تابناک اقتصادی بررسی کرد

روند بازار‌ها در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود؟

نیمه اول سال ۱۴۰۰ به پایان رسید و دلار در نیمه ابتدایی سال با رشدی که داشت، توانست بیشترین بازدهی را در میان سایر بازار‌ها داشته باشد و بورس با ۶ درصد در جایگاه دوم قرار گیرد. در نیمه دوم سال دلار، بورس، طلا، سکه و مسکن چه روندی را خواهند پیمود؟
کد خبر: ۱۰۷۸۳۳۸
|
۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۳ 25 September 2021
|
10372 بازدید
روند بازار‌ها در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود؟

نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰ با همه فراز و نشیب‌های خود به پایان رسید؛ نیمه‌ای که در آن دولت تدبیر و امید بعد از هشت سال، سکان هدایت قوه مجریه را به دولت آقای رئیسی تحویل داد تا دولت سیزدهم جایگزین شود.

به گزارش تابناک اقتصادی، از اواسط مرداد ماه سال جاری، کار تغییر دولت انجام شد، اما به هر حال نیمه ابتدایی سال را می‌توان به نام دولت قبل زد. عملکرد بازار‌ها در نیمه ابتدایی سال چگونه بود؟

دلار صدرنشین بازدهی

نرخ ارز از جمله متغیر‌های تاثیرگذار اقتصاد ایران است. در دوره تحریم‌ها شرایط سخت بود و ورود دلار به کشور سخت‌تر از گذشته گشت و با شیوع ویروس کرونا این شرایط بدتر هم شد.

به هر حال در حالی که در هفتم فروردین ماه سال جاری، قیمت دلار ۲۴۷۵۶ تومان بود، این قیمت در شش ماهه نخست امسال با رشد ۱۱ درصدی به ۲۷۵۲۱ تومان رسید. با این میزان، دلار در بین همه بازار‌ها در شش ماهه نخست سال جاری بیشترین بازدهی را داشت.
 
روند بازار‌ها در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود؟

وضعیت قیمت دلار در نیمه دوم سال جاری به شرایط برجام و برگزاری مذاکرات یا عدم برگزاری مذاکرات بستگی دارد. در حال حاضر، به دلیل تحریم دلاری ایران، تحریم بانک‌های ایران، شرایط کشور‌های اطراف از جمله افغانستان، نزدیکی به پایان سال میلادی و تسویه حساب‌های تجاری، سفر‌های خارجی از جمله سفر اربعین و ... قیمت دلار در مقایسه با ابتدای سال افزایش یافته است و به نظر می‌رسد، اگر مذاکرات به نتیجه خاصی نرسد و منابع بلوکه شده ایران آزاد نشود، شرایط رو به رشد قیمت دلار ادامه خواهد یافت و برخی پیش بینی می‌کنند که قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان هم برسد.

اگر مذاکرات برجام به نتایج خاصی برسد و ایران به منابع بلوکه شده خود دسترسی پیدا کند، پیش بینی‌ها این است که احتمالا قیمت دلار تا ۲۴ هزار تومان هم بتواند کاهش پیدا کند، که کمی این مساله با توجه به روند بازگشت به مذاکرات بعید به نظر می‌رسد.

بورس در جایگاه دوم بازدهی

هر چند بورس از مرداد ماه سال گذشته روند اصلاحی را در پیش گرفت، این روند اصلاحی از خرداد ماه سال جاری تقریباً تمام شد و شاخص کل که تا آستانه از دست دادن کانال یک میلیون واحدی پیش رفته بود، بازگشت و تا ابتدای شهریور ماه سال جاری به ارتفاع یک میلیون و ۵۷۰ هزار واحد رسید.

در مجموع شاخص کل در هفتم فروردین ماه سال جاری، روی سطح یک میلیون و ۳۰۹ هزار و ۵۶۱ واحد قرار داشت که در نهایت در پایان شهریورماه سال جاری با رشد ۶ درصدی به یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۴۵۱ واحد رسید.
 
روند بازار‌ها در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود؟

در نیمه دوم سال جاری، صعود یا سقوط بورس به عوامل گوناگونی گره خورده است. قیمت دلار، مذاکرات برجامی، نحوه تامین مالی کسری بودجه دولت، رشد نقدینگی یا عدم رشد آن، نرخ تورم، نرخ سود بین بانکی و ... عواملی هستند که بر روی صعود یا سقوط بازار سرمایه بسیار تاثیرگذارند.

اگر به هر دلیل، برجام به نتیجه نرسد و روند رو به رشد قیمت دلار ادامه داشته باشد و نرخ بین بانکی افزایش نیابد، به احتمال زیاد و به گفته کارشناسان شاهد رشد شاخص کل تا محدوده یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد خواهیم بود و حتی برخی کارشناسان با خوش بینی کامل اعلام کرده اند که شاید شاخص کل بتواند سقف قبلی خود را بزند؛ اما اگر برجام به نتیجه برسد و قیمت دلار روند کاهشی در پیش بگیرد، قطعا در خوش بینانه‌ترین حالت، شاخص کل در همین محدوده‌های فعلی خواهد ماند.

به هر صورت ابهامات زیادی بر سر بورس سایه افکنده است و باید دید چه اتفاقاتی در نیمه دوم سال جاری رخ خواهد داد.

طلا هم بازدهی ۶ درصدی داشت

هر گرم طلای ۱۸ عیار در نیمه ابتدایی سال جاری با رشد ۶ درصدی از یک میلیون و ۸۳ هزار واحد به یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. با این میزان بازدهی، طلا هم به اتفاق بورس در جایگاه دوم بازدهی در بین بازار‌ها قرار گرفت.

رشد قیمت طلا در نیمه دوم سال به عوامل زیادی از جمله قیمت دلار بستگی دارد، اما از لحاظ جهانی و رشد اونس نیز می‌توان تا حدودی وضعیت بازار طلا در نیمه دوم سال را مورد بررسی قرار داد.
 
روند بازار‌ها در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود؟

محمد کشتی آرای، نایب رئیس دوم اتحادیه طلا با پیش‌بینی بهای اونس در نیمه دوم سال خاطرنشان کرد: بر اساس تجربه سال‌های گذشته در نیمه دوم سال، بازار‌های نفتی با بالا رفتن تقاضا برای انرژی فعال می‌شوند و تحت تاثیر این موضوع قیمت نفت افزایش می‌یابد؛ در این شرایط، ارزش دلار کاهش و تقاضا برای طلای جهانی افزایش خواهد یافت.

او اضافه کرد: گویا با توجه به واکسیناسیون جهانی و رشد اقتصادی کشور‌ها، اونس طی دو ماه آینده در محدوده ۱۷۷۰ تا ۱۸۵۰دلار نوسان خواهد داشت که این روند بر قیمت طلای داخلی هم تاثیر‌گذار خواهد بود.

قیمت مسکن ۵.۶ درصد رشد کرد

هر چند قیمت هر مترمربع مسکن در شهریور ماه سال جاری هنوز اعلام نشده است، می‌توان تا حدودی بازدهی مسکن را با در نظر گرفتن قیمت در مرداد ماه سنجید. در فروردین ماه سال جاری قیمت هر مترمربع مسکن ۲۹ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان بوده است که این رقم در مرداد ماه سال جاری با رشد ۵.۶ درصدی به ۳۰ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان رسیده است.
 
روند بازار‌ها در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود؟

در مورد پیش بینی قیمت مسکن، مجلس و دولت هر دو طرح‌های ساخت یک میلیون مسکن در سال را دنبال می‌کردند و به تازگی طرح مجلس مورد تصویب شورای نگهبان قرار گرفت و رئیس جمهور نیز آن را ابلاغ کرد؛ اما باید گفت که این طرح حداقل در نیمه دوم سال جاری نمی‌تواند تاثیر چندانی بر قیمت مسکن بگذارد و به نظر می‌رسد که قیمت مسکن در چند ماهه اخیر در همین محدوده‌های ۳۰ میلیون تومان بوده است و تا پایان سال نیز با اندکی افزایش یا کاهش در همین محدوده‌ها قرار داشته باشد. خریداران قدرت خرید مسکن با این قیمت‌ها را ندارند و فروشندگان نیز راضی به فروش ارزان‌تر مسکن نیستند.

بازدهی سکه تنها ۴ درصد

سکه نیز در حالی که سال را با قیمت ۱۰ میلیون و ۸۹۸ هزار و ۹۰۰ تومان آغاز کرد، در آخرین روز تابستان، این قیمت با رشدی ۴.۵ درصدی به ۱۱ میلیون و ۳۵۲ هزار تومان رسید.
 
روند بازار‌ها در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود؟

در مورد پیش بینی روند قیمت سکه نیز محمد کشتی آرای، نایب رئیس دوم اتحادیه طلا گفت: با‌ توجه پیش‌بینی رشد اقتصادی کشور‌ها و آینده روشن مذاکرات برجام، انتظار می‌رود، قیمت طلا و سکه هم محدوده فعلی را با ۵درصد افزایش یا کاهش حفظ خواهد کرد؛ ضمن اینکه با‌ توجه به واکسیناسیون داخلی، شاهد آغاز فعالیت اصناف و خروج بازار‌ها از رکود دو ساله خواهیم بود.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟