سخنگوی سازمان ملل:

سیستم مالی و بانکی افغانستان در آستانه سقوط است

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد بار دیگر درباره بحران اقتصادی افغانستان هشدار داد و گفت سیستم بانکی و مالی این کشور در آستانه سقوط قرار دارد.
کد خبر: ۱۰۸۹۲۷۲
|
۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۰ 23 November 2021
|
4068 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی گفت: برنامه توسعه سازمان ملل در گزارشی اعلام کرده است که وام‌های پرداخت نشده بانکی در بازار اعتباری افغانستان از ۳۰ درصد در پایان ۲۰۲۰ به ۵۷ درصد در سال اجاری افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: برنامه توسعه سازمان ملل تخمین می‌زند با ادامه برداشت پول از حساب‌های بانکی، سپرده‌های بانکی در افغانستان تا پایان سال جاری ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت. شاخص‌های این گزارش هشداری است که سیستم بانکی و مالی افغانستان در آستانه سقوط قرار دارد.

وی افزود: این گزارش همچنین مجموعه‌ای از راه‌حل‌ها را برای بحران بانکی افغانستان ترسیم می‌کند. این راه حل‌ها شامل تضمین سپرده برای سپرده‌گذاران، تامین نقدینگی مناسب برای سیستم بانکی و ضمانت‌های اعتباری و گزینه‌های تاخیر بازپرداخت وام برای اقتصاد می‌شود.

سخنگوی سازمان ملل همچنین اعلام کرد تقاضای کمک مالی این سازمان برای ۱۱ میلیون نفر در افغانستان به ارزش ۶۰۶ میلیون دلار به طور کامل تامین شده است.

با فروپاشی دولت پیشین افغانستان، حدود ۵۰۰ هزار تن از زنان و مردانی که در ساختار‌های مختلف نهاد‌های اداری افغانستان کار می‌کردند، مشاغل خود را از دست داده‌اند و دیگر درآمدی برای تامین نیاز‌های خانواده‌هاشان ندارند. بیکاری گسترده، خشکسالی مداوم، مسدود شدن حمایت‌های مالی کشور‌های خارجی، و فرار سرمایه‌ها از افغانستان در پی فروپاشی دولت پیشین، نیز به گسترش فقر در آن کشور کمک کرده است.

در سه ماه اخیر، برنامه جهانی غذا و شمار دیگری از سازمان‌های جهانی امدادرسان، بار‌ها احتمال وقوع فاجعه بشری در پی گسترش فقر و قحطی در افغانستان را گوشزد کرده‌اند و هشدار داده‌اند.

این سازمان‌ها از کشور‌های ثروتمند خواسته‌اند که کمک‌های خود را برای نجات مردم افغانستان، به ویژه در زمستان پیش رو، افزایش دهند و از وقوع فاجعه بشری در آن کشور جلوگیری کنند. براساس آمار‌های برنامه جهانی غذا، تنها پنج درصد از شهروندان افغانستان به غذای سالم و کافی دسترسی دارند و بقیه مردم، در سطوح مختلف، دچار ناامنی غذایی هستند.

دیوید بیسلی، مدیر برنامه جهانی غذا که اخیراً به افغانستان سفر کرد، گفته است که آن سازمان به صورت فوری به ماهانه ۲۳۰ میلیون دلار نیاز دارد تا برای ۲۲ میلیون تن از شهروندان افغانستان که در معرض قحطی و گرسنگی هستند، غذا تهیه کند.

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد تا پایان امسال ۹۷ درصد از جمعیت افغانستان زیر خط فقر قرار می‌گیرند.

در ادامه این گزارش پیش بینی شده است تا آخر سال جاری میلادی ۳.۲ میلیون کودک زیر پنج سال به سوء تغذیه شدید مواجه می‌شوند.

بازداشت‌های خودسرانه در میانمار متوقف شود

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل همچنین در مورد میانمار و بازداشت‌های خودسرانه نیرو‌های مخالف ارتش این کشور از جمله حزب لیگ ملی برای دموکراسی ابراز نگرانی کرده و گفت بازداشت‌های خودسرانه در میانمار باید متوقف شوند.

دوجاریک پیش از این نیز گفته بود ناظران داخلی و بین‌المللی انتخابات میانمار را آزاد و منصفانه اعلام کردند و حزب لیگ ملی دموکراسی تقریبا ۸۰ درصد از کرسی‌های منتخب در مجالس بالا و پایین پارلمان را به دست آورد. اما با تسلط ارتش در اول فوریه ۲۰۲۱ (۱۲ بهمن ۱۳۹۹) روند دموکراتیک میانمار از مسیر خارج شد.

وی افزود: سازمان ملل متحد مجددا از ارتش میانمار می‌خواهد تا به خواست مردم احترام بگذارد و کشور را در مسیر انتقال دموکراتیک بازگرداند. سازمان ملل همچنین به شدت نگران تشدید خشونت‌ها در میانمار است.

به گزارش ایرنا، میانمار از زمان کودتا تا کنون درگیر تنش و ناآرامی بوده است؛ کودتایی که به یک دهه دموکراسی در این کشور پایان داد. در خشونت‌های ماه‌های اخیر در این کشور بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن کشته شده‌اند.

طرح نقشه راه مصوب آ. سه. آن شامل تعهدی به گفتگو با همه طرف‌ها و اجازه دسترسی‌های انسان‌دوستانه و توقف خشونت‌ها بود.
میانمار از آغاز کودتا در این کشور با سرکوب مرگبار معترضان، فروپاشی اقتصادی و مهاجرت دسته جمعی پناهجویان رو به رو شده است.

همچنین افزایش گسترش ویروس کرونا در این کشور، سیستم بهداشت را مختل کرده و در ماه‌های گذشته منجر به وقوع فاجعه انسانی در این کشور شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟