علیرضا کلاهی صمدی مطرح کرد؛

بازی با ارز و سکه و ملک، «سرمایه گذاری خطرپذیر» را به حاشیه رانده است

رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران معتقد است: اقتصاد ما ملک محور است و سرمایه‌ها در بخش‌های غیرمولد لانه کرده است. حباب قیمتی که در بازار ملک می‌بینیم، یکی از علائم بروز چنین وضعیتی در اقتصاد ماست
کد خبر: ۱۰۸۹۷۴۴
|
۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸ 25 November 2021
|
9654 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ گزارش انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر ایران نشان می‌دهد در سال گذشته تنها ۷۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری خطرپذیر در استارتاپ‌ها انجام شده است. هم چنین در نیم سال اول سال جاری، ۳۰ سرمایه گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران انجام شده است.

علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران در این باره گفت: «وضعیت سرمایه گذاری خطرپذیر در ایران مناسب نیست. در همه کشور‌های پیشرفته این نوع سرمایه گذاری موتور محرک توسعه، نوآوری و ارزش آفرینی اقتصادی است. اما متاسفانه در ایران، عدد سرمایه گذاری خطرپذیری که انجام شده، به اندازه قیمت یک برج در منطقه یک تهران هم نیست. این نشان می‌دهد اقتصاد ما تا چه اندازه از هر نوع نوآوری وخلاقیت دور شده است».

مهندس کلاهی گفت: «اقتصاد ما ملک محور است و سرمایه‌ها در بخش‌های غیرمولد لانه کرده است. حباب قیمتی که در بازار ملک می‌بینیم، یکی از علائم بروز چنین وضعیتی در اقتصاد ماست».

سرمایه گذاری و رسیدن به سود‌های بالا از محل فعالیت‌های سوداگرانه و بازی با ارز و سکه و ملک، از نظر کلاهی، از دلایل عمده عدم رشد سرمایه گذاری خطرپذیر در ایران است. هم چنین استقبال هیجانی از حرکت سرمایه گذاری خطر پذیر در ایران و عدم ادامه آن، از دیگر دلایل کاهش رقم این نوع سرمایه گذاری در اکوسیستم استارتاپی ایران است. کلاهی گفت: «پرچمداران استارتاپی هنوز وارد بورس نشده اند. دو سال است که قرار است چنین اتفاقی بیفتد، اما کسی نمی‌پرسد چرا اسنپ، دیجی کالا و تپسی در بورس نیستند؟ از من پرسیدند آیا رقم ۲۵ هزار میلیارد تومان برای یک استارتاپ مثل دیجی کالا رقم تندی برای قیمت گذاری نیست؟ این درحالی است که چنین استارتاپ‌هایی با هر معیار بین المللی ۳ تا ۵ میلیارد دلار قیمت می‌گیرد. قیمت یک ساختمان اداری با موقعیت مناسب در پایتخت همین رقم است، اما چرا یک استارتاپ که ۱۰ سال در آن کار شده و توسعه یافته ارزش کمتری داشته باشد؟»

براساس آمار از هر ۱۰ استارتاپی که کار خود را آغاز می‌کنند، ۹ استارتاپ شکست می‌خورند. به گفته کلاهی، سرمایه گذاری که سود ۳۰ تا ۴۰ درصدی سرمایه اش را در بازار ارز و ملک با ریسک پایین به دست می‌آورد، به طور حتم وارد حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر نمی‌شود. به نقل از اتاق تهران؛ رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران ادامه داد: عصر نفت رو به پایان است و دنیا با سرعت غیرقابل باوری تغییر می‌کند. امروز دوره فروش نفت و تامین معاش و کالای اساسی برای مردم نیست. باید اقتصاد مولد، متنوع و خلاق را با اقتصاد نفت محور جایگزین کرد. یکی از موتور‌های محرک ایجاد اقتصاد متنوع و خلاق، توسعه سرمایه گذاری خطرپذیر است. اگر چنین اقتصادی در ایران توسعه پیدا نکند، شاهد خروج درصد بیشتری از نخبگان و نیروی کار ماهر و تحصیل کرده از کشور خواهیم بود. چراکه در اقتصاد ما فرصت رشد و توسعه فردی و مالی برای این افراد وجود ندارد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟