بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناح های سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته می شود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافت های مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
کارتن خوابی سبک زندگی نیست؛ مسئولان ناکارآمدند
زهرا شمس احسان، عضو شورای شهر تهران میگوید: «در حقیقت کارتنخوابی نوعی سبک زندگی است که الزاما به اعتیاد گره نمیخورد؛ بنابراین، وقتی در خصوص موضوع کارتنخوابی زنان صحبت میشود، باید حتما مدل اقدام و عمل برای تغییر سبک زندگی آنها ارائه دهیم.دکتر امانالله قرایی مقدم، جامعهشناس می گوید: این خانم معنی «سبک زندگی» را نمیداند، سبک زندگی، سبکی است که جامعه بر اساس ارزشها و هنجارهای معمول که عوامل متعددی در بروز و ظهور آن در طول تاریخ، دخالت داشتند، بهوجود آمده و معمول ونرمال است. اینکه خانم عضو شورای شهر گفته کارتنخوابی و گورخوابی و ... نوعی سبک زندگی است نشان میدهد که وی آدمی است که در زمینه برداشت اجتماعی از سبک زندگی کاملا کمسواد است.
شریعتمداری: انگار همان روزی بود که «مالک آرزویش» را داشت
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در مطلبی با تیتر «بار دیگر مالکاشتر… » نوشت: دیروز انگار همان روزی بود که مالک آرزویش را داشت و عمار از آن خبر داده بود. شریعتمداری نوشت: دیروز و در حالی که هزار و چندصد سال از تاریخ عهدنامه مکتوب امیرالمؤمنین علیهالسلام خطاب به مالک اشتر نخعی گذشته بود، بار دیگر مفاد آن عهدنامه به میان کشیده شد. باز هم علی بود که به ژرفای دل از علی(ع) میگفت و باز هم مالک اشتر بود که به گوش جان میشنود. داستان همان داستان بود. با این تفاوت که گردونه زمان بعد از چرخش بسیار و عبور از سرد و گرم روزگار به « عصر خمینی» رسیده بود. عصری که در آن امیر مؤمنان(ع) اگرچه به ظاهر در میان امت خود نبود، راه و رسم آن بزرگوار از غربت به درآمده و بر کرسی حاکمیت نشسته بود. از مالک اشتر نقل شده است که در میانه جنگ صفین با حسرت به عمار گفته بود، «کاش میتوانستیم علی(ع) را به عصری ببریم که در آن، مردم قدرش را بدانند و راه و رسمش را بر صدر بنشانند» و عمار گفته بود «آن روزها در راه است» و از مردمی خبر داده بود که در راهند. دیروز انگار همان روزی بود که مالک آرزویش را داشت و عمار از آن خبر داده بود.
کوثری: اِبایی از مذاکره نداریم
محمد اسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در گفت و گو با خبرآنلاین، ضمن بیان اما و اگرهایی درباره مذاکرات هسته ای، می گوید ما زیر بارِ حرف زور نخواهیم رفت اما اینکه بحث منطقی در مذاکره مطرح شود هیچ اِبایی نداریم و می توانیم در این جهت، مذاکره هم انجام دهیم. حق ملت در سیاست خارجی در شرایط منصف بودن مذاکرات، میتواند به نتیجه برسد.کوثری، اولویت اصلی دولت رئیسی را مقابله با کرونا و سلامت مردم دانست و تاکید کرد: دولت باید در جهت تثبیت قیمت ها و تولید، گام های موثری بردارد. این نماینده مجلس عنوان می کند که ابتدا باید به توانمندی هایمان در داخل توجه کنیم تا انشاءالله سیاست خارجی را بر اساس عزت ملی توجه کنیم و در نهایت کارها دنبال شود.
پاسخ مشاور رحمانی فضلی به یک شایعه درباره امضای حکم شهردار تهران
روح الله جمعهای در توییتر خود نوشت: تمایل یا عدم تمایل امضای حکم شهردار تهران از سوی وزیر کشور سابق صحت ندارد.روح الله جمعه ای در حساب توییتری خود نوشت: بر خلاف شایعات، تا پایان فعالیت رحمانی فضلی در وزارت کشور پروسه قانونی استعلامات برای صدور حکم هیچ یک از شهرداران کلانشهرها تمام نشده و به مرحله تصمیم گیری برای امضا نرسیده بود. اساسا هرگونه ادعا مبنی بر تمایل یا عدم تمایل امضای حکم شهردار تهران از سوی وزیر کشور سابق صحت ندارد.
واکنش دستیار سیاسی و رسانه ای رییس مجلس به عدم حضور سعید محمد در دولت
دستیار سیاسی و رسانه ای رییس مجلس در توئیتی به عدم حضور سعید محمد در کابینه واکنش نشان داد.محمد سعید احدیان دستیار سیاسی و رسانه ای رییس مجلس در توییتر نوشت:بهترین پاسخ به تهمت حامیان عصبانی سعید محمد از نگرفتن سهم، تاکید آیت الله رییسی بر نبود هیچ گونه فشاری در انتخابات کابینه است. دروغ های نجومی و تهمت های حامیان وی به آیت الله رئیسی، آقای قالیباف و دیگر بزرگان نظام، نشان داد که تشخیص رییس جمهور دقیق بوده است.
مطالبه زنانه بانوی نماینده درخصوص معرفی وزیر آموزش و پرورش
یک عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خواستار معرفی یک زن به عنوان وزیر آموزش و پرورش شد.زهره الهیان نماینده تهران در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت:« جای خالی حضور زنان در کابینه محسوس است.آقای رئیسی یک زن را به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی کند. حضور یک وزیر زن در عرصه تعلیم و تربیت منشاء اتفاقات خوب برای آینده فرزندانمان است.»نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رای اعتماد به کابینه معرفی شده ابراهیم رییسی رییس جمهوری به حسین باغ گلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اعتماد نکردند. اکنون این وزرات خانه با سرپرست اداره می شود.طبق آیین نامه داخلی مجلس، رییس جمهوری برای معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش سه ماه فرصت دارد.
پاسخ رهبر انقلاب به استفتا درباره واکسیناسیون عمومی
تازهترین استفتاء درباره واکسیناسیون، مطابق فتوای حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای منتشر شد.کانال فقه و احکام رهبری تازهترین استفتاء درباره واکسیناسیون عمومی را مطابق با فتوای حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای را منتشر کرد که متن آن بدین شرح است:
سؤال: اگر طبق مقررات زدن واکسن الزامی شود، تکلیف چیست؟
جواب: اگر حکومت اسلامی با ملاحظه مصالح عمومی کشور، مقرراتی را اعلام کند، همه باید عمل کنند.
راه اندازی ۱۰ اردوگاه ترک اعتیاد توسط سپاه
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه سپاه برای خدمتگزاری هر کجا نیاز باشد ورود میکند، گفت: ۱۰ مرکز ترک اعتیاد با عنوان اردوگاههای کرامت با همت سپاه در کشور در دست راهاندازی است.سردار علی فدوی در بازدید از اردوگاه کرامت اصفهان اظهار داشت: هر کجا برای خدمت به مردم نیاز باشد سپاه ورود میکند و همواره در کنار مردم خواهد بود.وی با بیان اینکه بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، سپاه نسبت به راهاندازی اردوگاه کرامت اقدام کرده است، افزود: برای این امر راهاندازی این مرکز به ۱۰ استان ابلاغ شده که نخستین مرکز در تهران ایجاد شد. این اردوگاه تاکنون علاوه بر تهران در استانهای قم، اصفهان، کرمان، همدان، البرز و لرستان راهاندازی شده است.وی با بیان اینکه بودجه برای راهاندازی اردوگاه کرامت تخصیص یافته است، ادامه داد: ذات سپاه این است که در همه عرصهها ورود کند ـ چه در سیل و زلزله، چه در جبهههای دفاع از کیان مسلمانان در خارج از کشور و چه در کمک به مدیریت بیماری کرونا و ترک اعتیاد ـ ما مشارکت در همه امور را وظیفه خود میدانیم.سردار فدوی با اشاره به اینکه ترک اعتیاد در اردوگاههای کرامت در چندین مرحله انجام میشود، اضافه کرد: سم زدایی اولیه، سم زدایی تخصصی، روان درمانی، اشتغال و جامعه پذیری در مراکز کرامت سپاه مورد توجه است تا در این زمینه افراد را کاملاً بهبود یافته به جامعه برگردانیم. اردوگاههای کرامت بر اساس نیاز جامعه در کشور توسعه خواهند یافت.
انبارلویی: طالبان میتواند دومین «جمهوری واقعی اسلامی» منطقه شود
مدیر مسئول روزنامه رسالت نوشت: دولت هایی که در این ۴۰ سال در افغانستان روی کار آمدند انواع حکومت های سکولار شرقی و غربی را تجربه کرده اند اما فرهنگ انقلابی و اسلامی ملت، آن را برنتافتند، مردم افغانستان هیچ یک از آن مدل ها را نپذیرفتند. جمهوری اسلامی ایران یک مدل موفق از زیست اسلامی و انقلابی بدون سلطه خارجی را در این ۴۰ سال به عنوان یک تجربه به جهانیان عرضه داشته است .محمدکاظم انبارلویی مدیر مسئول روزنامه اصولگرای رسالت نوشت: امروز ملت مظلوم و ستم دیده افغانستان که روزی پاره تن اسلام و ایران بود پس از ۴۰ سال مبارزه با قداره بندان قدرت های جهانی از شرق وغرب عالم موفق شده است اجانب را از کشور بیرون کند. آیا طالبان با تغییراتی که در نوع نگرش خود به امر «جامعه»، «حکومت» و «حکمرانی»از خود نشان می دهند حاضرند از این مدل پیروی و یک زیست برادرانه را در همسایگی با ایران تجربه کنند. تضمین امنیت شیعیان ، احترام به فرهنگ اهل بیت پیامبر و همدردی در ایام دهه اول محرم با عزاداران در مناطق مختلف نشانه های خوبی از این زیست انقلابی و انسانی است و می تواند پایه های همبستگی دو ملت ایران و افغانستان قرار گیرد. رهبری طالبان که اکنون پرده نشین است اگر دقیق عمل کند روی رضایت، فداکاری و وفاداری مردم و نیز فرهنگ انقلابی اسلام به طور جدی حساب باز کند، با دنیای کفر و ستم و تکفیر مرزبندی داشته باشد، می تواند دومین جمهوری واقعی اسلامی را در مرز برادری با ملت ایران افتتاح کند و مستظهر به پشتیبانی ملت و دولت ایران باشد.
گنجی: اصلاً رئیسی برود بین مردم و هیچ کار دیگری هم نکند باز هم خوب است
عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان ضمن اشاره به منتقدان سفر ابراهیم رئیسی به خوزستان در توییتی نوشت: لطفاً کاری نکنید که مسئولین کشور از مردم فاصله بگیرند.نمایشی- تبلیغاتی خواندن سفر رئیس جمهور به اهواز با چه هدفی بیان می شود؟اصلا رئیس جمهور برود بین مردم حرف بزند و بشنود و هیچ کار دیگری هم نکند و هیچ اتفاقی هم نیفتد،باز به خودی،خود یک ارزش است.
آقایی: رئیسی برای احیای اعتماد عمومی مسیر سختی در پیش دارد
هدایتالله آقایی، فعال و تحلیلگر سیاسی درباره کابینه دولت سید ابراهیم رئیسی به «مثلثآنلاین» گفت: «من تصور میکنم اکنون زود است که انگیزه انتخاب وزرای کنونی از سوی آقای رئیسی ارزیابی شود و زمان نیاز دارد؛ اما دو احتمال را میشود مطرح کرد؛ نخست اینکه آقای رئیسی با هوشمندی خواسته است از هر جریانی یک نیرو را در دولت قرار دهد تا همه نیروهایی که منتقد دولت آقای روحانی حالا پای کار بیایند. مثلا میبینیم که حضور آقای رضایی در دولت کاملا میتواند به معنای این باشد که شما که میگفتی میتوانی وضعیت اقتصادی را بهبود ببخشی، حالا به میدان بیا و برنامههایت را اجرا کن و میبینیم که او اکنون معاون اقتصادی دولت است اما احتمال دوم این است که آقای رئیسی خواسته همه طیفهای اصولگرایی را راضی نگاه دارد. اگر حالت دوم صادق باشد حتما منافع ملی به دلیل مسائل سیاسی لطمه میبیند.» او ادامه داد: «به گمانم در آینده کابینه دچار مشکلاتی شود و اختلافاتی به وجود آید. اما با این همه آقای رئیسی باید بداند اوست که باید پاسخگوی شعارهای مجموعه دولت باشد و باید همه تلاش خود را به کار بگیرد تا از بروز مشکلات درونی دولت جلوگیری کند.» این فعال سیاسی با اشاره به نقش نظارتی مجلس بیان کرد: «مجلس چندان در برابر دولت تسماح به خرج نمیدهد و احتمالا اگر هر یک از وزرا نتوانند به وعدههایشان جامه عمل بپوشانند، از باب وظیفه نظارتی خود آنها را در معرض پرسش یا حتی استیضاح قرار میدهند».آقایی در پایان گفت: «اکنون اعتماد کلی مردم به قوه مجریه فارغ از اینکه چه گروهی آن را اداره کند، از بین رفته است. آقای رئیسی باید اعتماد عمومی را بازگرداند که برای تحقق این مهم مسیر سختی را در پیش دارد.»
امیرعبداللهیان با بشار اسد دیدار کرد
وزیر امور خارجه کشورمان که به سوریه سفر کرده است، با بشار اسد، رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.حسین امیرعبداللهیان که ظهر امروز در اولین سفر دوجانبه خود به عنوان وزیر امور خارجه ایران، وارد دمشق شد، در کاخ ریاست جمهوری سوریه مورد استقبال بشار اسد قرار گرفت.امیرعبداللهیان پیش از این دیدار، با فیصل مقداد، وزیر امور خارجه سوریه نیز دیدار و رایزنی کرده بود.
بنت از یک توافق با بایدن درباره ایران خبر داد
نخست وزیر اسرائیل پیش از بازگشت از سفرش به واشنگتن، جزئیاتی را درباره رایزنی هایش با رئیس جمهور آمریکا به ویژه درباره ایران بیان کرد.به گزارش روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت، نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به تازگی برای دیدار با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و دیگر مقامات عالی رتبه این کشور به واشنگتن سفر کرده بود و موضوع ایران و برنامه هسته ای از محورهای اصلی رایزنی هایشان بوده است، پیش از سوار شدن به هواپیما برای بازگشت به قدس اشغالی گفت که دیدارش با بایدن «صمیمانه و موثر» بوده است و هر دوی آن ها «رابطهای نزدیک و شخصی مبتنی بر اعتماد دارند.» بنت با گفتن این که «ما به تمامی اهدافی که برای خودمان تعیین کرده بودیم، رسیده ایم» و با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته ای ایران، افزود: بر سر یک کار راهبردی مشترک برای متوقف کردن حرکت سریع ایران به سمت سلاح هسته ای توافق کردیم.
ماموریت رئیس جمهور به تیم اقتصادی دولت درخصوص بودجه، نرخ ارز و تورم
رئیس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به تیم اقتصادی مأموریت داد با استفاده از تجربه ها و دیدگاههای نخبگان هرچه سریعتر بودجه دولت و راهکارهای تقویت ارزش پولی را بررسی و ارائه کند. در این جلسه همچنین تیم اقتصادی دولت مکلف شد درخصوص کنترل بازار ارز و نرخ تورم، اقدامات فوری و سازمان یافته انجام دهد به نحوی که مردم اثرات آن را در زندگی خود احساس کنند و اطمینان یابند که دولت در این زمینه اهتمام لازم را بکار گرفته است. نخستین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت روز یکشنبه با حضور اعضای جدید و به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد و در این جلسه راهکارهای فوری و موثر در جهت اجرایی کردن رهنمودهای روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار اعضای دولت سیزدهم به منظور فائق آمدن بر مشکلات و ایجاد ثبات پایدار اقتصادی درکشور مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.رئیسی در این جلسه ضمن قدردانی از عنایات و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: محورهای اقتصادی این فرمایش های باید از طریق دبیرخانه ستاد و هر یک از اعضای تیم اقتصادی دولت، دقیق و مستمر پیگیری و اجرایی شود.