به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، مک کنزی در کنفرانس خبری در پنتاگون که از شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا پخش میشد، اعلام کرد که تحقیقات نظامی آمریکا در مورد حملات مرگبار هواپیمای بدون سرنشین کابل در ماه اوت نشان داد که در این حمله ۱۰ غیرنظامی کشته شدند و راننده و خودروی مورد هدف قرار گرفته نیز احتمالا تهدیدی از طرف گروه داعش شاخه خراسان نبوده اند.
این مقام نظامی آمریکایی اعتراف کرد که این حمله اشتباه صورت گرفته و سپس عذرخواهی کرد.
فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا در ادامه مدعی شد این حمله با این هدف انجام شد که میتواند مانع تهدیدات قریب الوقوع به نیروهای ما و روند تخلیه شدگان در فرودگاه باشد، اما این حمله اشتباه بود و من عذرخواهی صادقانه خود را تقدیم میکنم.
مک کنزی با اظهار تاسف افزود که مسئولیت کامل این حمله و این نتیجه غم انگیز را برعهده میگیرد.
به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در نشستی در سنای آمریکا دربرابر پرسشهای سناتور جمهوری خواه ایالت کنتاکی اعتراف کرد که نمیداند یک نیروی داعش یا امدادگر هدف حمله پهپادی آمریکا در افغانستان قرار گرفته است.
رند پاول سناتور جمهوریخواه ایالت کنتاکی در نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از بلینکن درباره حمله پهپادی آمریکا به مواضع داعش که منجر به کشته شدن ۱۰ غیرنظامی از جمله هفت کودک شد، سوال کرد.
این سناتور جمهوری خواه پرسید فردی که در حمله پهپادی به افغانستان مورد هدف قرار گرفت نیروی امدادی بود یا یک عامل داعش؟ وزیر خارجه آمریکا در پاسخ گفت: نمیدانم.
بلینکن ادامه داد که موضوع مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.
وزیر خارجه آمریکا افزود دولت در حالی بازبینی این موضوع است و وعده ارزیابی کامل این موضوع را داد.
جان کربی سخنگوی پنتاگون نیز گفته بود این حمله برای جلوگیری از حمله قریب الوقوع به فرودگاه کابل انجام شد.
آمریکا آخرین حمله پهپادی خود در نزدیکی فرودگاه کابل هنگام خروج از افغانستان، خودروی متعلق به داعش را هدف قرار نداده است.
پنتاگون نخست این حمله را ماموریتی موفق برای جلوگیری از بمب گذاری دیگری در فرودگاه کابل مطرح کرد. در حمله نخست داعش به فرودگاه کابل هنگام تخلیه نیروهای آمریکایی ۱۳ نیروی آمریکایی و دستکم ۱۶۹ نفر از افغانها در ۲۶ اوت جان باختند.
مصاحبهها و ویدئوهای نیویورکتایمز نشان میدهد که حمله پهپاد ریپر آمریکا به خودرویی در کابل در ۲۹ اوت (هفتم شهریور) که ارتش آمریکا مدعی بود حامل مواد منفجره است موجب کشته شدن یک امدادگر و اعضای خانواده اش شد.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: در حمله هوایی آمریکا به کابل به بهانه هدف گرفتن یک خودروی انتحاری متعلق به داعش در این کشور کارمند یک گروه امداد رسان آمریکایی و خانواده اش کشته شده اند؛ این رویداد گمانه زنیها درباره دروغ وزارت دفاع آمریکا درباره این حمله به افکار عمومی را افزایش داده است.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: اشتباه درباره هویت افرادی که هدف قرار گرفته است وجهه دولت جو بایدن را به دنبال
خروج آشفته نیروهای آمریکایی از افغانستان بیش از پیش تخریب کرده است. خروج آمریکا باعث شد صدها نفر از شهروندان آمریکا و هزاران افغانی که در معرض خطر بودند، در افغانستان باقی بمانند.
زمار احمدی (Zemari Ahmadi) و ۹ نفر از اعضای خانواده اش از جمله هفت کودک در حمله ۲۹ آگوست (۷ شهریور) آمریکا یعنی یک روز قبل از تخلیه آمریکاییها با استفاده از هواپیما از کابل کشته شده اند. این خبر را برادر فرد کشته شده در مصاحبه با نیویورک تایمز تایید کرده است.
زماری احمدی در ۱۴ سال گذشته به عنوان مهندس برای یک گروه خیریه مستقر در کالیفرنیا و یک موسسه بین المللی آموزشی کار میکرد. این گروه امداد رسان تقاضا کرده بود وی به عنوان پناهجو به آمریکا منتقل شود.