بازار سهام چهارمین هفته آبان را چگونه آغاز می‏‏‏‌کند؟

بورس در هفته‌‌‌‌ای که گذشت کمی جان گرفت و نه‌تنها نماگر اصلی سهام با رشد بیش از ۴‌درصدی، کمی از زیان گذشته سهامداران را جبران کرد بلکه ارزش معاملات نیز اندکی نسبت به هفته‌های پیش از آن افزایش یافت. آنچه در سومین هفته آبان‌‌‌‌ماه به تقویت تقاضا و امیدواری سهامداران منجر شده بود، تاکید بر لزوم همگرایی دو بازار پول و سرمایه و ادامه حمایت‌های کلامی از بازار سهام بود که در پایان هفته با انتشار خبر افزایش نرخ فروش خودروسازان، پازل حمایت از بورس را تکمیل کرد.
کد خبر: ۱۰۸۷۳۴۵
|
۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰ 13 November 2021
|
3035 بازدید

به گزارش بورس تابناک، بورس در هفته‌‌‌‌ای که گذشت کمی جان گرفت و نه‌تنها نماگر اصلی سهام با رشد بیش از ۴‌درصدی، کمی از زیان گذشته سهامداران را جبران کرد بلکه ارزش معاملات نیز اندکی نسبت به هفته‌های پیش از آن افزایش یافت. آنچه در سومین هفته آبان‌‌‌‌ماه به تقویت تقاضا و امیدواری سهامداران منجر شده بود، تاکید بر لزوم همگرایی دو بازار پول و سرمایه و ادامه حمایت‌های کلامی از بازار سهام بود که در پایان هفته با انتشار خبر افزایش نرخ فروش خودروسازان، پازل حمایت از بورس را تکمیل کرد، اما به یکباره لغو این خبر خودرویی که بورس‌‌‌‌بازان از آن به‌عنوان نخستین گام در جهت حذف قیمت‌گذاری دستوری یاد می‌کردند، بار دیگر آب سردی بر سر بازار ریخت تا احتمال از دست رفتن همین اعتماد باقی‌مانده بازهم پررنگ شود. این مهم را می‌تواند در نظرات کارشناسی نیز مشاهده کرد.

کارشناسان بورسی معتقدند در حالی مسیر برای صعود قیمت‌ها هموار شده بود که سیاست‌های یک بام و دو هوا بار دیگر تردید به جان بورس‌‌‌‌بازان انداخت و باید دید سهامداران در هفته جاری چه سیاستی را در پیش خواهند گرفت.

ابهام در بازار به دلیل چندصدایی دولت

علی تیموری، کارشناس بازار سرمایه: آخرین وضعیت سودآوری شرکت‌های بورسی و همچنین متغیرهای کلان اقتصادی حاکی از شرایط مناسب وضعیت بنیادی شرکت‌های بورسی است، ولی به واسطه ابهام در سیاست‌‌‌‌های پولی و مالی و همچنین رویکرد دولت درباره کنترل قیمت محصولات تولیدی باعث‌شده سرمایه‌‌‌‌گذاران از تصمیم‌‌‌‌گیری برای سرمایه‌‌‌‌گذاری عمده خودداری کنند. در شرایط فعلی، بازار سهام تحت‌‌‌‌تاثیر شفاف‌شدن سیاست‌‌‌‌های دولت در بخش‌‌‌‌های مختلف اقتصادی از یک‌سو و همچنین نحوه پوشش کسری‌بودجه و سمت و سوی نرخ بهره است. طی هفته گذشته شاهد رشد کلی بازار و افزایش قیمت سهام در صنایع مختلف به‌واسطه اخبار منتشر‌شده درباره افزایش قیمت محصولات تولیدی در بخش‌‌‌‌های مختلف به‌ویژه صنایع خودروسازی در ابتدای هفته و همچنین لغو انتشار اوراق دولتی بودیم.  اخبار مثبت تقویت‌‌‌‌کننده ابتدای هفته روند رو به رشد شاخص طی هفته را در پی داشت که به‌نظر می‌‌‌‌رسد تداوم وضعیت موجود نیازمند استمرار عوامل تقویت‌‌‌‌کننده وضعیت سودآوری بازار است، اما با توجه به اخبار منتشره در انتهای هفته مبنی بر لغو افزایش نرخ قیمت محصولات شرکت‌های خودروسازی و همچنین اعلام قیمت کنترل‌شده بر روی اقلام محصولات اساسی که می‌‌‌‌تواند بیانگر رویکرد دولت در سایر بخش‌‌‌‌های اقتصادی نیز باشد، استمرار رشد بازار همانند هفته گذشته را با ابهاماتی مواجه کرد و این مساله می‌تواند سرمایه‌‌‌‌گذاران را محتاط کند.

به‌رغم وعده دولت درباره انسجام تیم اقتصادی و اخذ تصمیمات منسجم در بخش‌‌‌‌های مختلف اقتصادی اما به‌نظر می‌‌‌‌رسد سردرگمی و چندصدایی درباره تصمیمات کلان اقتصادی به‌صورت قابل‌توجهی خودنمایی می‌‌‌‌کند و عملا این امر پیش‌‌‌‌بینی‌پذیری شرایط آتی که اولین اصل برای هر تصمیم‌‌‌‌گیری سرمایه‌‌‌‌گذاری است را سلب می‌کند، بنابراین کلیت بازار طی هفته‌های آتی متاثر از همین شرایط ابهام خواهد بود و به‌واسطه عدم‌شکل‌‌‌‌گیری رویکرد کلی دولت درباره مباحث کلان اقتصادی در کوتاه‌‌‌‌مدت، سمت و سوی بازار هم حول قیمت‌‌‌‌های فعلی به‌صورت جزئی در نوسان خواهد بود؛ مگر اینکه اتفاقات قابل‌توجهی در حوزه متغیرهای سیاسی و تصمیمات قابل‌توجه اقتصادی روی دهد که روند کلی بازار را شکل دهد.

سایه تناقضات بر سر بورس

علیرضا تاجبر، کارشناس بازار سرمایه: مدتی است حمایت از بازار سرمایه آغاز شده است و به‌نظر می‌رسد این حمایت فعلا ادامه‌‌‌‌دار باشد. این شرایط باعث شده بازار مقداری روند صعودی به خود بگیرد و شاهدیم که در روزهای اخیر هم شاخص‌کل بورس تهران رشد داشت و کانال یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را پس گرفت.  در این میان هنوز یک مشکل اساسی وجود دارد و تا این مساله حل نشود، نمی‌توان به این روند امیدوار بود. این مساله مهم به حجم معاملات بازمی‌‌‌‌گردد و تا به عدد قابل‌‌‌‌‌قبولی نرسد، نمی‌توان گفت که این روند صعودی و رو به رشد بازار تثبیت شده است و ادامه‌‌‌‌دار خواهد بود. من معتقدم باید ارزش معاملات در بازار سهام به بالای ۱۵‌هزار میلیارد تومان برسد تا بتوانیم درباره تثبیت روند صعودی شاخص‌کل بورس صحبت کنیم، اما اکنون بازار سرمایه در وضعیتی است که نمی‌توان درباره روند آتی آن صحبت کرد ولی احتمالا با گزارش‌‌‌‌‌هایی که در این مدت آمده پیش‌‌‌‌بینی می‌شود، برآیند بازار در هفته جاری مثبت خواهد بود.

اکنون در وضعیت فعلی مهم‌ترین ریسک بازار سرمایه که سایه آن برداشته نشده است، بی‌‌‌‌اعتمادی مردم به بازار است. این بی‌‌‌‌اعتمادی به دلیل عدم‌تحقق وعده‌های دولت ایجاد شده و سرمایه‌‌‌‌گذاران را ناامید کرده است. البته اخیرا مواردی در مجلس و دولت پیش‌‌‌‌‌آمده و امیدی در بازار شکل گرفته است، اما در صورتی که تناقضی در حرف و عمل تصمیم‌‌‌‌های حاکمیتی دیده شود اعتماد مردم و سرمایه‌‌‌‌گذاران بیش از این خدشه‌‌‌‌دار می‌شود و وضعیت بورس بدتر از این خواهد شد، بنابراین بی‌‌‌‌اعتمادی به بازار سهام اکنون مهم‌ترین ریسک بازار است و باید سایه آن از سر بازار برداشته شود.

ابهامات همچنان پابرجاست

حمید میرمعینی، کارشناس بازارسرمایه: ریزش عمیقی که در دو هفته ابتدایی آبان سهامداران تجربه کردند، بسیاری را مجددا وارد فاز بی‌اعتمادی کرد. فازی ناامیدکننده که به‌دنبال آن بر‌گزاری جلسات مختلف توسط سیاستگذاران بورسی را به‌همراه داشت. از دوشنبه هفته گذشته و با کاسته‌شدن از روزهای قرمز بازار توجهات جدیدی به سمت این بازار جلب شده است.

همان‌طور که مشاهده کردیم صنایعی که تحت‌تاثیر سیاستگذاری‌های گاه و بیگاه اقتصادی قرار گرفتند، در پایان روز کاری هفته گذشته از برخی تنگناها خارج شدند اما مجددا دولت از بازگشت به مسیر قبلی خبر داد. بازار سرمایه با تمام بخش‌های اقتصاد و جامعه در ارتباط است و تغییراتی که در این بازار به‌وجود می‌آید، می‌تواند بخش‌های مختلف جامعه را درگیر کند.

تغییراتی که در هفته‌های اخیر در برخی سیاستگذاری‌ها از جمله نرخ دستوری در صنعت خودرو ایجاد شده، وضعیت بازار سهام را یک‌بار دیگر با ابهام مواجه می‌کند و یک‌بار دیگر وضعیت داد و ستدها را غیر قابل پیش‌بینی می‌کند. این در حالی است که روزهای قرمزی که بازار در هفته‌های قبل تجربه‌کرد وضعیت بدی را به سهامداران تحمیل کرده بود. در این میان با توجه به اینکه برخی برنامه‌های سیاستگذاران در مورد نرخ بهره و سیاست‌های کلان اقتصادی در ابهام است، سهامداران به تداوم این روند صعودی خوشبین نیستند.

گرچه در هفته گذشته وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس با حضور در مجلس توضیحاتی را درباره شرایط فعلی بازار سهام به نمایندگان ارائه دادند، اما با توجه به آنکه در اظهارات آنها نیز از طرح و برنامه عملی و مدون خبری نبود ابهامات این بازارپابرجاست. آینده بازار سرمایه در گرو اخبار جدید در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی است.البته اتفاقاتی که در بازار نفت و بازار فلزات رنگی رخ می‌دهد نیز می‌تواند مسیر قیمتی سهام را در هفته جاری مشخص کند.آنچه مسلم است اینکه با توجه به شرایط فعلی بازار، شاخص فعلا روندی رو به عقب نخواهد داشت و به‌نظر می‌رسد شاهد بهبود وضعیت باشیم. | دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟