آماده‌باش دستگاه‌های مدیریت بحران در مناطق زلزله‌زده

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: به همه دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران آماده باش داده شده است که اگر با حادثه احتمالی در مناطق زلزله زده مواجه شدیم، بموقع وارد عمل شوند.
کد خبر: ۱۰۸۷۷۷۲
|
۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۷ 15 November 2021
|
5023 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی بختیاری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما افزود: مطابق قانون، بر اساس جمعیت تحت تاثیر، میزان خسارت و تلفات، برآورد ما از سطح این حادثه، محلی است و مطابق قانون، مدیریت بحران بر عهده فرمانداری است، اما استاندار هرمزگان و مدیر کل مدیریت بحران استان نیز در محل حضور دارند.

وی ادامه داد: بر اساس برآورد اولیه دستگاه‌های خدمت رسان، خوشبختانه ارزیابی‌ها نشان می‌دهد عمده خسارت به صورت ترک خوردگی دیوار‌ها و فرو ریختن آن است و خسارت جدی با توجه به بزرگی این حادثه نداشتیم.

بختیاری گفت: به همه روستا‌ها سر زدیم و کمک‌ها و اقلام معیشتی و مایحتاج لازم در مسیر رساندن به آنهاست.

او افزود: بر اساس تجارب، گاهی تا ۳ ماه پس از زلزله اصلی، پس لرزه داریم بنابراین برگشتن مردم به حالت عادی نیازمند ارزیابی کامل‌تر توسط بنیاد مسکن است تا مشخص شود چه ساختمان‌هایی قابلیت اسکان دارد.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه ماندن زیر آوار، تلفات را افزایش می دهد, گفت: به هر اندازه که بر اساس ضوابط ساخت و ساز، خانه ها ساخته شوند, خسارت کمتر است؛ مناطق بازسازی شده در مقابل زلزله های بعدی مقاومت خوبی را نشان دادند.

علی بختیاری افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی, برنامه ای را از سال 1384 آغاز کرده بود؛ بحث بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده روستایی که تقریباً از حدود پنج میلیون و 400 هزار واحد روستایی, حدود 50 درصد آن انجام شد و در آن قسمت ها به نوعی خیالمان راحت است که در زمان حوادث, تلفات ندهیم.

او با بیان اینکه از نظر کیفیت ساخت و ساز, پیشرفت زیادی کردیم, اضافه کرد: در دستگاه های اجرایی, ساختارهای لازم سازمانی و در دانشگاه ها رشته های مختص آن ایجاد شده است؛ قانون، مقررات و دستورالعمل های مورد نیاز, ایجاد و مصالح بهتر شده است.
بختیاری از مردم خواست به شایعات توجه نکنند و اخبار را از رسانه های رسمی پیگیری کنند.

بیشتر ساختما‌ها فقط ترک خورده است

دبیر کل جمعیت هلال احمر نیز با حضور در این برنامه گفت: از ابتدای وقوع زلزله، نگران عملیات امداد رسانی بودیم و پیش بینی حادثه خیلی بزرگ را داشتیم، اما الحمدلله وضعیت، وخیم نیست و اکثر ساختمان‌ها فقط ترک خورده اند و شاید امشب به علت جو روانی حاکم بر این منطقه، قابل استفاده نباشند.

محمدحسن قوسیان مقدم با اشاره به اینکه از بعد از ظهر تا ساعت ۲۱ یکشنبه، حدود ۲۲ پس لرزه در آن جا رخ داد، ادامه داد: ساختمان‌هایی که تخریب نشده و در حد ترک خوردگی جزئی بوده، کافی است ساکنان در محیط باز ساکن شده باشند، بنابراین نیاز‌های اولیه در مناطق شهری، خیلی کم است.

او با بیان اینکه عمده تمرکز جمعیت هلال احمر بر روی روستاهاست، افزود: ۱۳۷ روستا در شعاع محل حادثه قرار می‌گیرد که تا ساعت ۲۱ دیشب، ارزیابی ۶۱ روستا به پایان رسید و فقط در ۸ روستا، تخریب‌هایی داریم که حدود ۳۰ درصد است.

قوسیان مقدم ادامه داد: اسکان اضطراری را در آن مناطق آغاز کردیم و در شهر بندر عباس هم قرار شد در ورزشگاه ها، اردوگاهی را به ظرفیت ۴۰۰ چادر برپا کنیم.

دبیر کل جمعیت هلال احمر افزود: در روستا‌ها هم توزیع چادر را آغاز کردیم و حدود ۲۲۲ دستگاه چادر ارسال شده است و فکر نمی‌کنم اکنون نیاز ضروری اولیه در این حد را داشته باشیم، اما قطعا از روز دوشنبه باید کمک‌های معیشتی هم توزیع شود.

او اضافه کرد: در مورد غذا و آب مناطق زلزله زده، مدیریت بحران مستقر در منطقه، تصمیم گیر است و آمادگی کامل را در این زمینه داریم و از نظر جیره‌های مواد غذایی، انبارهایمان کامل و پر است و استان‌های کرمان و فارس هم کمک می‌کنند.

قوسیان مقدم با بیان اینکه تقریباً ۱۵۰ نفر از کارکنان هلال احمر در آن جا در حال عملیات هستند، افزود: ۱۴ تیم از استان هرمزگان و ۹ تیم از استان کرمان و ۷ تیم از استان فارس در مناطق عملیاتی حضور دارند.

دبیر کل جمعیت هلال احمر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: دو بالگرد سازمان هلال احمر آماده پرواز هاست و از آنجایی که پس از غروب آفتاب, پروازی انجام نمی شود، دوشنبه اول صبح, پروازها انجام خواهد شد و مسیرهای روستایی را رصد خواهیم کرد.

محمد قوسیان مقدم افزود: استان های فارس و معین هم در آماده باش هستند و محموله ها و تیم های امدادی را ارسال کردند که به منطقه رسیده اند.

وی اضافه کرد: ۱۳۷ روستا شامل ۳۴ هزار نفر و ۹ هزار خانوار در این زلزله دچار حادثه شدند.

قوسیان مقدم افزود: ممکن است بر اثر زلزله, مسیر دودکش ها تغییر کرده باشد بنابراین مردم آن را کنترل کنند تا منجر به حادثه و گاز گرفتگی نشود.

آماده باش پلیس استان هرمزگان

جانشین فرمانده انتظامی استان هرمزگان نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: پس از وقوع زلزله، بر اساس طرح‌ها و تدابیر ابلاغی قبلی، مجموعه نیروی انتظامی استان با ابلاغ فرماندهی استان به حالت آماده باش درآمدند و پاسگاه فرماندهی، تشکیل شد.

سرهنگ مهرداد مشوق ادامه داد: همه اکیپ‌ها بر اساس بلوک بندی‌هایی که قبلاً تمرین شده بود به محل‌های از پیش تعیین شده، اعزام شدند.

او افزود: مشکل خاصی از نظر خسارت جانی نداشتیم و گروه‌های پلیس، اکنون در آماده باش ۱۰۰ درصد قرار دارند و همه کوچه‌ها و پس کوچه‌ها توسط نیرو‌های آشکار و نامحسوس در حال گشت زنی هستند.

سرهنگ مشوق اضافه کرد: نیروی کافی در اختیار است و مجموعه سپاه پاسداران و ارتش هم اعلام آمادگی کردند، اما با توجه به بلوک بندی و استفاده ۱۰۰ درصدی از نیرو‌های در اختیار، خیال هموطنان آسوده باشد، زیرا پلیس از جمله پلیس ۱۱۰ شبانه روز در خدمت آن هاست.

بازگشایی مسیر‌های مسدود شده

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان هرمزگان نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در محور ترانزیتی بندر عباس - حاجی آباد به سمت تهران، به علت زلزله در همین مسیر در مقاطعی شاهد ریزش سنگ‌ها بودیم که در ۴۵ کیلومتری این مسیر، افتادن سنگ بزرگ در وسط جاده موجب مسدود شدن محور شد، اما بازگشایی شد و عوامل راهداری مشغول پاکسازی کامل مسیر هستند.

یوسف عابدینی ادامه داد: با این بازگشایی، به مرور، ترافیک روان برقرار خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟