با موافقت نمایندگان؛

عناوین پنجگانه رتبه‌بندی معلمان تعیین شد

نمایندگان مجلس عناوین پنجگانه رتبه‌بندی معلمان را به ترتیب آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم تعیین کردند.
کد خبر: ۱۰۸۳۲۴۳
|
۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴ 20 October 2021
|
26930 بازدید
|


به گزارش تابناک به نقل از  خانه ملت، نمایندگان جلسه علنی امروز (چهارشنبه 28 مهرماه) مجلس شورای اسلامی با ماده (3) لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان در خصوص تعیین عناوین پنجگانه رتبه‌بندی به پیشنهاد حمیدرضا حاجی بابایی با 117 رأی موافق، 86 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده 3 آمده است:

معلمان براساس شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه ای، تجربیات و عملکرد رقابتی خود در رتبه های پنج گانه به ترتیب آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار می‌گیرند. شرایط جذب، ارتقاء، توقف و تنزل رتبه در آیین‌نام رتبه‌بندی و ارتقاء معلمان تعیین می‌شود.

تبصره- وزارت آموزش و پرورش مکلف است ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون آیین‌نامه رتبه‌بندی و ارتقاء معلمان را بر اساس مفاد این قانون تعیین و به تصویب هیأت وزیران برساند.

 

30 هزار میلیارد تومان هزینه اجرای یک سال نظام رتبه‌بندی است

حمیدرضا حاجی بابائی در توضیح پیشنهاد اصلاح کل ماده (3) لایحه مذکور گفت: مجلس و نمایندگان به دنبال کمک به معلمان هستند اما در طول دو سه ماه گذشته متأسفانه اعداد واهی در مورد بار مالی اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان مطرح شده است اما بر اساس کار کارشناسی که در مجلس صورت گرفته و اجرای با کیفیت نظام رتبه‌بندی مورد نظر برای یک سال مبلغ 30 هزار میلیارد تومان و برای سه ماه آخر سال مبلغ 7500 میلیارد تومان اعتبار لازم است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس افزود: در صورتی که بخواهیم نظام مستقلی تحت عنوان رتبه‌بندی داشته باشیم 3 هدف نظام رتبه بندی، مهندسی نیروی انسانی و سنجش معلمان را در واقع دنبال می‌کنیم. مجلس با ایجاد نظام مستقل رتبه‌بندی به دنبال حل مشکل معلمان برای همیشه است. متأسفانه وقتی می‌خواهیم یک آجر بسازیم از آن تعبیر کار تولیدی می‌شود اما وقتی می‌خواهیم برای معلمان کاری انجام دهیم، هزینه‌ای تلقی می‌کنند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع نظام رتبه‌بندی از سال 1399 معطل مانده و ما باید در کشور یک نظام مستقل برای معلمان ایجاد کنیم.اینکه به شکلی تعبیر شود که با اجرای این قانون معلمان به سرعت به رتبه دانشیاری یا استادی تمام دست پیدا می‌کنند، اشتباه است. در این فرآیند نیز قوانین و مقررات باید اجرا شود و معلمان از پایه آموزشیار و مربی کار خود را آغاز خواهند کرد.

روح اله متفکرآزاد در مخالفت با پیشنهاد حاجی بابایی گفت: با اصلاح صورت گرفته کار برای معلمان سخت‌تر می‌شود و به معلمان القاء می‌کنیم که اگر با عناوین دانشگاهی خطاب نشدید، معلم توانمندی نیستید یا نظام رتبه‌بندی آنها ایراد دارد، این در حالی است که ما در نظام رتبه‌بندی مفهوم ارزش قائل شدن برای معلمان را دنبال می‌کنیم بنابراین نبایدبه جامعه معلمین القاء شود که مدرک دانشگاهی ارزش بالاتری از تربیت نسل دارد.

صدیف بدری در موافقت با پیشنهاد حاجی بابایی تصریح کرد که این پیشنهاد حاصل کارشناسی سال‌های متعدد و تجربه عملیاتی است، معلمین پیگیر اجرای عدالت هستند و برای تحقق حق فرهنگیان، مقوله‌ها و عناوین اجتماعی، تخصصی و معیشتی را باید در نظر بگیریم و این پیشنهاد با اسناد بالادستی از جمله برنامه ششم توسعه، سند تحول بنیادین و بیانات رهبری مطابقت دارد. ما باید عناوین استادیاری و استادتمام که برای دانشگاه اختصاص پیدا کرده را از انحصار خارج کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۲۲
مهندس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
حدود ده ساله رسانه ها مجلس وزارت هی میگن رتبه بندی معلمان ؟؟؟؟ داستان چیه ؟؟؟ ظاهرا نه قانونش تصویب شده و نه هیچ کاری دیگه ای .....واقعا داستان وزارت آموزش و پرورش چیه !!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
یک فکری هم برای رتبه بندی مهندسان برق های منطقه ای بکنید. حقوقمان کفاف هفته دوم برج را نمیدهد و بر عکس معلمان از 7 صبح تا 4 عصر کار میکنیم و تابستان هم تعطیل نیستیم.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
مگر ایران رتبه بندی اساتید را تعریف کرده که ایشان قصد دارند از انحصار خارج کنند اقا بروید حقوق معلم ها را افزایش دهید دیگه ارزش این بار های علمی جهانی را ازبین نبرید دانشگاه ازاد ابروی مدارک و ارزش مدرک را نابود کرد و حالا نوبت عناوین علمی شده مگه کسب درجه استادی شوخیه اینطوری ساده نگاه میکنند حداقل 12 سال با کلی مدارک اموزشی و پژوهشی اگر راست میگند 80 درصد این کارها را هم انجام بدهند 80 مزد بگیرند اصلا مگه ساختار اموزش پرورش برای اینکارها درست شده کار اونها تمرکز به درس و روان بچه هاست نه دنبال مدرک جمع کردن چه شود همه چی را نابود کردند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
اقای محمد اگه مشکل شما عناوین هست اینها ارزانی خودتان به اذعان خیلی از دانشجویان سواد درصد بالایی از معلمان از خیلی استادان دانشگاه بالاتره فقط عناوین همراه ندارند
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
فرض کنید قوه قضاییه و کارکنانش هستند . فقط رسانه ای نفرمودید تا مردم بفهمند حقوقهی این سازمان چند برابر شده در سال 1400
پاسخ ها
ابوسعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
بخاطر این دروغت انشاءالله در این دنیا و اون دنیا تاوان بدی .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
بیچاره کتابداران نهاد کتابخانه های عمومی کشور نه افزایش حقوق دارن نه فوق العده خاص نه مناطق جنگی و نه هیچ مزایایی دیگر,فقط و فقط ظلم به کتابداران آیا کسی هست بداد کتابداران نهاد کتابخانه های عمومی کشور برسد
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
اگر با این اسامی استاد معلم و دانشیار معلم مشکل آموزش کشور حل میشه باید به نمایندگان آفرین گفت!!!
متاسفم برای کسانی که بدون بررسی تجربیات موفق دیگر کشورها دنبال کارهایی هستند که انگار پشت تصمیماتشون فقط عقده گشایی نسبت به دانشگاه ها نهفته است.

دانشیار معلم، استاد معلم در کجای دنیا وجود داره که شما دنبال شکستن این انحصارید؟! واقعا باید تاسف خورد به حال این مملکت که مجلس انقلابیش شماها هستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
اخه نعلم مگه کار میکنه اگه درست کار میکرد نتیجه اش یه مشت ادم بیشعور نبود ۲۴ساعت دارید میگید رتبه بندی معلما مگه بقیه ادم نیستن والا تو این ۳سال معلما همه رفتن دنبال کار ازاد و ساخت و ساز و این چیزا همشون شدن سرمایه دار زیاد غصه اش نخورید
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
استفاده از عناوین دانشگاهی مثل استاد در رتبه بندی بنام استاد معلم استادیار معلم و دانشیار معلم خلاف اصول علمی است و سرقت علمی است و جرم است و مسولیت آن با کمیسیون آموزش مجلس است!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
جایگاهمدیران و معاونین مدارس در کجای این رتبه بندی قرار می گیرد ،؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
در نطام رتبه بندی دانشگاهی شرط ورود به رتبه استادیاری مدرک دکتری است و لیسانس و فوق لیسانس حتی با سی سال سابقه خدمت در رتبه آموزشیار و مربی باقی می مانند و پایه های آنها افزایش می یابد حالا اگه این از رتبه های آموزش عالی گرفته شده است معلم آموزش و پرورش با مدرک دکتری می تواند صرفا در استادیاری تا پایه 30 ارتقا یابد لذا نمی تواند مراحل پژوهشی بخصوص مقالات علمی با ایمپکت های مشخص در مجلات خارجی به چاپ برساند( زیرا مقالات خارجی حاصل تحقیقات دانشجوی مقطع دکتری است که آموزش و پرورش این زمینه را ندارد) از همین الان دکان دلالی میدان انقلاب با سرعت زیاد گسترش می یابد و در وبسایت های جعلی مقالات آموزش و پرورش را در مجلات نامعتبر خارجی در قبال پول های گزاف به چاپ می رساند که هیچ اعتباری نیست و نمی تواند معیار اعنبار کلاریویت یا حتی سایت ایمپکت فاکتور وزارت علوم برای آنها در نظر گرفت.
حتی اساتید رشته علوم انسانی و هنر دانشگاهها خودشان برای چاپ مقالات معتبر با محدودیت جدی روبرو هستند حالا چگونه معلم می تواند رتبه دانشیاری و استادی را با همترازان خود در دانشگاه برابر کند.
الان بالغ بر 60% اساتید دانشگاهها با مدرک دکتری رتبه استادیاری با پایه های مختلف دارند
لذا آقای حاجی بابایی یک کپی برداری ناقص از رتبه بندی دانشگاهی را ارایه کرده است و نمایندگان مجلس هم تصویر درستی از رتبه های دانشگاهی ندارند
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۸
آخ مگر این معلما چکار می‌کنند این قدر طلب کار هستند در طول سال حداکثر ۵ ماه میان سرکار هفته ۲۴ ساعت کار
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۹
عزیزم بیا بب مت اونجا من درس میدم ببینم حاضری چند ماه تو اون جاده بری بیایی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟