تسنیم نوشت: سد لتیان بر روی رودخانه جاجرود با سطح حوزه آبریزی بهمساحت ۶۹۸۰۰ کیلومترمربع و با متوسط جریان آب سالانه بهمیزان ۳۵۰ میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله ۳۵کیلومتری شمال شرقی تهران قرار دارد. این سد که در سال ۱۳۴۶ به بهرهبرداری رسیده؛ یکی از ۵ سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است.
با وجود بارشهای زیر نرمال سال جاری در بالادست این سد و همچنین برداشتهایی که بهمنظور استفاده شرب و کشاورزی از مخزن این سد شده است، از مجموع حجم ۹۵ میلیون مترمکعبی مخزن سد لتیان، در حال حاضر حدود ۳۸ میلیون مترمکعب آن، پُر از آب است.
این درحالی است که روز مشابه سال گذشته در سد لتیان ۶۸ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده داشتیم و مقایسه این رقم با میزان ذخایر فعلی سد لتیان، حکایت از کاهش ۳۰ میلیون مترمکعبی ذخایر این سد نسبت به سال گذشته دارد.
بهعبارتی در حالی به استقبال پاییز میرویم که ۴۰ درصد مخزن سد لتیان که یکی از سدهای مهم تأمین آب شرب تهران است، پُر بوده و ۶۰ درصد آن خالی است.
محمد شهریاری، مدیر تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران اظهار داشت: سد لتیان یکی از سدهای سامانه شرق تأمین آب شرب شهر تهران است.
وی افزود: زنجیرهای که در سامانه شرق تهران داریم، شامل سد لار، سد لتیان و سد ماملو است که این سه سد وظیفه تأمین آب شرب تهران را دارند؛ آبی که از سد لار میآید بخشی از آن پشت سد لتیان ذخیره میشود و بخش دیگری به تصفیهخانه شماره ۵ تهران که در منطقه سوهانک هست، منتقل میشود؛ آب از سد لتیان به تصفیهخانه شماره ۳ و ۴ از طریق یک تونل ۹.۵ کیلومتری منتقل میشود و آبی که پشت سد ماملو جمع میشود به تصفیهخانه شماره ۷ تهران در جنوب شرق تهران ارسال میشود.
شهریاری با بیان اینکه "امسال با یکخشکسالی بیسابقه مواجه شدیم"، گفت: درحال حاضر که انتهای سال آبی هستیم، در سد لتیان کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت مخزن آب داریم و در حالی که سال گذشته در روز مشابه، میزان ذخایر آبی سد لتیان ۶۸ میلیون مترمکعب بود، امسال این رقم ۳۸ میلیون مترمکعب است و با ۳۰ میلیون مترمکعب کاهش ذخیره مواجهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر در تمامی ۵ سد تأمین آب تهران در مجموع ۵۳۲ میلیون مترمکعب آب داریم که در مقایسه با ۸۶۵ میلیون مترمکعب ذخایر سدهای تهران در روز مشابه سال گذشته، متأسفانه با کاهش ۳۳۲ میلیون مترمکعبی ذخایر آب تهران مواجه شدهایم؛ یعنی به اندازه دو برابر مخزن سد امیرکبیر، کاهش منابع آبی در انتهای سال آبی داریم.
مدیر تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران تصریح کرد: متأسفانه بر اساس پیش بینی که سازمان هواشناسی اعلام کرده، شرایط خوبی را از نظر میزان بارشها در ماههای اولیه شروع سال آبی جدید که فصل پاییز است، نداریم و مطمئنا با این روند، مشکلات اساسی در خصوص تأمین آب خواهیم داشت.