اقتصاد در گذر زمان

از «افتتاح اولین کارخانه ریسندگی» تا «واکنش قالیباف به گرانی ها»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۸۲۷۷۸
|
۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰ 19 October 2021
|
3584 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

27 مهر 1308، اولین کارخانه ریسندگی که به همت حاج رحیم قزوینی در قزوین دائر شده بود، افتتاح شد.

27 مهر 1320، دکتر علی امینی به معاونت وزارت دارایی انتخاب شد. همچنین در این روز، جواد عامری وزیر سابق امور خارجه و کشور به ریاست شرکت سهامی بیمه منصوب شد.

27 مهر 1325، احمد قوام وزیران تازه را به این شرح به شاه معرفی کرد: احمد قوام نخست ‌وزیر، وزیر امور خارجه و وزیر کشور- سپهبد امیر احمدی وزیر جنگ- عبدالحسین هژیر وزیر دارایی- حمید سیاح وزیر پیشه و هنر و بازرگانی- دکتر اقبال وزیر بهداری- شمس ‌الدین امیر علایی وزیر کشاورزی- دکتر سیدعلی شایگان وزیر فرهنگ- غلامرضا نیک‌ پی وزیر پست و تلگراف و معاون نخست ‌وزیر- موسوی‌ زاده وزیر دادگستری- محمدولی فرمانفرمائیان وزیر کار و تبلیغات- ابوالحسن صادقی وزیر راه.

27 مهر 1332، چكي به مبلغ چهار ميليون و هفتصد هزار دلار از سوي ويليام وارن، رئيس اداره همكاري فني به علي اميني، وزير دارايي ايران داده شد.

27 مهر 1337، لایحه منع مداخله و شرکت نمایندگان، وزرا و ماموران در معاملات دولتی از سوی دولت تقدیم مجلس شد.

27 مهر 1354، بین ایران و انگلستان دو قرارداد همکاری در زمینه انرژی اتمی امضا شد.

27 مهر 1355، چهارمین نمایشگاه بین ‌المللی کالاهای صنعتی و خدمات بازرگانی ایران با حضور ۴۵ کشور افتتاح شد.

27 مهر 1371، طرح جامع فرودگاه بين المللي امام خميني توسط متخصصين داخلي طراحي شد.

27 مهر 1374، غلامرضا آقازاده وزير نفت جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد در پي حفاريهاي جديد در استان بوشهر، شركت ملي نفت ايران موفق به كشف يك ميدان بزرگ گاز در شرق پالايشگاه كنگان شده است.

27 مهر 1390، اداره درآمد داخلی مالزی در بیانیه‌ ای اعلام کرد که از آغاز سال آینده میلادی کمک وعده داده شده نجیب تون رزاق، نخست ‌وزیر مالزی در بودجه سال ۲۰۱۲ پرداخت خواهد شد. در این بیانیه آمده است که مبلغ فوق به خانواده ‌هایی تعلق خواهد گرفت که درآمد ماهانه آنها کمتر از سه هزار رینگیت (هزار دلار) باشد. این اداره با اعلام اینکه این مبلغ طی چند مرحله پرداخت خواهد شد، عنوان کرد که عموم مردم مالزی می‌توانند برای دریافت این کمک نقدی درخواست بدهند.

27 مهر 1394،  وزیر نفت کشورمان در نخستین کنگره ملی نفت و نیرو به شرکت‌های بزرگ جهان که آماده ورود به صنعت نفت ایران هستند، هشدار داد از ارتباط با واسطه‌های نفتی و افراد فاسد که به گفته وی خون ملت را می‌مکند، دوری کنند و به‌طور مستقیم با مسوولان نفتی کشور وارد گفتمان شوند. زنگنه به شرکت‌های خارجی تاکید کرد این موضوع نه‌تنها به اعتبار این کشورها خدشه وارد می‌کند، بلکه فرصت حضور در ایران را نیز از آنها خواهد گرفت.

27 مهر 1395، نقص فنی یکی از قطعات اجاق‌های گاز وارداتی باعث شد تا دو شرکت آلمانی فراخوان سراسری تعمیر کالاهای خود را منتشر کنند. بر اساس فراخوان منتشر شده اجاق گازهای کابین‌داری که از دو برند «زیمنس» و «بوش» در فاصله زمانی ابتدای سال ۲۰۰۹ تا اکتبر ۲۰۱۱ تولید شده‌اند به دلیل خرابی یکی از اتصالات در معرض خطر نشت گاز و انفجار هستند.

27 مهر 1396، روسای کل بانک‌ های مرکزی ایران و ترکیه، نهایی و اجرایی شدن موافقت‌ نامه دو کشور درخصوص سوآپ دوجانبه ریال و لیر را رسما اعلام کردند.

27 مهر 1398، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که در پنج ماه نخست امسال بیش از نیمی از حجم کل سرمایه‌گذاری خارجی در طرح‌های صنعتی،‌ معدنی و تجاری، به افزایش سرمایه‌گذاری برای تولید سیگارت در استان زنجان و گیلان مربوط بوده است.

27 مهر 1399، نمایندگان مجلس پس از دو هفته تعطیلی برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه، جلسه علنی داشتند؛ جلسه‌ای که رئیس مجلس در ابتدای آن و در نطق پیش از دستور خود، نسبت به گرانی‌ها واکنش نشان داده و به انتقاد از سوءمدیریت‌ها در این حوزه پرداخت. محمدباقر قالیباف با بیان اینکه گرانی‌های افسارگسیخته در بیشتر کالاهای ضروری و موردنیاز مساله امروز همه مردم است، گفت: «این یک واقعیت تلخ است که رکوردشکنی‌های نگران‌کننده قیمت ارز و تورم لجام‌گسیخته زندگی را بر مردم سخت کرده است. امروز یک کارگر برای تامین هزینه زندگی خود مجبور است هر ماه یکی از اقلام سبد مصرف خانوار خودش را حذف کند.»

منابع:  روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟