تقویت قدرت نظامی اولویت‌ اتحادیه اروپا در آینده

یک رسانه آلمانی در مطلبی به برنامه زمان بندی اتحادیه اروپا برای استقلال نظامی از آمریکا و تقویت قدرت خود در این عرصه اشاره کرد.
کد خبر: ۱۰۹۰۵۸۴
|
۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۳ 30 November 2021
|
10264 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم ، "دویچه وله" آلمان در گزارشی نوشت: در بهار آینده اتحادیه اروپا می خواهد دکترین امنیتی جدید خود را در دستور کار قرار دهد. "جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اولین طرح پیش نویس خود در این باره بر اهمیت قدرت نظامی در اتحادیه اروپا تاکید کرد.

"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی دو سال پیش مسیری برای تحقق این هدف را ارائه داد. وی در سخنانی تاکید کرد که اروپا باید زبان قدرت را یاد بگیرد. فون در لاین همچنین گفت: اتحادیه اروپا باید بتواند در برابر کشورهای پیشرو مانند چین و آمریکا حرفی برای گفتن داشته باشد.

اینکه چگونه این هدف در عمل می تواند اجرایی شود بخشی از دکترین امنیتی جدید است که تا ماه مارس آینده در بروکسل ایجاد می شود.

اولین پیش نویس این طرح استراتژیک از طرف "جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به کشورهای عضو این اتحادیه ارائه شده است. وی در سخنانی در این باره گفته است: اروپا در معرض خطر است. اتحادیه اروپا نمی تواند در یک دنیای کاملا رقابتی نقش بیننده را ایفا کند.

وی درخواست کرده که اتحادیه اروپا باید امنیت شهروندان خود را تضمین کند و از ارزش ها و منافع خود حمایت کند. این شامل نه تنها تهدیدات نظامی بلکه رقابت برای استانداردهای جهانی در زمینه هوش مصنوعی و در زمینه فن آوری است. چالش های حاصل از انتشار اخبار جعلی و حملات سایبری هم از دیگر مسائل مد نظر وی است.

بورل همچنین از تهدیدات هیبریدی که در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا با بلاروس وجود دارد هم سخن می گوید. به اعتقاد وی این امر تفاوت کلاسیک بین جنگ و صلح را به صورت فزاینده ای دشوار می کند.

"دویچه وله" در ادامه این گزارش نوشت: حتی اگر متن نهایی این طرح استراتژیک تازه در بهار آینده در دسترس باشد، اولین پیش نویس این طرح تغییرات قابل توجه نگاه اروپا به دنیا را نشان می دهد. در مقایسه با استراتژی "فدریگا مورینی"، سلف "جوزف بورل" از سال 2016 قدرت نرم در اتحادیه اروپا به صورت قابل توجهی به حاشیه می رود. "جوزف بورل"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بازگشت سیاست قدرت در اتحادیه اروپا را تحولی می داند که می خواهد به صورت نظامی به آن واکنش نشان دهد.

در ادامه این مطلب آمده است: اگر چه اتحادیه اروپا از سال 2007 نیروهای عملیاتی خود را حفظ کرده است، اما تحولات اخیر در افغانستان نشان داده است که شایستگی عمل نظامی این اتحادیه چقدر کاهش یافته است.

دویچه وله در بخش دیگری از این مطلب نوشت: طرح موسوم به قطب نمای استراتژیک در اروپا حالا یک طرح برای تشکیل نیروهای جدید را تعریف می کند. بر این اساس اتحادیه اروپا می خواهد تا سال 2025 یک گروه متشکل از 5 هزار نیرو را به عنوان نیروهای واکنش سریع قدرتمند ایجاد کند. این فرمت متشکل از یگان های دریایی ، هوایی و زمینی گسترده بسیار گسترده تر از نیروهای واکنش سریع فعلی است. نیروهای واکنش سریع فعلی که حددو 15 سال تشکیل شده است تا به حال کارآیی زیادی نداشته و در هیچ بحرانی استفاده نشده است.

این نیروهای واکنش جدید موسوم به (RDC)بر خلاف نیروهای قبلی باید به طور منظم تمریناتی داشته باشند. اولین مانور این یگان برای سال 2023 برنامه ریزی شده است. هدف اعلام شده این طرح موسوم به قطب نمای استراتژیک این طور اعلام شده که اتحادیه اروپا با ین نیرو همچنین باید بدون حمایت آمریکا در درگیری های مسلحانه دخالت کند، مردم را از مناطق بحرانی خارج کند و بتواند به صورت مستقل امنیت فرودگاه ها برای این منظور را تامین کند.

اگر چه در طرح قطب نمای استراتژیک تاکید شده که مسئله رقابت با ائتلاف نظامی ناتو مطرح نیست، اما در برخی کشورهای اروپایی همچنان مخالفت هایی با این طرح وجود دارد. بخصوص کشورهای اروپای شرقی نگران ایجاد رقابت با ناتو در سایه اجرایی شدن این طرح هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟