اقتصاد در گذر زمان

از «معرفی رئیس اداره کل تجارت» تا «خط و نشان سازمان امور مالیاتی برای معاملات صوری»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۷۶۷۴۷
|
۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۱ 17 September 2021
|
4402 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و ششمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

26 شهریور 1312، محمدعلی فروغی رییس ‌الوزرا، وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: جعفر قلی اسعد وزیر جنگ، علی منصور- وزیر طرق، محمود جم- وزیر داخله، محسن صدر- وزیر عدلیه، محمودعلی دولتشاهی- وزیر پست و تلگراف، باقر کاظمی- وزیر امور خارجه، علی ‌اصغر حکمت- کفیل وزارت معارف، علی ‌اکبر بهمن- رییس اداره کل تجارت و مصطفی قلی بیات- رییس اداره فلاحت و صناعت.

26 شهریور 1331، بانک شاهنشاهی سابق مستغلات و اثاثیه و مطالبات خود را به مبلغ سی و شش میلیون ریال به بانک بازرگانی فروخت. همچنین در این روز، به دستور دکتر مصدق، تصویب نامه ‌های سال 1330 مبنی بر تبدیل کارمندان پیمانی و حکمی و قراردادی به رسمی لغو شد. در خبر دیگری اعلام شد بانک عمران پهلوی کار خود را آغاز کرد.

26 شهریور 1336، کارخانه قند چناران با ظرفیت شش هزار تن در سال آغاز به کار کرد.

26 شهریور 1337، منابع خبري امريكا اعلام كردند: مجموع كمك ‌هاي فني و بلاعوض امريكا به ايران به سيصد و هشتاد ميليون دلار رسيد.

26 شهریور 1347، بازرسی شاهنشاهی به دلیل کشف سوءاستفاده و اختلاس، مدیرعامل و اعضای هیات‌ مدیره شرکت واحد اتوبوسرانی را برکنار کرد.

26 شهریور 1356، چند شرکت خارجی زیر نظر وزارت دارایی نزدیک به هفت میلیارد ریال در ایران سرمایه‌ گذاری کردند.

26 شهریور 1390، رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه دو نرخی بودن نرخ ارز در بازار فسادآور است، گفت: برخی مقاومت ‌ها اجازه نداد تا بانک مرکزی نرخ ارز را در بازار یکسان کند؛ اشاره محمود بهمنی به اقدام بانک مرکزی در افزایش یکباره نرخ ارز مرجع در خرداد ماه گذشته بود که به دلیل انتقادها و اعمال برخی فشارها منجر به کنار گذاشتن این سیاست و عدول از آن شد.

26 شهریور 1391، سرانجام پس از کش و قوس‌ های فراوان ماجرای لغو حکم سعید مرتضوی با اعلام دیوان عدالت اداری مبنی بر اجرای حکم توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به پایان رسید و وی با تغییر اساسنامه «صندوق» تامین اجتماعی به عنوان مدیرعامل «سازمان» تامین اجتماعی بر مسند ریاست باقی ماند.

26 شهریور 1393، پس از چند ماه بررسی، بانک مرکزی بالاخره پیشنهاد افزایش وام خودرو را به شورای پول و اعتبار ارائه داد.

26 شهریور 1396، گمرک ایران خبر واردات ۱۸۱ تن تله ‌موش به کشور در چهار ماه نخست امسال را که در برخی رسانه‌ ها منتشر شده بود، تکذیب کرد.

26 شهریور 1397، سیدکامل تقوی نژاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در مناطق ویژه و آزاد تجاری، صنعتی و مطالبه این میزان مالیات خبر داد.

26 شهریور 1398، دو متحد بزرگ آمریکا در قاره آسیا علیه یکدیگر وارد جنگ تجاری شده‌اند. کره‌جنوبی نام ژاپن را از فهرست قابل‌اطمینان‌ترین شرکای تجاری خود پاک کرد. این تحول به معنای آن است که صادرات برخی از کالاهای استراتژیک به ژاپن، مشمول سختگیری بیشتری نسبت به ۲۸ مقصد سریع کالاهای کره‌ای خواهد شد.

26 شهریور 1399، امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نحوه رسیدگی به‌صورت‌حساب‌های غیرواقعی در اقتصاد را به منظور دریافت مالیات مشخص کرد. در این مقرر تاکید شده با فراخوان مودی فرصت یک ماهه به منظور اعلام خریدار و فروشنده در معاملات داده شود.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟