در حالی که حسین رضازاده به دلیل وجود شبهه پیرامون مثبت بودن دوپینگ
برخی از وزنه برداران تیمهای اعزامی به جام باشگاه های وزنه برداری آسیا،
دستور لغو اعزام چهار تیم کشورمان را به این رویداد داد، منابع موثق از مثبت بودن نمونه تست دوپینگ 9
تن دیگر از وزنه برداران این تیمها خبر دادند که 48 ساعت پس از درج این برای نخستین بار از سوی تابناک، این خبر تایید گردید و مشخص شد وزنه برداری ایرانی با چه بحران بزرگی روبرو است.
به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک؛ پیگیری برای مشخص ساختن این مسئله از نادو نتیجه مشخصی در بر نداشت، چرا که مسئول پاسخگویی تلفن رامین طباطبایی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ، پاسخگویی وی را در این رابطه به ساعتی دیگر موکول کرد اما سخنگوی پاسخگوی ستاد ملی دوپینگ دقایقی بعد تلفن خود را خاموش کرد و حسین رضازاده سرپرست فدراسیون وزنه برداری نیز پاسخگوی تلفنش نبود.
با این حال وی علی الظاهر پیش از اخذ تصمیم برای خارج شدن از دسترس، در گفت و گویی با یکی از رسانهها که در عمل ارگان اطلاع رسانی اخبار و موارد مثبت دوپینگ محسوب میشود، اعلام کرد که از 42 نمونه ارسالی به آزمایشگاه کلن، طبق اعلام مدیریت این آزمایشگاه، نتایج 37 نمونه یا منفی و یا نامشخص بوده است و نتایج حدود 13 نمونه دیگر مشخص نشده است!
او که حاضر به تکذیب خبر دوپینگی بودن نه وزنه بردار نشد، اعلام نکرده نمونههای تست دوپینگ کدام رشته ها مثبت بوده و نمونههای کدام رشتهها منفی بوده است. همچنین توضیح داده نشده لفظ نامشخص که علی الظاهر توسط ایشان برای نخستین بار در مقوله دوپینگ به کار رفته به معنای مثبت بودن، منفی بودن و یا به مصلحت بودن عدم بیان نتایج تست برخی نمونه ها است. همچنین باتوجه به آنکه ایشان احمدی طباطبایی اعلام کرده حدود 37 ورزشکار تست شان منفی بوده، باید پرسید، چرا این مسئله حدودی بیان شده و آیا دو وزنه برداری که در مجموع دو عدد 37 و 31 غیب میشوند، جزو همین حدود هستند؟!
منابع نزدیک به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ اعلام کردند که حسین رضازاده 13 تیرماه در جلسهای باید پاسخگوی عملکرد ضعیفش در خصوص کنترل دوپینگ ورزشکاران وزنه برداری باشد. با این حال، احتمال میرود برای جلوگیری از محرومیت وزنه برداری ایران که به تازگی نتایج دوپینگ چند ورزشکارش اعلام شده، این نتایج به شکل رسمی اعلام نشود که قطعاً این راهکار مناسبی برای کنترل دوپینگ نخواهد بود.
البته این راهکار غیراصولی مورد استفاده قرار نگرفت و پس از دو روز سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ اعتراف کرد این خبر که نخستین بار از سوی تابناک منتشر شد، اصالت داشته و هنوز نتایج چهار نمونه دیگر وزنه برداری نیز مشخص نشده که میتواند آنها هم مثبت باشد اما با این حال طباطبایی از اعلام اسامی این دوپینگیهای تازه وزنه برداری ایران که میتواند منجر به محرومیت کشورمان در عرصههای قارهای و جهانی شود، تا زمان اعلام نتایج نهایی که احتمالاً منظور اعتراض و درخواست بررسی نمونه دوم ورزشکاران بوده، استنکاف کرده است.
در این شرایطی که انتظار میرود در قبال چنین اتفاقی برخوردی شایسته با سرپرست فدراسیون وزنه برداری شود و همانگونه که برخی منابع اعلام کرده بود، او مجبور با ارائه پاسخهای قابل قبول پیرامون علل افزایش حجم نتایج مثبت دوپینگ شود، حسین رضازاده پس از جلسه با مسئولان ستاد ملی مبارزه با دوپینگ از تشكر اعضای ستاد ملی مبارزه با دوپينگ از اقدامات فدراسيون در راه مبارزه با دوپينگ در وزنه برداری خبر داد که در نوع خود اتفاق جالب توجهی با توجه به این واقعه است!
باید منتظر بود و دید فدراسیون بین المللی وزنه برداری در قبال این وقایع چه موضعی خواهد گرفت و با توجه به آنکه نمونهها به آزمایشگاه کلن آلمان که زیر نظر مستقیم وادا فعالیت دارد، ارسال شده و نتایج مثبت این دوپینگیها قطعاً از طریق وادا در اختیار IWF قرار میگیرد، تاماش آیان میتواند بار دیگر از گناه وزنه برداری ایران بگذرد و این حجم دوپینگیها را نیز همچون پیشینیان نادیده گرفته و مانع از محرومیت جهانی ایران شود یا وزنه برداری ایران در روزهای آینده با سکته ناقص محرومیت در صحنههای بین المللی، فلج خواهد شد؟