جلالی مطرح کرد:

بازار صد ساله پسته ایرانی در تصاحب آمریکا و ترکیه

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با بیان اینکه بازار پسته ایرانی توسط پسته ترکیه و آمریکا به تصرف در آمده است، گفت: ۱۰۰ سال پسته ایرانی در بازارهای جهانی عرضه می‌شد اما متاسفانه به واسطه بی برنامه‌گی‌ها بازارهای جهانی را از دست داده‌ایم.
کد خبر: ۱۰۷۷۶۲۵
|
۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲ 21 September 2021
|
11277 بازدید
|

به گزارش تابناک، حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت، در خصوص وضعیت کشت و صادرات پسته در کشور، گفت: پسته برند شهر رفسنجان بوده و آن را به عنوان طلای سبز معرفی می‌کنند، این محصول در مقطعی از زمان مختص شهر رفسنجان بود و در حال حاضر با توجه به باغات آن بزرگترین جنگل مصنوعی جهان با وسعت 110 هزار هکتار ایجا شده است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در اروپا، هند و ترکیه پسته با نام پسته رفسنجان به فروش می‌رسید و دامغان نیز به عنوان یکی از شهرهای تولید کننده پسته مرغوب معرفی شده و برخی از ارقام آن کیفیت بالاتری از پسته رفسنجان دارد، ادامه داد: در حال حاضر پسته به صورت خاموش از شهر رفسنجان خراج شده و در 27 استان پسته برداشت می‌شود که جای خوشحال دارد.

بازار صد ساله پسته ایرانی به واسطه بی‌برنامه‌گی از دست رفته است

وی با تاکید بر اینکه 100 سال پسته ایرانی در بازارهای جهانی عرضه می‌شد اما متاسفانه به واسطه بی برنامه‌گی‌ها بازارهای جهانی را از دست داده‌ایم، عنوان کرد: در حال حاضر کشاورزی به صورت مکانیزه و بر اساس تکنولوژی روز انجام می‌شود اگر نخواهیم بر این اساس عمل کنیم از دنیا عقب می‌مانیم. متاسفانه در حال حاضر پسته در شهر رفسنجان با استفاده از روش‌های دستی و سنتی تولید و برداشت می‌شود.

تنها 500 کیلوگرم پسته در هر هکتار برداشت می‌کنیم

عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور آمریکا طی سال‌های اخیر توانست با انجام تحقیقات، آزمایشات و آموزش به کشاورزان بیشترین میزان برداشت پسته در هر هکتار را به ثبت برساند، گفت: آمریکا در هر هکتار 4 و نیم تن، ترکیه در هر هکتار 3 و نیم تن اما کشاورزان رفسنجانی در هر هکتار 400 الی 500 کیلوگرم پسته برداشت می‌کنند. کاهش میزان برداشت پسته نیز باعث شده تا بازارهای صد ساله خود را از دست بدهیم.

بازار پسته ایرانی توسط ترکیه و آمریکا به تصرف در آمده است

نماینده مردم رفسجان و انار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بازار پسته ایرانی توسط پسته ترکیه و آمریکا به تصرف در آمده است، افزود: کماکان کیفیت، زیبایی و تنوع پسته ایرانی بسیار بالا است اما سیاست‌گذاری‌های بانک مرکزی در حوزه صادرات، گمرک و ارز موانعی را در مسیر صادرکنندگان پسته ایجاد کرد و محصول تجار در انبارهای آنها باقی ماند. با سیاست‍‌گذاری های غلط کشاورزان پسته کار از صادرات محصول خود صرفه نظر کردند.

جلالی با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان پسته و باغداران عدم حمایت و عدم ارائه آموزش‌ها در جهت استفاده از تکنولوژی روز بود، عنوان کرد: متاسفانه کشاورزان پسته کار با چالش آب روبه رو هستند، در گذشته آب مورد نیاز باغات پسته از عمق 50 متری برداشت می‌شد اما درحال حاضر مجبور به استخراج آب از عمق 300 متری هستند اما این آب استخراج شده اسیدی بوده و کیفیت مطلوبی ندارد. برای استفاده از آب‌های اسیدی باید تصفیه خانه احداث شود که دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان محیط زیست با آن موافقت نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه موانع موجود باعث می‌شود که نتوانیم تولید پسته خود را به روز کنیم، ادامه داد: در کویر آب برای کشاورزان ارزشی معادل طلا دارد و دولت باید در راستای حمایت از کشاورزان خصوصا باغداران پسته طرح‌های آبیاری نوین را اجرا کند تا آب کمتری مصرف شود.

2هزار تن سم برای مقابله با آفت‌های پسته مصرف می‌شود

این نماینده مردم در مجلس شواری اسلامی با بیان اینکه باغداران پسته با آفت‌‎های متوعی روبه رو هستند و مجبورند 2 هزار تن سم برای مقابله با آفت‌های استفاده کنند که میزان بسیار بالایی است، تصریح کرد: میزان بالای استفاده از سموم کشاورزی باعث می‌شود که درصد آفلاتوکسین در محصول پسته ایرانی بالا باشد و کشورآمریکا بااعمال استانداردهایی که بخشی از آن سیاسی است اجازه واردات پسته ایرانی را نمی‌دهد.

جلالی با اشاره به اینکه در برخی از موارد محموله پسته صادراتی ایرانی تا یک ماه بر روی آب متوقف می‌شود که این موضوع با توجه به رطوبت بالا در بندرگاه‌ها کپک زدن پسته را به همراه دارد و رقبا می‌توانند بازارها را تصاحب کنند، اضافه کرد: برخی از افراد به باغداران اعلام می‌کنند که میزان آفلاتوکسین محصول پسته آنها بالا بوده و اجازه تخلیه آن را نداشته‌اند و مجبور شده اند محموله را در دریا تخلیه کنند اما محصول را در کشورهای ثالثی مانند هنگ کنگ به فروش می‌رسانند.

تولید پسته برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تنها 5 درصد از پسته تولیدی کشور در بازار داخلی مصرف می‌شود و 95درصد از آن را صادر می‌کنند، خاطرنشان کرد: باید صادرات پسته مورد حمایت قرار بگیرد زیرا در حال حاضر باتوجه به قیمت کود و سم برای باغداران تولید این محصول صرفه اقتصادی ندارد./

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
نگران نباشید بازار جهانی را اگر از دست دادید الحمدالله بازار داخلی جوابگوی پسته کاران و پسته فروشان عزیز می باشد، دیگر چه انتظاری دارید پسته از کیلویی 250 هزار تومان تا 450 هزار تومان خوب است دیگر، نیازی هم به صادرات و بازار خارجی هم ندارید.
دقیقا مانند میوه که دیگر نیازی به صادرات نیست، بنده مقایسه کرده ام میوه های فصل الان در دبی به قیمتی به مراتب کمتر از بازار ایران در حال عرضه می باشد.
هیچ نظارتی روی نحوه عرضه میوه در بازار وجود ندارد، باغدار، میدانی و میوه فروش آزاد آزاد هستند.
یک نکته هم عرض کنم چون خودم با بازار میوه آشنا هستم اصلا دلتان به حال باغدار ها هم نسوزد باغداران و کشاورزان امروز با باغداران و کشاورزان بیست سی سال پیش کاملا متفاوت شده اند و کسی سر آنها نمی تواند کلاه بگذارد الحمدالله همه از محل فروش میوه در رفاه کامل می باشند.
حامدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
سلام، با این قیمت نجومی پسته، بزودی مصرف داخلی آن به کمتر از یک درصد خواهد رسید، انشاءالله
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
آب آین جنگل مصنوعی 110 هزار هکتار از کجا تامین می شود؟
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
جالبه قیمت پسته ایرانی در خارج از ایران نصف قیمت داخل ایران هستش. و توجیح بزرگان این بود که ما نباید بازارهای جهانی را از دست بدهیم.
هاااااااا پس چی شد؟
خدارا شکر.
دیگی که واسه من نجوشه سر سگ توش بجوشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
با این قیمت ها که شما روی این محصول گذاشته اید خداوند حساب قیامتتان را در دنیا با شما تسویه کند
مگر درخت پسته چقدر هزینه نگهداری دارد که شما این قیمت به مصرف کننده داخلی میفروشید(میتوان به جای سم از روش های دوستدار محیط زیست برای آفت زدایی استفاده کرد که هزینه ناچیزی دارد)
اگه گران صادر میکنید عیبی ندارد ولی چرا به مصرف کننده داخلی ظلم میکنید و این می شود دلیل ریختن محصولات شما به دریا اگر گوش شنوا و چشم بینا دارید
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
آقای جلالی به جای متهم کردن کشورهای دیگر لازم است ضمن ارتقا کیفیت محصولات و کاهش قیمت آن و همچنین از استفاده بی رویه از سموم و کود های شیمیایی نیز پرهیز شود در ضمن ترکیه و آمریکا از مدعیان تولید پسته در جهان هستند و در پنجاه سال اخیر آمریکا تبدیل به بزرگترین تولید کننده پسته جهان شده است.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
به ما که چیزی نمیرسه با این قیمتای نجومی...کوفت خارجیها بشه ..همون بهتر که صادر نشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
در خیلی چیزها بازارهای جهانی رو از دست دادیم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
کلا همه چی این مملکت در این 40 سال نابود شده یا داره میشه از محیط زیست تا خاویار از زرشک تا زعفران از خرما تا پسته از فرش تا کشاورزی و صنعت توریسم با هر کدوم از اینها میشه اقتصاد یه مملکت رو به پیش برد حیف و حیف که فقط شاهد نابودی مملکت هستیم حالا باید منتظر ته نشین شدن صنایع نفت و گاز باشیم که دارن به علت سرمایه گذاری نشدن ته نشین میشند راستی آیندگان در مورد نسل ما و مسئولین ما چی خواهند گفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۳۰
آب زاینده رود هست. ببرید کسی به کسی نیست!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟