به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در این روزها زائران ایرانی که میخواهند تا کمتر از یک هفته دیگر در مراسم اربعین امسال در کربلا شرکت کنند، برای تهیه بلیت هواپیما با مشکلات فراوانی از عرضه و کمبود آن تا گرانفروشی که از سوی ایرلاینها و برخی از آژانسهای مسافرتی صورت گرفته، مواجه شدهاند.
تخلفاتی در بازار پروازهای اربعین با وجود توافقات صورت گرفته بین ایرلاینها و سازمان هواپیمایی و دیگران متولیان برگزاری این مراسم مشاهده میشود که عجیب و غریب است.
پیگیریهای خبرنگار ایسنا از دفاتر فروش بلیت هواپیما که نمایندگی ایرلاینها را نیز برعهده دارند و سایتهای ارائه دهنده بلیت نشان میدهد که زوار نمیتوانند پروازهای اربعین را به صورت رفت و برگشت پیش خرید کنند.
یکی از اپراتورهای این دفاتر فروش بلیت هواپیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تا پایان اربعین بلیتی پیدا نمیشود و عرضه نشده است، گفت که بسیاری از این بلیتها به صورت یک طرفه عرضه میشود و تعداد زیادی از آنها فروخته شده است، اما مشخص نیست چرا در شرایطی که قرار بود بلیت این پروازها بر اساس صدور ویزا و شرایط و پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده، عرضه شود شاهد کمبود آن هستیم.
وی افزود: تنها چند بلیت تا قبل از مراسم اربعین در سیستم وجود دارد که نرخهای آن حدودا هفت تا هشت میلیون تومان متفاوت است و حتی برخی ایرلاینها بلیت یکطرفه تهران-نجف را تا شش میلیون تومان بالابردهاند
در حالی که بر اساس توافقهای صورت گرفته بین ایرلاینهای داخلی و سازمان هواپیمایی کشوری مقرر شد، قیمت بلیت هواپیما برای پروازهای تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و اهواز به مقصد نجف پنج میلیون تومان به صورت دو طرفه و یکطرفه سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و پروازهای مشهد شش میلیون تومان به صورت دوطرفه و یکطرفه چهار میلیون تومان تصویب شد.
محمد حسن ذیبخش –سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری- با بیان اینکه توجه کنید تعیین قیمت برای بلیت هواپیما و پروازهای اربعین تنها در بازه زمانی ۲۸ شهریور ماه تا ۱۰ مهر ماه است، اظهار کرد: چنانچه هر کدام از شرکتهای هواپیمایی و آژانسهای مسافرتی از این مبلغی که مورد توافق سازمان هواپیمایی کشوری و انجمن شرکتهای هواپیمایی هست تخطی کنند و نسبت به گرانفروشی اقدام کنند، مسافران میتوانند از طریق سایت سازمان هواپیمایی و سامانه شکایات مردمی اقدام کرده، قطعاً در سازمان با توجه به پیشبینی صورت گرفته خیلی سریع نسبت به این موضوع رسیدگی خواهد شد.
البته روز گذشته حسن خوشخو - مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاهها و شرکتها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری- گفت: برخی تخلفات در زمینه عرضه و فروش بلیت هواپیما در پروازهای اربعین گزارش شده است که با همه آنها برخورد خواهیم کرد.
وی افزود: بعضی از شرکتهای هواپیمایی بلیت یکسره رو به مسافر عرضه میکنند و از ارائه بلیط رفت و برگشت خودداری میکنند این موضوع درست است و با بررسیهایی که سازمان هواپیمایی کشوری امروز انجام داد این موضوع صحت دارد و به شرکتهایی که به صورت اجباری بلیت یک طرفه را ارائه میدهند، اخطار کتبی دادیم چرا که مسافر باید بتواند در این بازه زمانی نسبت به دریافت بلیت یک طرفه و دو طرفه اقدام کند. اگر شرکت هواپیمایی این مسئله را رعایت نکند از نظر سازمان هواپیمایی کشوری و برابر مقررات متخلف شناخته شده و بر اساس قوانین مورد پیگیری قضایی قرار خواهد گرفت.
همچنین نعمتالله ترکی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی در حاشیه اولین نشست ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی که با دستور با دستور رستم قاسمی برگزار شده بود اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد بررسی قیمت بلیت پرواز اربعین بود. در جلسه مصوب شد که قیمت رفت و برگشت هر زائر از تهران و ۴ فرودگاه کشور به نجف ۵ میلیون تومان و از شهرهای مشهد و شهرستانهای شرقی کشور ۶ میلیون تومان باشد. این نرخ تصویب شده ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی است و به کلیه ایرلاینهای و مراکز عرضه فروش بلیت اعلام رسمی شده است.
وی با اشاره به الزام شرکتهای هواپیمایی به عرضه بلیت دوطرفه افزود: امکان تهیه بلیت رفت و برگشت برای زائران در نظر گرفته شده است. برخی نگرانیها وجود داشت که مراکز عرضه بلیت تنها بلیت یکطرفه برای زائران صادر کنند. در این نشست تاکید شد که تمام شرکتها و مراکز فروش بلیت هواپیما ملزم هستند به درخواست زائر بلیت رفتوبرگشت صادر کنند، مگر آنکه خود زائر درخواست خرید بلیت یکطرفه باشد.
حالا باید دید در فاصله روزهای باقیمانده تا اربعین وضعیت آشفته پروازهای اربعین اصلاح خواهد شد و با متخلفان و سودجویان در این میان برخورد میشود یا آنکه باز هم زور کسی به شرکتهای هواپیمایی نمیرسد و آنها مانند اتفاقاتی که در ماههای اخیر برای افزایش قیمت بلیت هواپیما در پروازهای داخلی رقم زدند، هر کاری که بخواهند انجام میدهند.