به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، روزنامه یسرائیل هیوم نوشت: نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل و یائیر لاپید، وزیر خارجه درحال بررسی امکان بازگشت اسرائیل به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد"یونسکو" هستند.
رژیم صهیونیستی سال ۲۰۱۷ از سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد"یونسکو" کنارهگیری کرد. این اقدام بعد از محکومیت سیاستهای رژیم صهیونیستی توسط این سازمان و اعلام قدس شرقی به عنوان اراضی اشغالی صورت گرفت.
کناره گیری رژیم صهیونیستی بعد از کناره گیری آمریکا از این سازمان در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ از این سازمان صورت گرفت.
نفتالی بنت سال ۲۰۱۶ که وزیر آموزش کابینه وقت بود مدعی شده بود که سازمان یونسکو از "تروریسم" حمایت میکند و قطعنامه یونسکو قدس را از اسرائیل جدا میکند.
این روزنامه نوشت: این موضوع بارها در دیدارها و مذاکرات میان مسئولان ارشد کاخ سفید با همتایانشان در اسرائیل از جمله دیدارهای لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل در جریان سفر اخیرش به اسرائیل مطرح شد.
این روزنامه در ادامه نوشت: دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با دولت دونالد ترامپ متفاوت است. دولت بایدن به همکاری با سازمان ملل و آژانسهای وابسته به آن از جمله یونسکو ایمان دارد. دولت بایدن قصد دارد به یونسکو بازگردد و بر اسرائیل نیز برای بازگشت به این سازمان فشار میآورد.
یسرائیل هیوم نوشت: بازگشت آمریکا به یونسکو با مانع قانونی روبروست. قانون آمریکا حمایت از نهادهایی را که تشکیلات خودگردان فلسطین را به عنوان کشور عضو پذیرفته باشند، منع کرده است.
برای بازگشت کامل آمریکا به یونسکو باید اصلاحاتی در این قانون حاصل شود و احتمالا این مسئله مورد تأیید کنگره نباشد. برای همین آمریکا خواهان بازگشت اسرائیل به این سازمان است. قبول اسرائیل در این سازمان باعث میشود جمهوریخواهان کنگره با اصلاح قانون مخالفت نکنند.