به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، اگرچه روند واردات واکسن کرونا و واکسیناسیون علیه این ویروس طی چند هفته گذشته در کشور سرعت گرفته، اما همچنان برخی افراد با مقاومت از زدن واکسن خودداری میکنند.
البته علیرضا رئیسی-سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا سوم مهر ماه اعلام کرد که حدود دو تا سه هفته فرصت دادهایم تا مردم واکسن تزریق کنند و بعد از این مهلت تمام خدمات در اماکن تجمعی و برای استفاده از بلیت هواپیما، قطار، اتوبوس و... بر اساس ارائه کارت واکسن انجام میشود.
او اضافه کرد: با افزایش تزریق واکسنها میتوانیم بسیاری از مشاغل که تعطیل بودند را بازگشایی کنیم. الان نزدیک دو سال است که رستورانها، تالارها، باشگاههای ورزشی و... به خاطر کرونا در شهرهای قرمز تعطیل بودند. اکنون اگر افراد دو دوز واکسن تزریق کنند به شرط رعایت پروتکلها میتوانیم این اماکن را هم بازگشایی کنیم.
وزیر بهداشت نیز چهارم شهریور امسال اعلام کرد که واکسیناسیون علیه کرونا را در آینده نزدیک به صورت واکسیناسیون هوشمند پیش میبریم، به این معنی که بسیاری از خدمات با ارائه کارت واکسن انجام میشوند.
بهرام عین اللهی همچنین تاکید کرد که در آینده ملاک برای ارائه خدمات در هتلها و بانکها و دریافت بلیت هواپیما و اتوبوس، ارائه کارت واکسن لازم خواهد بود، بنابراین اگر کسی واکسن تزریق نکند ممکن است بسیاری از این خدمات را دریافت نکند.
چهار مهر ماه نیز رئیس سازمان غذا و دارو خطاب به واکسن نزده ها، گفت که کسانی که واکسن کرونا نزنند و داوطلب واکسیناسیون نباشند، برای استفاده از خدمات عمومی باید به صورت مرتب و با هزینه شخصی تست PCR بدهند.
به گفته محمدرضا شانهساز، زیرساختهای شبکهای کشور در بخش واکسیناسیون کامل است و میتوانیم کارتهایی را به صورت هوشمند در اختیار افرادی که واکسن زدهاند برای استفاده از خدمات عمومی مانند استفاده از هواپیما و وسایل نقلیه عمومی بین شهری قرار دهیم.
مطابق برخی گفتههای رسمی و غیررسمی، با توجه به مقاومت برخی افراد در تزریق واکسن علیه کرونا، قرار است به زودی افرادی که شرایط دریافت واکسن کرونا را دارند اگر به موقع به مراکز واکسیناسیون مراجعه و واکسن تزریق نکنند از خدمات عمومی محروم شوند.
اگرچه ورود واکسن به کشور سرعت گرفته، اما به گفته مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مراجعه مردم استان برای دریافت واکسن کرونا کمتر از ظرفیت فراهمشده در مراکز واکسیناسیون است و از آنها میخواهیم که هرچه سریعتر برای این کار اقدام کنند و با وجودی که ظرفیت مراکز واکسیناسیون استان اصفهان در زمان حاضر حدود ۱۱۰ هزار دوز در روز است، اما بهطور متوسط روزانه حدود ۶۰ هزار نفر به مراکز تجمیعی و پایگاههای بهداشت مراجعه میکنند.
بنا بر اعلام رضا فدایی، تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بالای ۱۵ سال در استان نوبت اول واکسن و حدود ۸۵۰ هزار نفر ۲ نوبت واکسن را دریافت کردند و اکنون واکسیناسیون دانش آموزان ۱۵ تا ۱۸ سال نیز انجام میشود و تاکنون بیش از ۲۲ درصد آنها برای دریافت واکسن مراجعه کردند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان نیز درباره ممانعت برخی کارمندان از زدن واکسن و در حالی که به زودی ارائه خدمات دولتی منوط به داشتن کارت واکسن خواهد بود، به ایسنا، گفت: این موضوع در جلسه ستاد استانی کرونا نیز مطرح شده و قرار است علاوه بر اینکه افراد بالای ۱۸ سال واکسینه شوند، دانش آموزان ۱۷ و ۱۸ سال نیز واکسینه شوند.
حجت الله غلامی افزود: امروز مراکز تجمیعی واکسیناسیون تا ساعت ۱۲ فعال هستند و برنامه ریزی شده تا صف ایجاد نشود.
وی درباره اینکه امروز برخی از تزریق واکسن کرونا استقبال نمیکنند و نسبت به دریافت آن مقاومت دارند، اظهار کرد: قرار است دستگاههای دولتی و مراکزی که به خصوص به صورت قابل توجهی با مردم در ارتباط هستند، طی هماهنگی با آن ادارات، برای کارمندان آنها کارت واکسن صادر شود و ارائه خدمات به تمام پرسنل، کارکنان و کارمندانی که ارائه خدمات میکنند تنها برای افرادی است که واکسن زده و کارت واکسن دارند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان با اشاره به وضعیت نارنجی اصفهان، گفت: برخی مراکز خدماتی همچون مراکز ورزشی و باشگاهها که تا به امروز تعطیل بودند، در شرایط نارنجی در حال بازگشایی هستند و باید تمام پرسنل آن واکسینه شده باشند، از سوی دیگر این مراکز تنها باید افرادی را پذیرش کنند که واکسن کرونا زده باشند.
به گفته غلامی، با توجه به اینکه برای حضور افراد در فضاهای سرپوشیده همچون سالنهای بدنسازی و باشگاهها محدودیت وجود دارد، بنابراین کنترل کارت واکسن در این مراکز الزامی است.
وی با توصیه به افراد برای زدن واکسن کرونا، گفت: افراد امروز نباید با ممانعت از تزریق واکسن کرونا، سلامت خود و دیگر افراد جامعه را به خطر بیندازند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان تاکید کرد: البته برخورد با کارمندانی که در برابر زدن واکسن مقاومت میکنند و محروم شدن از خدمات اداری، بانکی و ... نیازمند الزامات قانونی است که باید مقدمات آن فراهم شود.
غلامی گفت: یکی از مصوبات این است که کارمندانی که واکسن کرونا نزده اند، اجازه ورود به محل کارشان را ندارند که لازمه آن وجود یک مصوبه و قانون رسمی است که باید به صورت رسمی در ستاد ملی کرونا تصویب شود.
معاون مدیرکل اداری و مالی استانداری اصفهان نیز در این باره به ایسنا، گفت: هنوز بسیاری از افراد دوز اول واکسن کرونا را دریافت نکرده اند، اما قرار است ادارات به سمتی حرکت کنند که کارمندان خود را مکلف به زدن واکسن کنند.
نعمت الله اشکستانی افزود: از سوی دیگر افرادی که کارت واکسن نداشته باشند از این پس از دریافت خدمات درون سازمانی محروم میشوند.
وی با اشاره به محدود شدن خدمات درون سازمانی، توضیح داد: به عنوان مثال افراد نباید بدون کارت واکسن در سالنهای ورزشی حضور یابند، همچنین ممکن است بعد از مدتی افرادی که از زدن واکسن ممانعت میکنند به آنها خدمات بانکی ارائه نشود.
معاون مدیرکل اداری و مالی استانداری اصفهان تاکید کرد: به مرور اگر کارمندی از زدن واکسن خودداری کند بعد از مدتی، احتمال میرود از دریافت خدمات آن مجموعه اداری محروم شود.
وی گفت: بعد از هوشمند شدن کارتهای واکسن، ارائه خدمات اداری و ... منوط به داشتن کارت واکسن خواهد بود چراکه از طریق کدملی مشخص میشود که شخص واکسن تزرق کرده است یا خیر، البته برای واکسیناسیون همگانی وجود برخی سختگیریها ضروری به نظر میرسد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.