معادله دومجهولی کرونا در بازگشایی‌ها

شاید مهم‌ترین سؤال این روزهای اغلب کسانی که به شدت نگران تجربه پیک جدیدی هستند، بازگشایی‌ها باشد که همزمان با افزایش تعداد شهرهای قرمز صورت می‌گیرد.
کد خبر: ۱۰۸۶۲۲۳
|
۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۰ 07 November 2021
|
5317 بازدید
|
۸

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، تعداد شهرهای قرمز کرونایی در دو هفته اخیر سیر صعودی داشته و مدام در حال افزایش است و این، یعنی اینکه در مسیر رفتن به پیک ششم قرار گرفته‌ایم. این در حالی است که بازگشایی مدارس از روز گذشته کلید خورد و از اول آذر نیز این روند تکمیل تر خواهد شد و دانشگاه‌ها نیز به جرگه بازگشایی‌ها پیوسته‌اند. به طور کلی شاهد عادی شدن شرایط کرونایی در کشور هستیم.

در مقابل، مرگ‌های روزانه کرونا هنوز ۳ رقمی است، در صورتی که پیش بینی شده بود آمار مرگ‌های روزانه کرونا در آبان ۱۴۰۰ به زیر ۵۰ فوتی برسد.

این وضعیت و شرایط کرونایی نشان می‌دهد که نباید در بازگشایی‌ها، عجولانه تصمیم گرفت. زیرا، هنوز شاهد ترکش‌های پیک پنجم کرونا هستیم و هنوز روزانه در حدود ۱۰ هزار بیمار جدید شناسایی می‌شوند و تقریباً بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ نفر نیز فوت می‌کنند.

با نگاهی به نمودارهای وزارت بهداشت، می‌توان به راحتی متوجه نگرانی کسانی شد که پروتکل‌ها را سفت و سخت رعایت می‌کنند، واکسن زده‌اند و از رفت و آمدهای غیر ضروری نیز خودداری می‌کنند تا مبادا وارد پیک جدیدی شویم.

روند بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در هفته دوم آبان، مصادف با هفته ۸۹ اپیدمی، در برخی استان‌ها افزایشی شده و حتی از متوسط کشور هم پیشی گرفته است، موضوعی که می‌تواند زنگ خطری برای ورود به پیک ششم کرونا باشد.

از شهریور ۱۴۰۰ تاکنون واکسیناسیون علیه کرونا در کشور روی ریل افتاده و به سرعت پیش می‌رود. بر همین اساس تاکنون ۵۴ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۷۲۸ نفر دوز اول، ۳۸ میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۹۷ نفر دوز دوم و ۱۴۹ هزار و ۵۹۲ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۹۳ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۶۱۷ دوز رسیده است.

البته با وجود واکسیناسیون سریع علیه پاندمی قرن در کشور، باز هم به دلیل کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شاهد افزایش شهرهای قرمز در کشور بوده‌ایم. به طوری که طبق تازه‌ترین نقشه رنگ‌بندی کرونایی کشور که ۱۵ آبان منتشر شده است، در حال حاضر ۳۳ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۹۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهرستان کشور در وضعیت زرد قرار دارند و ۱۰۰ شهرستان نیز آبی هستند.

علی شریفی زارچی سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، با بیان اینکه مجموع میزان آمار بستری در سراسر کشور در ۶۰ روز گذشته روند نزولی دارد، گفت: برخی از استان‌ها از جمله سیستان و بلوچستان، سمنان، قزوین و یزد به ویژه در دو هفته اخیر روند افزایشی و در وضعیت قرمز قرار گرفتند.

وی افزود: اگر به موقع به داد شهرهای قرمز درگیر کرونا برسیم، وضعیت حادی را نخواهیم داشت.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، بررسی وضعیت موجود کرونا در کشور در هفته دوم آبان ۱۴۰۰ مصادف با هفته ۸۹ همه گیری، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در کشور ۵۷۱۶۲ مورد، تعداد موارد بستری جدید ۸۹۷۳ مورد و تعداد موارد فوتی جدید طی این هفته ۱۱۱۲ مورد بوده است.

در استان تهران در هفته دوم آبان ۱۴۰۰، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده ۲۸۲۵ مورد، تعداد موارد بستری جدید ۱۱۳۲ مورد و تعداد موارد فوتی جدید ۱۶۹ نفر بوده است. همچنین در استان تهران در هفته اخیر، ایستایی موارد بستری و موارد فوت استان مشاهده می‌شود. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور کمتر شده است.

پرشنگ ناظمی متخصص بیماری‌های عفونی، با عنوان این مطلب که در برخی از شهرها شاهد افزایش بیماران سرپایی، بستری و فوتی هستیم، ادامه داد: در حال ورود به پیک ششم کرونا هستیم، ولی هنوز با قله و روند افزایشی و شیب صعودی مواجه نشدیم.

وی گفت: ممکن است با بازگشایی مدارس آن هم به طور یکسان در تمام استان‌ها در پایان آبان وارد پیک ششم خواهیم شد. بنابراین، نباید آزموده‌های گذشته را تکرار کنیم.

به نظر می‌رسد گرفتار حل معادله دو مجهولی کرونا و بازگشایی‌ها شده‌ایم و همین موضوع می‌تواند ما را به سمت تکرار تجربه تلخ و دردناک پیک پنجم سوق دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
تا وقتی از کرونا و مریضی مردم کاسبی میکنن، اوضاع بهتر نمیشه. صبح تا شب توو صدا و سیمای میلی هی میگین مردم رعایت کنن و دورهمی خونوادگی نرن بعد خودتون مدرسه رو باز میکنین، نماز جمعه برگزار میکنین و راهپیمایی راه میندازین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
مگه نمی گفتید دنیا واکسن زده اند و ماسک ها را کنار گذاشته اند؟!!
ایران که در واکسن از آمریکا هم 4 درصد پیشی گرفته و در آمریکا 67 درصد یک دوز رو زده اند و در ایران 71 درصد دوز اول را زده اند.
بدون بازگشایی اقتصاد و آینده ایران به قهقرا می رود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
عمو جان با بازگشایی مدارس و دانشگاهها متروها و خیابانها چنان شلوغ میشه و مردم به فنا میرن که برای امثال تو اقتصادی باقی نمیمونه... الان نه این که اقتصاد ایران در اوجه؟؟؟ مردم هم مریض بشن حتما در اوج میمونه...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
تاسفانه وزارت علوم اصرار به بازگشایی حضوری کلاسها دارد، در حالی که واکسیناسیون دانشجویان از اواسط شهریور شروع شده و بسیاری از افراد از واکسن آسترازنکا استفاده کرده اند و دوز دوم این واکسن سه ماه بعد، یعنی اواسط آذر است و از طرفی ایمنی هم دو هفته بعد، یعنی اواخر آذر ایجاد میشود. از طرفی طبق گزارش های رسمی وزارت بهداشت، برخی از افراد با وجود تزریق دو دوز از واکسن از خانواده سینوفارم هم فوت کرده اند. با توجه به عدم ایجاد ایمنی کافی توسط واکسن های خانواده سینوفارم و از طرفی در راه بودن کرونای لامبدا این کار جان بسیاری از افراد را به خطر می اندازد. طبق گزارش پرو، سینوفارم 90 درصد خطر مرگ در برابر کرونای لامبدا را کاهش میدهد در حالی که بدون واکسن هم انسان 80 درصد امینی در برابر کرونای لامبدا دارد. همچنین به دلیل سرد شدن هوا، امکان سرماخوردگی و در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی وجود دارد که خود باعث کاهش اثر واکسن میشود. چه خوب است اگر این نیمسال فقط امتحانات حضوری شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
محیط و اتاق های دربسته خوابگاه ها و کلاس ها در فصل سرد و جابجایی دانشجویان با اتوبوس بین شهرها، یعنی انتقال کرونا به تمامی دانشجویان. در محیط سلف سرویس هم همه مجبور به درآوردن ماسک برای غذا خوردن هستند. سوال این است که در یک شهر غزیب چه کس میتواند از یک دانشجوی بیمار پرستاری کند، اورا به بیمارستان ببرد و برایش غذای مناسب و دمنوش گیاهی برای بیماری درست کند. از طرفی آیا محیط برای قرنطینه در خوابگاه وجود دارد؟ آیا میتوان یک دانشجوی بیمار را مجبور به بازگشت به خانه با وسایل حمل و نقل عمومی کرد؟
از طرفی با توجه به افزایش شدید هزینه اجاره منزل و مواد غذایی، امکان اجاره خانه و تهیه غذا به صورت شخصی نیز برای اکثریت دانشجویان وجود ندارد.
از کادر درمان میتوانید در مورد افرادی که با وجود زدن دو دوز واکسن به کرونای شدید مبتلا شده اند و البته با مراقبت بهبود یافته اند، تحقیق کنید.
از مسئولین محترم تقاضا داریم این مسائل را در بازگشایی دانشگاه ها مد نظر داشته باشند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
آقا خود دانشجویان باید خرد داشته باشند و سر کلاس حضوری نروند... هیچ استادی نمیتواند و دوست ندارد باعث مریضی دانشجویانش بشود.... پس اگه خودتان همت کنید هیچ کس شما رو نمیتواند مجبور به کار خطرناک کند...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
پیش بینی شده بود آمار مرگ‌های روزانه کرونا در آبان ۱۴۰۰ به زیر ۵۰ فوتی برسد. !!!!!!
کی پیش بینی کرده بوده اونوقت اینو؟؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
معادله دو مجهولی کجا بود
اصلا معادله نیست
اجبار هست
اونم بازی با جون مردم که ارزشی نداره
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟