علت حادثه آتش‌سوزی کلینیک سینامهر بعد از یک سال مشخص شد

سرانجام پس از گذشت یک سال از آتش سوزی کلینیک سینامهر، گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره علل بروز آن قرائت شد؛ گزارشی که انتقادات برخی نمایندگان از باب تاخیر در ارائه آن را به دنبال داشت.
کد خبر: ۱۰۷۴۹۵۱
|
۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۷ 08 September 2021
|
16026 بازدید

سرانجام پس از گذشت یک سال از آتش سوزی کلینیک سینامهر، گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره علل بروز آن قرائت شد؛ گزارشی که انتقادات برخی نمایندگان از باب تاخیر در ارائه آن را به دنبال داشت.

به گزارش تابناک، در جلسه علنی امروز مجلس، زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در توضیح گزارش مربوط به بررسی حادثه انفجار و آتش سوزی مورخ کلینیک درمانی سینامهر تهران گفت: بر اساس مشاهدات و بررسی‌های صورت گرفته، سهل انگاری‌ها در کنار ظرفیت خطرزایی بسیار بالای این مجموعه خدمات تشخیصی درمانی، مهمترین عامل بروز این حادثه تلخ است.

انفجار و آتش سوزی کلینیک درمانی سینامهر تهران دهم تیرماه سال گذشته رخ داد؛ بر اساس گزارش کمیسیون بهداشت، این حادثه بر اثر حریق اولیه احتمالی ناشی از اتصالی یک کولر آبی واقع بر سقف کاذب حیاط کلینیک آغاز شده که آثار حریق به زیر سقف کاذب و شعله ور شدن اقلام پلیمری انباشته ادامه پیدا کرده و باعث انفجار پیاپی دو کپسول تحت فشار اکسیژن مستقر در حیاط مسقف کلینیک شده است. به دنبال آن، گسترش دود و آتش به درون واحد به دلیل بسته بودن محیط از طریق راه پله و آسانسور تا بالاترین طبقه کلینیک تسری پیدا کرده و به همین سبب، ۱۹ تن از افراد حاضر در بالاترین طبقه فوت می‌کنند و تعدادی نیز دچار سوختگی می‌شوند.

کمیسیون بهداشت عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه بازدید و ارائه راهکار را بسیار ضعیف خوانده و بیان داشته که عملکرد سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بعد از بروز حادثه ضعیف بوده و قابل انتقاد در عملیات نجات در حوادث اخیر است.

پس از قرائت این گزارش، جبار کوچکی نژاد در تذکری از تاخیر در قرائت این گزارش انتقاد کرد و گفت: این گزارش پس از ۴۷۰ روز از بروز آن قرائت شده، حال اینکه باید این موارد با اولویت در دستور مجلس قرار می گرفت.

در مقام دفاع، جلیل میرمحمدی، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان توضیح داد، این گزارش ماحصل کار کارشناسانه است و باید ملاک قرار گرفته و ترک فعل‌ها پیگیری شود. امروز بخش قابل توجهی از بیمارستان‌های کلانشهر تهران با وظیفه جراحی محدود، پتانسیل رقم خوردن حوادثی بدتر از این را دارند.

علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس نیز با تاکید بر لزوم پیگیری ترک فعل‌های صورت گرفته توسط وزارت بهداشت گفت: آقایان در شهرداری وقت تهران چیکار می‌کردند؟ بیست مورد در این گزارش اعم از محدودسازی و تغییر پارکینگ آورده شده که نشان می‌دهد، آقای حناچی فقط نشسته بودند و برخی گزارش‌ها را می‌نوشتند یا وزارت کار عملکرد بسیار ضعیفی در حوزه بازدید‌ها داشته است؛ بنابراین، باید دستور دهید ترک فعل‌های عجیب و غریبی که صورت گرفته، بررسی و مشخص و گزارش آن‌ها به قوه قضائیه ارجاع داده شود و یا در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مطرح گردد.

وی افزود: برخی تنها این پرونده‌ها را همچون ساختمان پلاسکو سیاسی کردند و هر کجا به کوتاهی خودشان بازگشت، سکوت کردند. هم اکنون آقایانی که دوره فعالیتشان در وزارت بهداشت به پایان رسیده، در برج نشسته و به همه می‌خندند و حتی شنیده شده برخی از آن‌ها در حال توطئه هستند تا چوب لای چرخ دولت فعلی بگذارند و به آن‌ها اجازه کار ندهند؛ بنابراین، اگر به جرم ترک فعل آن‌ها رسیدگی شده و با آن‌ها برخورد می‌شد، برای پنچر کردن چرخ حرکت این دولت توطئه نمی‌کردند.

علاوه بر این موضوع، علی خضریان، نماینده تهران در تذکری نسبت به محدودیت‌های شبانه انتقاد کرد و گفت: وضعیت تردد‌های شبانه، تقریبا کشور و شهر تهران را برای طبقه مرفه خالی کرده؛ از یک طرف ستاد مقابله با کرونای تهران اعلام می‌کند محدودیت تردد شبانه تأثیری در وضعیت کرونا ندارد، اما از سوی دیگر، شاهد اجرای این تصمیم هستیم.

وی ادامه داد: در این بین، اگر خانواده بیماری مجبور به انتقال شبانه بیمار خود به بیمارستان باشد، باید در کنار تمامی هزینه‌های درمان، متحمل این هزینه مضاعف شود. لازم است در محدودیت‌های تردد شبانه تجدیدنظر شود، نباید بر تصمیمات اشتباه گذشته خود اصرار کنیم.

امروز مجلس موادی از طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی را هم تصویب کرد. به موجب این مصوبات، وزارت کشاورزی مرجع تعیین میزان سوخت مورد نیاز ماشین‌های کشاورزی و واحد‌های تولیدی و صنایع تبدیلی بخش کشاورزی شد و البته کمیته ساماندهی تشکل‌های صنفی کشاورزی نیز تشکیل می‌شود.

همچنین مصوب شد که طرح تسهیل صدور برخی مجوز‌ها برای کسب وکار خارج از نوبت بررسی شود؛ طرحی که بنا بر توضیحات محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اصل ۴۴ قانون اساسی، با تصویب آن هرکسی می‌تواند با ثبت درخواست خود در درگاه ملی کسب و کار پس از سه روز مجوز لازم را به دست آورد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟