شمار واکسنهای تزریق شده در کشورمان از مرز یکصد میلیون دوز گذشت؛ واکسنهایی که ساکنان بعضی استانها اقبال بیشتری به تزریقشان نشان دادهاند و در برخی استانها مورد استقبال قرار نگرفته و زمینه ساز بروز نگرانیهایی جدی شدهاند.
به گزارش «تابناک»؛ بر اساس آمار تفکیکی واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در استانهای کشورمان، تا آخرین ساعات ۲۵ آبان ماه، بالغ بر ۱۰۰ میلیون دوز انواع واکسن به گروههای مختلف واجد شرایط تزریق شده است که از این میزان، بالغ بر ۵۶ میلیون دوز اول بوده و نزدیک به ۴۳/۵ میلیون دوز دوم. اعدادی که نشان از تزریق دوز اول واکسن به حدود ۸۳ درصد جامعه هدف واکسیناسیون در کشورمان و همچنین تکمیل واکسیناسیون ۶۴ درصد ایشان دارد.
بزرگی این اعداد زمانی بهتر خودنمایی میکند که بدانیم بالغ بر ۹۲ درصد این اتفاق در چهار ماه اخیر رقم خورده است؛ تزریق بیش از ۹۲ میلیون دوز از ۱۰۰ میلیون دوز واکسن تزریق شده تا به امروز، که در سایه شتاب گرفتن واردات واکسن به کشورمان و در نتیجه فعالیتهای وسیع و شبانه روزی در پایگاههای واکسیناسیون در سراسر کشورمان رقم خورده است؛ پایگاههایی که ظاهرا در چند استان کشورمان خلوتتر بوده اند.
آمار تفکیکی واکسیناسیون در استانهای مختلف - برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید
این را آمار تفکیکی تزریق واکسن در استانهای مختلف کشورمان نشان میدهد که بر اساس آن، ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال در گیلان حداقل یک دوز واکسن را دریافت کرده و بالاترین استقبال از واکسیناسیون را در کشورمان رقم زده اند، در حالی که استقبال از واکسن در قم تنها ۶۷ درصد بوده است؛ عددی که موجب شده این استان در قعر جدول استقبال از واکسیناسیون در کشورمان قرار گیرد.
این در حالی است که اگر ملاکمان در بررسی ها، تکمیل واکسیناسیون (تزریق دو دوز واکسن) در هر استان باشد، رتبه قم در جدول کمی تغییر میکند و سیستان و بلوچستان قعرنشین می شود؛ استانی که به نظر می رسید با بسیج صورت گرفته برای واکسیناسیون، ساکنانش در ابتدای پیک پنجم کرونا، در مسیری درست قرار گرفته باشد اما این گونه نشد.
آن گونه که آمار و ارقام نشان میدهند، سیستان و بلوچستان با ۴۳ درصد، قم با ۴۷ درصد و کردستان با ۵۱ درصد، بدترین وضعیت را از نظر واکسیناسیون کرونا در کشورمان دارند و چند استان از جمله خوزستان ممکن است به این قعرنشینان ملحق شوند؛ نگرانی که به هیچ عنوان در خصوص گیلان احساس نمیشود، چون این استان با ۷۴ درصد، در صدر جدول تکمیل واکسیناسیون علیه این بیماری قرار دارد.
وضعیتی که قیاس آن با وضعیت حاکم بر استانهای قعرنشین، حکایت از شکافی دارد که باید برای پر کردنش تدابیری ویژه اندیشید و اجرایی شوند؛ ماموریتی مهم پیش روی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان که مدتی است مطرح شده، اما تقریبا قدمی در راستای آن برداشته نشده است.