روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجوگر جست و جو میشود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آنها هستند. در بسته خبری پیش روی، به مهمترین مفاهیم جست و جو و بیان دیگر، ترندهای گوگل در ۴۸ ساعت گذشته اشاره شده است.
به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی چون «چرا رئیسی به سازمان ملل نرفت؟»، «چرا ساعت را عقب جلو می کشند؟»، «روز جهانی صلح»، «آیا مرز مهران باز است؟»، «دفاع مقدس» و... از مهمترین موضوعاتی است که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
با آغاز اجلاس سالانه سازمان ملل که همه ساله و با حضور سران همه کشورهای عضو در آمریکا برگزار می شود، بسیاری منتظر بودند تا سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان نیز در این سفر حضور یابند که اینچنین نشد.
عدم سفر رئیس جمهور کشورمان به سازمان ملل برای بسیاری این سوال را پیش آورد که چرا او از سفر به آمریکا صرف نظر کرد؟ و جالب اینکه این سوال ترند گوگل نیز شد.
در پاسخ به این سوال، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز (یکشنبه) در گفتوگویی درباره سخنرانی آیتالله سید ابراهیم رئیسی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: آقای رئیسی سخنرانی خود را به صورت برخط در مجمع عمومی سازمان ملل خواهد داشت.
وی افزود: به جهت برخی محدودیتهای کرونایی و پروتکلهایی که باید قبل و بعد سفر و در زمان سفر انجام میشد، ایشان ترجیح دادند، این سفر را وزیر خارجه تشریف ببرند و خودشان مواضع ایران را مثل بسیاری از کشورهای دیگری که در سطح سران به صورت برخط و آنلاین صحبت میکنند، ایشان هم همین مسیر را بروند.
توضیح بیشتر اینکه البته وزیر امور خارجه به همراه هیأتی روز (دوشنبه) عازم نیویورک و ملاقاتها و برنامههای مفصلی برای ایشان و هیأت ایرانی تدارک دیده شده است.
لازم به ذکر است آقای رئیسی دیشب و در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی به صورت مجازی سخنرانی کرد.
روز جهانی صلح همهساله در ۲۱ سپتامبر برپا میشود. این روز به صلح اختصاص دارد، به طور ویژه به نبود جنگ و خشونت میپردازد، و ممکن است گاهی منجر به یک آتشبس موقت در مناطق جنگی برای دسترسی به کمکهای انساندوستانه شود. این روز اولین بار در سال ۱۹۸۲ برپا شد، و از آن زمان توسط بسیاری کشورها، گروههای سیاسی، گروههای نظامی و افراد مختلف ادامه یافته است.
دیروز سه شنبه مصادف با 21 سپتامبر روز جهانی صلح بود و به واسطه همین مناسبت، دوباره روز جهانی صلح ترند بسیاری از کشورها به ویژه ایران شد.
در مورد روز جهانی صلح، توضیح بیشتر اینکه برای افتتاح روز جهانی صلح همه ساله «زنگ صلح» در مقر سازمان ملل (در شهر نیویورک) بهصدا درمیآید. این زنگ از سکههای اهدایی کودکان از تمام قارهها به جز آفریقا ساخته شدهاست و هدیهای از سوی انجمن سازمان ملل ژاپن جهت یادآوری «هزینه انسانی جنگ» است. در کنار زنگ نوشته است؛ «زنده باد صلح مطلق جهانی.» افراد میتوانند برای بزرگداشت روز بینالمللی صلح، لباسهایی با طرح کبوتر سفید صلح بپوشند، که مدالهایی به شکل کبوتر صلح، محصول سازمانی ناسودبر در کاناداست.
بیشتر بخوانید
یکی از مهم ترین خروجی های ایران به سمت خاک عراق که همه ساله و در ایام اربعین صدها هزار زائر از این مرز عازم سفر اربعین می شدند، مرز مهران است.
بر اساس اخبار متقن و رسمی اعلامی از سوی مسئولان اجرایی کشور و با هدف رعایت پروتکل های بهداشتی شرایط کنونی ایران و جهان امکان سفر زمینی به کربلای معلی و حضور در مراسم اربعین وجود ندارد و از این روی، خروجی مرز مهران بسته است.
با این همه برخی شهروندان با امید بازگشایی این مرز در روزهای پایانی، مکرر این سوال را که آیا مرز مهران باز است، طرح می کنند.
توضیح بیشتر اینکه اساساً امسال امکان خروج از مرز مهران به سمت خاک عراق وجود ندارد، ولی در برگشت با توجه به رایزنی های انجام شده، زائران می توانند از مرز مهران به کشور بازگردند.
در همین رابطه بابک طالبی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به آمادگی این سازمان برای خدمترسانی به زواری که زمینی از عراق به کشور بازخواهند گشت، گفت: با توجه به آخرین تصمیماتی که در ستاد مرکزی اربعین با هماهنگی دولت مرکزی عراق گرفته شد، مقرر شد که ۶۰ هزار تن از طریق مرزهای هوایی وارد کشور عراق شود، اما برای بازگشت این امکان وجود دارد که صرفاً از مرز مهران تردد کنند و وارد خاک کشور شوند.
وی ادامه داد: مکاتباتی با سازمان حج و زیارت و سازمان هواپیمایی کشوری داشتیم که آمار بلیتهایی را که یکسره خریداری شده است به سازمان راهداری اعلام کنند تا برای عزیزانی که اراده بر تردد زمینی دارند، امکانات لازم پیشبینی شود، هرچند ظرفیت برای تمامی تعداد ۶۰ هزار تن فراهم شده است. با بخش خصوصی هماهنگ شده است و با توجه به آمار و عملکردی که در سالهای گذشته ثبت شده است، درصد سهم استانهای مختلف را مشخص کردیم. چون تعداد زائران بهنسبت گذشته ناچیز است، هیچ مشکلی برای جابهجایی امن و راحت این عزیزان وجود ندارد.
وی تأکید کرد: توصیه ما به مسافران این است با توجه به اینکه از منظر اقتصادی برابر برآوردهایی که انجام شده سفر هوایی بسیار بصرفهتر است، مسافران سفر هوایی را انتخاب کنند. از دبیرخانه ستاد مرکزی بهطور مشخص و صریح اعلام شد هزینههای بازگشت بهصورت زمینی بیش از هوایی است.
وی افزود: در نظام سفرهای هوایی، بلیت یکطرفه حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد مجموع بلیت رفت و برگشت قیمت دارد. اکنون هزینه سفر رفت و برگشت تهران ـ نجف ۵ میلیون و بلیت رفت به تنهایی ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. از سمت دیگر هزینه بازگشت زمینی بیش از یکمیلیون و ۸۰۰ هزار تومان خواهد بود، چراکه تنها حدود یکمیلیون تومان هزینه سفر زمینی از عتبات عالیات تا صفر مرزی است و هزینههای تردد تا شهر مقصد و سایر هزینههای جانبی نیز به این هزینه اضافه خواهد شد، با این حال اگر عزیزی اراده بر تردد زمینی داشته باشد، برای خدمترسانی به وی آمادهایم.
معاون حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای در پایان گفت: هزینههای سفر زمینی برابر مصوبات شورایعالی ترابری کشور و مصوبات سالهای قبل وزارت کشور، بهمنظور پوشش هزینههای سفرهای یکسر خالی، در این بازه دو برابر هزینههای مصوب در طول سال است، چون در این ایام اتوبوس بدون مسافر بهسمت مرز میرود و با مسافر بازمیگردد، بنابراین قیمت بلیت باید هزینه سفر رفت و برگشت را پوشش دهد.
بیشتر بخوانید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.