملا سخاء الله نیز اداره امور آموزش و پرورش را برعهده گرفته است و به گفته حسین سعید، فعالیت وی تا کنون به فراخواندن تمام دانشگاه‌های دولتی و خصوصی و مدارس دولتی و خصوصی به عدم توقف روند آموزش محدود بوده است.

۵ــ ذبیح الله مجاهد

سخنگوی طالبان، ذبیح‌الله مجاهد از رهبران برجسته طالبان است که در حال حاضر در کابل به سر می‌برد. او به دلیل نقشش در دفاع از تصمیمات سیاسی و نظامی طالبان شهرت داشت. اما اخیرا برای نخستین‌بار در رسانه‌ها ظاهر شده و در رأس هیأتی از طالبان با بازدید از مقر وزارت اطلاع‌رسانی و فرهنگ، از مسئولان و کارکنان آن خواست به کار معمول خود ادامه دهند.

۶ــ امیر خان متکی

از نظر سیاسی، پرونده ها با ورود «ملا امیرخان متکی» عضو دفتر سیاسی طالبان در دوحه، به کابل به حرکت درآمدند. جایی که وی با «حامد کرزای»، رئیس جمهور پیشین افغانستان ، «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی ملی و «گلبدین حکمتیار» رئیس حزب اسلامی، دیدار و درباره دولت انتقالی و موضع طالبان در قبال آن گفت‌وگو کرد. یک منبع در طالبان معتقد است که وی پست وزیر اطلاع‌رسانی و فرهنگ را بر عهده خواهد گرفت و مجاهد همچنان سخنگو خواهد ماند.

متکی در نخستین فایل صوتی از خود پس از ورود به کابل، پیام‌هایی را برای مردم، مقامات دولتی و آمریکایی ها ارسال کرد و گفت «از آن‌جا که طالبان عزم و اراده خدمت به این مردمی که از آن استقبال کرده‌اند، دارد، از مردم می‌خواهد که صبر کنند.»

وی از کارمندان و مقامات دولتی خواست تا از طریق شماره تلفن‌های اعلام شده توسط طالبان با آن در تماس باشند و تاکید کرد که هیچ کس به آن‌ها در هر پستی که باشند، حمله نخواهد کرد. متکی از نیروهای آمریکایی نیز خواست که بمباران هوایی علیه برخی مناطق را هدف متوقف کنند و تأکید کرد که این نقض توافقنامه دوحه است و پس از کنترل طالبان بر تمام مناطق افغانستان بی فایده است.

۷ــ عبد الغنی برادر

«ملا عبدالغنی برادر» رئیس دفتر سیاسی طالبان، متولد ولایت «اروزگان» در جنوب افغانستان و در قندهار بزرگ شده است. از آخرین رهبران طالبان که پس از سیطره بر افغانستان وارد این کشور شد. او ابتدا به قندهار و سپس به کابل رفت تا در اداره صحنه جدید از قلب پایتخت مشارکت کند.

او به همراه ملا عمر که در سال ۲۰۱۳ درگذشت و تنها دو سال پس از مرگش خبر آن اعلام شد، از موسسان طالبان به شمار می‌رود. به نوشته خبرگزاری فرانسه، در سال ۲۰۰۱، با ورود آمریکا و سقوط رژیم طالبان، گفته می‌شد که ملابرادر بخشی از یک گروه کوچک شبه نظامی آماده توافق و به رسمیت شناختن دولت کابل بوده، اما این ابتکار شکست خورد.

وی فرمانده نظامی طالبان بود که در سال ۲۰۱۰ در شهر کراچی پاکستان بازداشت و در نهایت در سال ۲۰۱۸، با فشار واشنگتن آزاد شد. ملا برادر از احترام ویژه‌ای در داخل طالبان برخودار است تا جایی که به عنوان رئیس دفتر سیاسی آن در دوحه انتخاب شد. وی از آن‌جا، مذاکرات با آمریکایی‌ها را که به عقب‌نشینی نیروهای خارجی از افغانستان منجر شد اداره کرد و پس از آن مذاکرات صلح با دولت افغانستان آغاز شد که به جایی نرسید.

۸ ــ ملاهبت‌الله آخوندزاده

در می ۲۰۱۶، ملا هبت الله آخوندزاده به عنوان رهبر طالبان در جریان انتقال سریع قدرت و تنها چند روز پس از مرگ «اختر محمد منصور» رهبر پیشین انتخاب و معرفی شد. اختر محمد منصور در جریان حمله پهیادی آمریکا در پاکستان کشته شد. تا پیش از انتصاب ملا هیبه الله آخوند، اطلاعات کمی درباره او در دست بود و وی تا آن زمان بیشتر از هنر جنگ، به مسائل قضایی و مذهبی علاقه داشت.

وی عالمی دینی بود که دارای نفوذ زیادی در طالبان بود و در واقع نهاد قضایی این گروه را اداره می‌کرد. اما تحلیلگران معتقدند نقش وی در راس طالبان، بیشتر نمادین است تا عملی. ملا هبت الله فرزند یک عالم دینی است که اصالتاً از قندهار ، قلب منطقه پشتون در جنوب افغانستان است.

«ایمن الظواهری» سرکرده القاعده بلافاصله با وی بیعت کرد و او را «امیرالمومنین» نامید. امری که به او اجازه می‌داد اعتبار خود را در میان شبه نظامیان تثبیت کند. آخوند وظیفه ظریف اتحاد «طالبان» را پس از مرگ ملا منصور بر عهده گرفت. او تمایل به محافظه کاری داشت و به پخش پیام‌های نادر سالانه در اعیاد اسلامی بسنده می کرد.

۹ ــ سراج الدین حقانی

سراج الدین حقانی فرزند «جلال الدین حقانی»، یکی از مشهورترین رهبران جهادی علیه اتحاد جماهیر شوروی، است. او «مرد شماره دو طالبان» و رهبر شبکه قدرتمندی است که نام خانواده اش را بر خود دارد. واشنگتن شبکه حقانی را که پدرش تأسیس کرده است، تروریست و یکی از خطرناک‌ترین جناح ها می داند که در دو دهه اخیر در افغانستان با نیروهای ایالات متحده و ناتو مبارزه می‌کند.

شبکه حقانی به دلیل استفاده از عملیات‌های انتحاری شهرت دارد و شماری از خشن‌ترین حملات صورت گرفته در سال‌های اخیر در افغانستان به آن نسبت داده می‌شود. این شبکه همچنین متهم است که برخی از مقامات ارشد افغان را ترور کرده و شماری از غربی‌ها را در ازای دریافت پول یا مبادله با زندانیان طالبان به گروگان گرفته است. مانند ماجرای سرباز آمریکایی به نام بو برگدال، که در سال ۲۰۱۴ در ازای آزادی پنج زندانی افغان از گوانتانامو آزاد شد. جنگجویان حقانی که به استقلال، مهارت‌های رزمی و تجارت پردرآمد شهرت دارند، ظاهراً مسئول عملیات طالبان در مناطق کوهستانی شرق افغانستان هستند و اعتقاد بر این است که تأثیر زیادی بر تصمیمات این گروه دارند.

۱۰- ملا یعقوب

او فرزند ملا محمد عمر و رئیس کمیته نظامی است که دارای نفوذ بالایی در طالبان است. وی رویکردهای استراتژیک جنگ علیه دولت افغانستان را تعیین می‌کرد. ارتباط او با پدرش که در میان نیروهای طالبان از احترام و جایگاه خاصی برخوردار بود، عامل وحدت چنین گروهی با این وسعت و تنوع است. با این حال، نقشی که او در طالبان ایفا می‌کند هنوز در حد گمانه‌زنی است. برخی از تحلیلگران معتقدند انتصاب وی به عنوان رئیس این کمیته در سال ۲۰۲۰ تنها اقدامی نمادین بود.

درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

دیمیتری ژیرنوف سفیر روسیه در افغانستان اعلام کرد که گروه طالبان از روسیه خواستار کمک برای برقراری گفت و گوهای سیاسی و توافق با مخالفان این گروه در منطقه پنجشیر شده است.

ژیرنوف روز یکشنبه در گفت و گو با کانال روسی «سالاویوو لایو» گفت: امروز در افغانستان فقط منطقه پنجشیر مانده است که تحت کنترل طالبان قرار ندارد.

وی خاطرنشان کرد که روز شنبه یک مقام ارشد گروه طالبان به سفارت روسیه در کابل آمده و گفت که روسیه از اعتبار بالایی در میان گروه‌های سیاسی افغانستان برخوردار است.

به گفته سفیر روسیه، این مقام گروه طالبان از مسکو خواستار کمک برای برقراری گفت و گوهای سیاسی میان طالبان و نمایندگان منطقه پنجشیر شد.

ژیرنوف یادآوری کرد که امرالله صالح معاون رئیس جمهور در دولت سابق افغانستان به پنجشیر رفته و خود را رئیس جمهوری این کشور خوانده است.

وی همچنین گفت که پسر احمد شاه مسعود رهبر فقید مجاهدان افغان در منطقه پنجشیر قرار دارد و از کشورهای غربی خواستار کمک برای ارسال تسلیحات به مبارزان این منطقه شده است.

به گفته سفیر روسیه در کابل، گروه طالبان می خواهد این مساله را متمدنانه حل و فصل کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت باور ندارد که اعضای گروه طالبان، قصد حمله به کشورهای دیگر را داشته باشند.

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان/ هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان/ معرفی 10 چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان/ درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

این دیپلمات روسیه اظهار کرد: طالبان مسائل داخلی زیادی در افغانستان دارد و این کشور بسیار تخریب شده است. طالبان تا آنجا که اطلاع دارم و بطور علنی در این مورد سخن گفته اند در گفت و گوها با ما تاکید کرده اند که نیازی به حمله به کشورهای دیگر نمی بینند.

ژیرنوف افزود: طالبان اطمینان داده اند که نمی خواهند افغانستان پناهگاه تروریست ها شود و از سخنان نمایندگان این گروه چنین برداشت می شود که می خواهند افغانستان یک کشور عادی و مناسب باشد.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. در هفته‌های اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد و توانست ۲۴ مرداد و پس از سقوط دولت اشرف غنی، وارد کابل شود.

سفر وزیر امور خارجه پاکستان به ایران و سه همسایه افغانستان

«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان از ۲۴ آگوست با موضوع بررسی و رایزنی در مورد اوضاع کنونی افغانستان به چهار کشور منطقه سفر می‌کند.

قریشی گفت: با هدف مشورت با کشورهای منطقه در مورد وضعیت موجود افغانستان، از ۲۴ آگوست به ایران، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان سفر خواهم کرد.

اعلام آمادگی پسر احمد شاه مسعود برای مذاکره با طالبان/ هشدار جامعه جهانی در مورد وقوع گرسنگی و فقر مطلق در افغانستان/ معرفی 10 چهره اصلی طالبان به عنوان حُکام جدید افغانستان/ درخواست طالبان از روسیه برای میانجی‌گری با پنجشیر

وی افزود: رایزنی ها با چین در مورد وضعیت افغانستان به پایان رسیده است.

قریشی تصریح کرد: با «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین تلفنی گفت‌وگوی مفصلی درباره افغانستان انجام شده است.

وزیر امور خارجه پاکستان در پاسخ به سوالی در مورد تشکیل دولت جدید در کابل گفت: هنوز برای صحبت در این موضوعات، زود است زیرا مذاکرات بین گروه های مختلف و طالبان در کابل برای تشکیل دولت جدید در جریان است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۴
استاد دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
اگر آمریکا بخواهد و اراده کند، می تواند این ۱۰ نفر سرکرده طالبان را به راحتی سر به نیست کند.
آنها چگونه سردار ما را شهید کردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
احمد مسعود م جلوی داعش و طالبان که هر 2 یکی هستن مقاومت خواهد کرد. انشاالله پیروز بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
پسر مسعود یا خوابی یا خودت رو زدی به خواب . معامله شد و اش و با جاش گردن کلفت ها فروختن رفت . تو هم اه می تونی از این کلاه برای پنج شیر نمد درست کن . اما سلاحتون رو تحویل ندید و مواظب باشید دوره و زمانه عصر نامردیه از این طالب ها هر کاری بر می یاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۱
هدف طلبان از مذاکره خریدن وقته که بتونه تثبیت بشه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟