کیوسک بین الملل تابناک: مذاکره سرنوشت ساز مقامات آمریکا و چین در مورد مسائل نظامی، نشست شورای امنیت درباره آزمایشهای موشکی کره شمالی، تشکر مقام ارشد ارمنستان از مواضع سازنده ایران در منطقه، گزارش خبرگزاری فرانسه از رایزنی ایران و عربستان در عراق و حمله موشکی به پایگاه آمریکایی در شمال شرق سوریه از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
مذاکره سرنوشت ساز مقامات آمریکا و چین در مورد مسائل نظامی
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که مقامات واشنگتن و پکن در هفته جاری در مورد مسائل مختلفی در حوزه نظامی و دفاعی مذاکره کردهاند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، مذاکره مقامات نظامی آمریکا و چین در حالی انجام شده است که دو کشور در مورد مسائل مختلفی با یکدیگر اختلاف داشته و روابط آنها در سالهای اخیر پرتنش بوده است.
در همین حال وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که «مایکل چیس» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور چین، روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری به صورت ویدئوکنفرانس با ژنرال «هوانگ ژوپینگ» مقام ارشد نظامی چین، گفت و گو کرده است.
پنتاگون امروز در بیانیهای اعلام کرد: طی این مذاکرات دو طرف گفت وگوهای صریح و عمیقی در مورد یکسری مسائل مرتبط در روابط دفاعی و نظامی واشنگتن- پکن داشتند. دو طرف بر حفظ کانالهای ارتباطی در این راستا تاکید کردند.
این مذاکرات در حالی انجام شد که آمریکا، انگلیس و استرالیا اخیرا خبر از حصول پیمان نظامی دادهاند( پیمان آکوس) که براساس آن استرالیا به زیردریاییهایی با قابلیت هستهای مجهز خواهد شد؛ اقدامی که از سوی چین محکوم شده است. برخی کارشناسان معتقدند که این پیمان به منظور هدف قرار دادن چین و پاسخی به هژمونی پکن در منطقه آسیا و فراتر از آن منعقد شده است.
نشست شورای امنیت درباره آزمایشهای موشکی کره شمالی
شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز (پنجشنبه) در خصوص پرتابهای موشکی اخیر کره شمالی نشست ویژه دارد.
یک منبع شورای امنیت به اسپوتنیک گفت: انگلیس، آمریکا و فرانسه از شورای امنیت درخواست رایزنی کردهاند- این مذاکرات پنجشنبه انجام میشود.
به گفته وی، برنامههایی برای بحث در مورد پرتابهای اخیر موشکی کره شمالی وجود دارد. این منبع گفت: پرتابهای مکرر، امنیت منطقهای و بینالمللی را تضعیف میکند.
این ششمین پرتاب موشکی در سال 2021 از سوی کره شمالی است. گزارشهای قبلی حاکی از آن بود که کره شمالی در 15 سپتامبر دو موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن پرتاب کرد. این موشک ها حدود 800 کیلومتر در ارتفاع 60 کیلومتری یا بیشتر پرواز کردند. در 11-12 سپتامبر ، موشکهای کروز دوربرد نیز آزمایش شدند ، آنها 1500 کیلومتر پرواز کردند.
پیونگیانگ روز سه شنبه موشک مافوق صوت Hwasong-8 را آزمایش کرد. آکادمی علوم دفاعی ملی کره شمالی گفته است کنترل ناوبری موشک ، قابلیت مانور آن ، عملکرد آیرودینامیکی کلاهک نصب شده بر روی آن و همچنین "کپسول سوخت" ارائه شده برای اولین بار در کره شمالی آزمایش شده است.
تشکر مقام ارشد ارمنستان از مواضع سازنده ایران در منطقه
«سورن پاپیکیان» معاون نخست وزیر ارمنستان و «عباس بدخشان ظهوری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان روز چهارشنبه دیدار کردند.
به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» معاون نخست وزیر ارمنستان در این دیدار اظهار داشت که تقویت و توسعه روابط ارمنستان و ایران از اهمیت راهبردی برای ارمنستان برخوردار است و از سفیر ایران در تعمیق روابط قدردانی کرد.
پاپیکیان از مواضع ایران در زمینه ایجاد ثبات و صلح در منطقه قدردانی کرد و خاطرنشان کرد که برنامه صلح در صورت حمایت و ثبات چند جانبه قابل اجراست. سفیر ایران در ارمنستان نیز به پاپیکیان تصدی پست معاون نخست وزیر را تبریک گفت و به افزایش تجارت و افزایش پویایی همکاری اشاره کرد.
طرفین در مورد وضعیت ایجاد شده در بزرگراه «گوریس-کاپان» بحث و تبادل نظر کردند. معاون نخست وزیر ارمنستان همچنین گفت که احداث جادههای جایگزین یکی از اولویتهای دولت این کشور است و انتظار میرود که ساخت جاده «تاتف-کاپان» در اواخر نوامبر به پایان برسد.
طرفین همچنین موضوعات مربوط به همکاریهای اقتصادی ارمنستان و ایران را که شامل راه سازی، انرژی، فناوریهای جدید و صنعت معدن است، مورد بررسی قرار دادند.
نخست وزیر ارمنستان در نشست هیات دولت این کشور در چهاشنبه از تعمیق روابط با کشورهای همسایه از جمله ایران، گرجستان و روسیه سخن گفت. «نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان چندی قبل گفت که تعمیق یا عادیسازی روابط با ایران یکی از مسیرهای مهم سیاست خارجی دولت خواهد بود.
وی گفت: «پس از انتصاب مجدد من به عنوان نخست وزیر، موفق به دیدار از جمهوری اسلامی ایران شدم و عازم گرجستان هم خواهم شد. موضوع توسعه ارتباطات منطقهای نقش مهمی را در دستور کار مذاکرات ما با ایران و گرجستان ایفا میکند و در این زمینه من به پروژه شمال-جنوب اهمیت میدهم که مرز ما را با ایران به مرز گرجستان متصل میکند».
وی ادامه داد: «برقراری ارتباط ریلی با روسیه و ایران برای ما بسیار مهم است. به منظور حل این مسئله، ما در حال بحث در مورد بازگشایی ارتباطات در قالب سه جانبه ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان هستیم. ما مصمم هستیم برای دستیابی به نتایج مشخص تلاش کنیم ، البته با این درک که جمهوری آذربایجان نیز به نوبه خود انتظار ارتباط بین مناطق غربی خود و "نخجوان" را دارد. من میخواهم مجدداً یادآوری کنم که ما تمایل داریم روند صلح با باکو را در چارچوب ریاست گروه مینسک در سازمان امنیت و همکاری اروپا احیا کنیم.»
گزارش خبرگزاری فرانسه از رایزنی ایران و عربستان در عراق
خبرگزاری فرانسه روز گذشته (چهارشنبه) به نقل از چند منبع ناشناس گزارش کرد که نمایندگانی از ایران و عربستان بار دیگر در عراق دیدار کردند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی در این خصوص نوشت که ایران و عربستان سعودی از ماه آوریل امسال چند بار در سطوح بالا با یکدیگر گفتوگو برگزار کردند.
طبق این گزارش، عراق که به دنبال ایفای نقش به عنوان میانجی منطقهای است، میزبانی نشستهای ریاض و تهران را برعهده داشته است.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود نوشت که سه منبع عراقی که خواستند نامشان فاش نشود، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، جدیدترین دور از مذاکرات نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را تأیید کردند.
یکی از این منابع با تأیید این که جدیدترین گفتوگوهای میان ایران و عربستان در روزهای اخیر برگزار شده، گفت: «یک مقام ایرانی با یک مقام سعودی پس از نشستهای پیشین میان دو کشور، با یکدیگر دیدار کردند».
«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز ۲۳ سپتامبر (اول مهرماه) گفته بود که گفتوگوها با ریاض به «پیشرفتهای جدی» در باره امنیت خلیج فارس منتهی شد.
خبرگزاری فرانسه مدعی شده است که یک مقام دولتی و یک منبع نزدیک به دولت عراق نیز بدون آن که جزئیات بیشتری ارائه کند، جدیدترین نشست میان ایران و عربستان را تأیید کرد.
روز دوشنبه هفته جاری (پنجم مهرماه) نیز دو مقام عراقی به آسوشیتدپرس گفته بودند که نمایندگان ایران و عربستان سعودی دور جدیدی از مذاکرات را در بغداد برگزار کردهاند.
در این گزارش آمده بود که این دیدار که هفته گذشته برگزار شده اولین دیدار میان نمایندگان ایران و عربستان سعودی بعد از روی کار آمدن دولت جدید در ایران به ریاست آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» است.
یک مقام عراقی گفته در این دیدار درباره مسائل بلاتکلیف میان دو کشور که در نقشهراه قبلی بر سر آن توافق شده بود، از جمله نمایندگی دیپلماتیک میان دو کشور بحث و تبادل نظر شده است.
این خبر در حالی منتشر شده است که یک منبع مطلع در دبیرخانه شورای امنیت ملی ایران روز گذشته (چهارشنبه) تأکید کرد که «هیچگونه ملاقات یا تماسی بین علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، با مقامات عربستان سعودی انجام نشده است و برنامهای [ برای دیدار] نیز وجود ندارد».
نخستین دور گفتوگوها میان ایران عراق حدود پنج ماه پیش در بغداد برگزار شد و از آن زمان به بعد، این شهر صحنه چند دور گفتوگوی دیگر میان تهران و ریاض بوده است.
حمله موشکی به پایگاه آمریکایی در شمال شرق سوریه
یک پایگاه غیرقانونی آمریکایی در جنوب استان "الحسکه" واقع در شمال شرق سوریه هدف حمله موشکی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یک پایگاه غیرقانونی آمریکایی در میدان نفتی "الجبسه" واقع در شهر "الشدادی" در جنوب استان "الحسکه" واقع در شمال شرق سوریه هدف حمله موشکی قرار گرفت.
این دومین حمله از نوع خود در ماه جاری میلادی به شمار میآید.
در همین راستا، منابع محلی از شنیده شدن صدای انفجاری مهیب در شهر "الشدادی" واقع در جنوب استان "الحسکه" در ظهر امروز (پنجشنبه) ناشی از این حمله موشکی خبر دادند که پایگاه غیرقانونی آمریکایی را در مرکز این شهر هدف قرار داد.
منابع همچنین اعلام کردند، دود زیادی از داخل این پایگاه آمریکایی بلند شده است.
منابع اعلام کردند، عملیات شلیک موشک از جهت شمال غرب شهر "الشدادی" و از یک منطقه خالی از سکنه و متشکل از تپهها، درهها و غارها است و بقایای معادن سنگ در آن قرار دارد.
این منابع احتمال دادند که اهالی قبایل عربی در این حمله دست داشته باشند. این پایگاه آمریکایی که "پایگاه غیر قانونی ائتلاف بینالمللی" نامیده میشود در نهم ماه جاری میلادی نیز با دو راکت هدف حمله قرار گرفت که یکی از آنها مستقیما داخل پایگاه شلیک شد.