اقتصاد در گذر زمان

از «امضای قرارداد بازرگانی بین ایران و آلمان» تا «صادرات پراید و وانت به اسپانیا»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دومین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۸۹۲۸۹
|
۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۰ 23 November 2021
|
3312 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دومین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

2 آذر 1329، بین ایران و آلمان یک قرارداد بازرگانی امضا شد.

2 آذر 1340، مالیات یک درصد اراضی از طرف دولت لغو شد.

2 آذر 1345، به منظور توسعه ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر و گمرک ‌های شمال ایران بین سازمان بنادر و کشتیرانی ایران و وابسته‌ اقتصادی سفارت شوروی در ایران قرارداد همکاری بسته شد.

2 آذر 1389، شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی از تدبیر دولت برای افزایش جذابیت ماند‌گاری منابع یارانه نقدی مردم در حساب ‌ها خبر داد و گفت یکی از برنامه‌ های ما این خواهد بود که جذابیت ماندگاری پول را در بازار بانک و سرمایه بالا ببریم.

2 آذر 1390، آلمان با تحریم نظام بانکی ایران مخالفت کرد تا در کنار روسیه و چین که با اعمال تحریم ‌های جدید علیه تهران مخالفت کرده اند، بلوک جدیدی در برابر آمریکا، انگلیس و فرانسه، سه عضو دیگر گروه ۱+۵ شکل بگیرد. از سوی دیگر، پاریس با پیروی از سیاست ‌های تحریم آمیز لندن و واشنگتن خواستار اعمال تحریم‌ های بیشتر علیه ایران در حوزه ‌های بانکی و نفتی شده است.

2 آذر 1392، احمد توکلی نماینده مجلس گفت: طبق بررسی‌های انجام شده سهم (تاثیر)‌ تحریم‌ها بر اقتصاد ایران حدود ۳۵ درصد است و اینکه تمام کاستی‌ها را به گردن تحریم‌ها بیندازیم کار اشتباهی است.

2 آذر 1394، وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتشار بسته راهنما برای سرمایه‌ گذاران خارجی، مسیر ورود سرمایه به ایران را مشخص کرده است. در این بسته که با عنوان «راهنمای همکاری ‌های سرمایه‌ گذاری و اقتصادی با ایران در حوزه صنعت، معدن و تجارت» رونمایی شده، پروژه‌ های اولویت ‌دار به همراه شرایط و نوع قراردادها اعلام شده است.

2 آذر 1395، سیدکامل تقوی نژاد رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از ثبت رکورد جدید در پرداخت مالیات اصناف خبر داد و اعلام کرد که نرخ مالیات طلا به ۳ درصد کاهش می‌یابد.

2 آذر 1396، بر اساس نامه معاونت نظارت مالی و خزانه ‌داری کل کشور، دریافت هرگونه کارمزد خدمات بانکی از حساب‌ های دولتی (قابل برداشت و غیر قابل برداشت) ازسوی شبکه بانکی کشور فاقد وجاهت قانونی است.

2 آذر 1398، دومین جلسه رسیدگی به اتهامات تیمور عامری و چند متهم دیگر به اتهام اخلال در نظام پولی و ارزی کشور برگزار شد.

2 آذر 1399، سخنگوی گمرک گفت: در سال ۹۸ حدود هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو به ارزش پنج میلیون و ۷۲۲ هزار و ۷ دلار به ۹ کشور صادر شده است. سید روح اله لطیفی اظهار داشت: در سال ۹۸، حدود هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو به وزن یک هزار و ۵۷۳ تن به ۹ کشور هنگ کنک، تایوان، سوریه، امارات، اسپانیا، چین، عراق و ترکیه صادر شده است. کشور عراق با ۳ میلیون و ۱۲۲ هزار و ۹۰۰ دلار، آذربایجان با یک میلیون و ۱۵۹ هزار و ۴۰۰ دلار، سوریه با ۹۸۱ هزار و ۸۲۵ دلار سه مقصد اول خودروهای ایرانی بودند.  هنگ کنگ با ۱۱۶ هزار و ۸۶۲ دلار، اسپانیا با ۹۶ هزار و ۳۶۲ دلار، تایوان با ۷۹ هزار و ۵۲۱ دلار، چین با ۳۶ هزار و ۶۰۰ دلار، ترکیه با هفت هزار دلار و امارات با چهار هزار و ۶۶۲ دلار دیگر خریداران خودرو از کشورمان بودند. خودروی ساینا بیش از ۹۰ درصد سبد صادرات خودرو در سال ۹۸ را به خود اختصاص داده است و پراید، تیبا، کوئیک، سمند، پارس، ۲۰۷، هایما، دنا و …مابقی سهمی کمتر از ۱۰ درصد را در بر می‌گیرند. بیشترین تنوع خودرویی با خودروهای تیبا، ساینا، کوئیک، وانت آریسان، پژو پارس، پراید ۱۳۱ و رهام به مقصد اسپانیا تعلق دارد.

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟