به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، کمبود مرغ در سطح شهر مشهد و دوندگی شهروندان برای یافتن مرغ کشتار روز به قیمت مصوب موجب شده تا آنهایی که مرغ کشتار روز در اختیار دارند قیمت مرغ را از کیلویی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان به کیلویی ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان ارتقا دهند.
البته این نرخها در مورد مرغهای تکه شده بسیاری نجومیتر است زیرا قیمت یک کیلو سینه مرغ در فروشگاههای مواد غذایی مشهد به ۶۵ هزار تومان و حدود سه برابر قیمت تعزیراتی رسیده است.
ران مرغ که در همین ابتدای مهرماه کیلویی ۲۰ هزار تومان خریدار بیشتری نداشت این روزها توانسته قیمت خود را به کیلویی ۴۵ هزار تومان برسد که این قیمتها آه از نهان مصرفکنندگان درآورده است.
در حال حاضر بازار مرغ های تکه شده به دلیل اینکه سود خوبی برای فروشندگان دارد بیش از هر زمانی داغ شده است و با وجود ممنوعیت و محدودیت های اعلام شده برای تکه کاری و قیمت های غیر مصوب اما مسئولان هم چنان نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند.
حسین اعتمادی یکی از بارفروشان مرکز توزیع مرغ در میدان استقلال مشهد در پاسخ به سئوال ما که قیمت ۳۵ هزار تومان به ازای هر کیلو مرغ را چه شخصی تعیین میکند اظهار میکند: تا دو هفته پیش مرغ را کمتر از ۲۵ هزار تومان به ما میفروختند اما حالا مرغدار همین مرغ را کیلویی ۳۰ هزار تومان به ما میفروشد و این در حالی است که حاضر به فاکتور کردن بار به این قیمت هم نیست.
وی بابیان اینکه مرغداران مرغ را بیش از قیمت مصوب به فروش میرسانند اذعان میکند: ما بهعنوان مرکز پخش هیچ نقشی در قیمتگذاری و یا گرانفروشی نداریم و لذا بر اساس فاکتوری که خریداری میکنیم سود خود را بر روی محصول محاسبه میکنیم لذا اگر ارزان به دست ما برسد ما هم ارزان می فرشیم و برعکس!
در همین حال سخنگوی کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ منجمد را ۲۵۰ هزار ریال ذکر و بیان کرد: قیمت مصوب گوشت مرغ گرم در بازار استان بههیچوجه رعایت نمیشود و هماینک قیمت میانگین آن به ازای هر کیلوگرم بیش از ۳۳۰ هزار ریال است.
علی غفوری مقدم اعلام کرد: در نشست کارگروه تنظیم بازار استان مقرر شد گوشت مرغ منجمدی که فعلاً مجوز توزیع آن وجود دارد بین مشهد و شهرستانها توزیع شود و اولویت توزیع شهرستانی با نقاطی باشد که کمبود گوشت مرغ گرم دارند.
وی افزود: هماینک توان خراسان رضوی برای توزیع گوشت مرغ منجمد ، روزانه ۵۰ تن است درحالیکه شرکت پشتیبانی امور دام از امکان توزیع ۲۵۰ تن گوشت مرغ منجمد در روز برخوردار است لذا مقرر شد که این شرکت از طریق وزارت جهاد کشاورزی برای گرفتن مجوز توزیع روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن گوشت مرغ منجمد پیگیری لازم را انجام دهد زیرا ذخیره گوشت مرغ منجمد خراسان رضوی مناسب است.
مدیر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در گفتوگو با ایلنا علت کمبود مرغ در بازار را کاهش جوجه ریزی در ماه گذشته دانست و بابیان اینکه در حال حاضر شاهد کمبود ۲۰ درصدی مرغ کشتار روز در بازار هستیم اظهار کرد: این در حالی است که با بازگشایی رستورانها و برداشته شدن برخی محدودیت ها در زمان کرونا به مصرف مرغ نیز حدود ۱۰ درصد افزودهشده است.
وی اذعان کرد: همواره با کمیاب شدن هر کالایی در بازار از طرف دیگر عطش برای خرید نیز افزایش مییابدلذا تمامی این عوامل و رفتار ها بر کمبود و گرانی مرغ در بازار دامن میزند.
وی همچنین با اشاره به این نکته که قیمت افزایشی مرغ و همچنین کمبود آن بهصورت موقتی بوده و تا ۱۰ روز آینده این کمبود جبران خواهد شد افزود: در حال حاضر برای جبران کمبود مرغ نسبت به توزیع مرغ منجمد به میزان لازم در بازار اقدام شده است.
یعقوب زاده بابیان اینکه از اوایل مهرماه تاکنون در سطح استان بیش از ۷میلیون جوجه ریزی انجامشده است افزود: با اتمام دوره رشد این تعداد جوجه نیاز بازار تأمینشده و قیمت نیز نرخ مصوب به خود خواهد گرفت.
مدیر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اذعان کرد: در ماه گذشته به دلیل کمبود جوجه در کشور لذا جوجه ریزی کمتری اتفاق افتاد که متأسفانه تبعات آن در حال حاضر در بازار خود را نشان میدهد و لذا در مهرماه که جوجه ریزی بهاندازه لازم انجامشده است تا ۱۰ روز آینده با فراوانی تولید روبرو خواهیم شد.
وی با اشاره به طول دوره رشد جوجهها اطمینان خاطر داد که کمبود مرغ تا آخر هفته جاری رفع خواهد شد.
مدیر طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین از خریداری تخممرغ نطفهدار خبر داد و گفت: این تخممرغها برای تولید جوجه و حفظ ذخایر مرغ مادر بین مراکز استانها توزیعشده است و لذا دغدغهای از این بابت در طول ماه آینده نداریم.