کیوسک بین الملل تابناک

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم/ سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران/ برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا/ وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم، سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران، برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا، وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه و بیش از ۱۰۰ کشته در حمله تروریستی به پایگاه نظامی در نیجر از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۹۱۵۲۱
|
۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۳ 05 December 2021
|
17129 بازدید
|
۳

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم/ سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران/ برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا/ وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه

کیوسک بین الملل تابناک: درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم، سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران، برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا، وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه و بیش از ۱۰۰ کشته در حمله تروریستی به پایگاه نظامی در نیجر از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که هفته جاری یک درگیری لفظی «شدید» بین آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف همتای روس او بر سر اوکراین طی یک شام با حضور ده‌ها تن از همکارانشان رخ داد.

در ادامه گزارش بلومبرگ آمده است: «این تنش لفظی پس از استقرار نیروهای روس در مرز اوکراین و به دنبال تحریم‌های احتمالی ایالات متحده و متحدان اروپایی برای مقابله با تهدید حمله روسیه به اوکراین به وجود آمده است».

این خبرگزاری به نقل از دو تن از افراد آگاه از موضوع گزارش داد که لاوروف در ضیافت شامی که سازمان امنیت و همکاری اروپا در روز اول دسامبر در استکهلم میزبانی کرده بود، صحبت کرد تا دیدگاه روسیه را درباره فروپاشی قدرت در اوکراین در سال ۲۰۱۴ بیان کند. لاوروف فروپاشی قدرت در اوکراین را کودتا خواند و همچنین گفت که ناتو و اتحادیه اروپا عقاید مخالفان را سرکوب و روسیه را تهدید می‌کنند.

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم/ سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران/ برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا/ وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه

بلینکن با خلاصه‌ای از نسخه غربی رویدادهای سال ۲۰۱۴، با ادعاهایی مبنی بر اینکه «نیروهای وفادار به رئیس‌جمهوری وقت ویکتور یانوکوویچ به تظاهرکنندگان مسالمت‌آمیز در کی‌یف تیراندازی کردند» و بیش از ۱۰۰ نفر را کشتند، به این اظهارات لاوروف پاسخ داد. بلینکن همچنین به همتای روسی خود گفت که ناتو یک «ائتلاف دفاعی» است.

پیش از این لاوروف، غرب را متهم کرد که کی‌یف را برای برداشتن گام‌های خصمانه علیه روسیه تحت فشار قرار می‌دهد و خاطرنشان کرد که فعالیت ناتو به اوضاع نزدیک مرزهای غربی روسیه دامن می‌زند.

لاوروف به بلینکن در جریان نشست روز پنج‌شنبه خود در استکهلم هشدار داد که وارد کردن اوکراین به بازی ژئوپلیتیک آمریکا عواقب بدی خواهد داشت.

سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران 

در حالیکه طرف‌های برجام و نماینده آمریکا در مذاکرات وین برای رایزنی‌های بیشتر به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند و صهیونیست‌ها تمامی تلاش خود را برای ایجاد مانع در مسیر مذاکرات به کار گرفته است، «دیوید بارنیا» رئیس سازمان جاسوسی «موساد» امروز (یکشنبه) برای بحث با مقام‌های ارشد دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا راهی واشنگتن شده است.

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» در این خصوص گزارش کرد که روزنامه «هاآرتص» گزارش کرده است که بارنیا در صدد است در سفر به واشنگتن، مقام‌های آمریکایی را ترغیب کند که به دنبال توافق موقتی که ایران را ملزم به پایبندی کامل به تعهدات برجامی‌اش نمی‌کند، نباشند و در عوض به دنبال جلب حمایت جامعه بین‌الملل برای تشدید تحریم‌های ایران باشند.

از طرف دیگر، روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نیز گزارش کرد که رئیس موساد در صدد است در این سفر به مقام‌های آمریکایی تأکید کند در صورت حصول توافق نهایی با ایران، اسرائیل به آن پایبند نخواهد بود و به تلاش برای بی‌نتیجه گذاشتن فعالیت‌های هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد.

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم/ سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران/ برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا/ وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه

این گزارش همچنین مدعی شده است که بارنیا در سفر به واشنگتن به عنوان نماینده «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در صدد است تا اطلاعاتی را درباره برنامه هسته‌ای ایران در اختیار مقام‌های آمریکایی قرار دهد.

صهیونیست‌ها در روزها و هفته‌های اخیر، لفاظی‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران به امید منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران تشدید بخشیده‌اند و کار تاجایی پیش رفته است که در جریان مذاکرات هشتم آذرماه وین برای رفع تحریم‌های ایران و احیای برجام مدعی شدند که ایران اورانیوم با درصد غنای 90 درصد دارد که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌الملل انرژی اتمی در مصاحبه با «فرانس 24» این ادعاها را رد کرد.

از طرف دیگر، طبق گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز قرار است اواخر هفته با تمرکز بر موضوع ایران به ایالات متحده سفر کند.

روزنامه هاآرتص نیز گزارش کرده است علی‌رغم آن‌که مقام‌های رژیم صهیونیستی از رویکرد آمریکا در قبال مذاکرات هسته‌ای با ایران انتقاد دارند اما وقفه فعلی در مذاکرات وین را بعنوان پنجره‌ای از فرصت‌ها برای اعمال نفوذ در مذاکرات برجامی ایران می‌بینند.

برخی منابع آگاه در گفت‌وگو با هاآرتص مدعی شده‌اند که مذاکرات وین به توافق نمی‌رسد اما تعهدات فعلی نیز کاهش می‌یابد.

یک منبع آگاه این گونه گفته است: «در روزهای آینده، خواهیم دید که قدرت‌های جهان در جهت بحران با ایران پیش می‌روند یا به سوی انعطاف پیش خواهند رفت».

مذاکرات وین برای رفع تحریم‌ها و احیای برجام، روز دوشنبه هشتم آذر ماه و 29 نوامبر با حضور نمایندگانی از ایران، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان برگزار شد و «راب مالی» نماینده آمریکا در امور ایران و «انریکه مورا» هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام و معاون «جوزپ بورل»‌رئیس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور داشتند.

برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا

ارتش اندونزی از برگزاری نخستین رزمایش مشترک دریایی روسیه با کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آسه آن ) خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، این رزمایش ۳ روزه با هدف افزایش قابلیت همکاری میان کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آسه آن ) و نیروی دریایی روسیه در منطقه دریایی استراتژیک سواحل « سوماترا » اندونزی انجام شد.

این رزمایش در حالی صورت گرفت که تنش ها میان قدرت های بزرگ در دریای چین جنوبی افزایش می یابد.

نیروی دریایی اندونزی اعلام کرد، این رزمایش تاثیری استراتژیک به دنبال دارد زیرا برای بهبود روابط دوستانه میان اندونزی و کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آسه آن ) طراحی شده است.

این عملیات دو مرحله ای با حضور ۸ کشتی جنگی و ۴ هواپیمای جنگنده از کشورهای روسیه، اندونزی، مالزی، تایلند، ویتنام، سنگاپور و برونئی انجام شد.

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم/ سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران/ برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا/ وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه

« الکسی بولوتنیکوف » فرمانده روسی ناو « ادمیرال پانتلیف » ابراز امیدواری کرد عملیات مشترک بعدی روسیه و آسه آن در « ولادی وستوک » برگزار شود.

روسیه و کشورهای آسیای جنوب شرقی چهارمین اجلاس خود را در ماه اکتبر به صورت مجازی برگزار کرده بودند. این نشست در تاریخ سالگرد روابط روسیه و ۱۰ کشور عضو منطقه ای آسیای جنوب شرقی برگزار شده بود.

وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه

منابع خبری سوریه از وقوع چندین انفجار مهیب در داخل پایگاه نظامی آمریکا واقع در منطقه «التنف» در جنوب شرق سوریه خبر دادند.

تلویزیون سوریه با اعلام این خبر گفت که این پایگاه در نزدیکی مرز با عراق واقع شده است. نهاد موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه نیز در وبگاه خود نوشت که این پایگاه هدف حمله قرار گرفته است. هنوز منابع رسمی آمریکایی واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند.

به نوشته این نهاد نزدیک به معارضان، دو انفجار در منطقه «۵۵» در مثلث مرزی سوریه، عراق و اردن رخ داد. انفجار اولی شدت متوسطی داشت اما انفجار دوم بسیار شدید گزارش شده است. به هنگام وقوع انفجارها نیز یک بالگرد نظامی ارتش آمریکا بر فراز منطقه در حال پرواز بود.

روز گذشته نیز پایگاه اشغالگران آمریکایی در میدان نفتی «کونیکو» واقع در دیرالزور سوریه هدف حمله راکتی قرار گرفته بود.

درگیری شدید لفظی بین بلینکن و لاوروف در استکهلم/ سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران/ برگزاری رزمایش دریایی روسیه و کشورهای جنوب شرق آسیا/ وقوع انفجارهای مهیب در پایگاه آمریکا در سوریه

منابع محلی در حومه استان الحسکه سوریه نیز در دوم آذر ماه جاری از انفجارهای مهیب در پایگاه غیرقانونی آمریکا در روستای «خراب الجیر»، واقع در پنج کیلومتری شهر مرزی الیعربیه خبر دادند. این انفجارها حاصل شلیک چهار راکت از یک پهپاد بود.

در تاریخ ۲۷ مهر نیز پایگاه التنف هدف حمله پهپادی قرار گرفت و یک پهپاد با چهار راکت این پایگاه واقع در مثلث اردن، سوریه و عراق را هدف قرار داد. پنتاگون پس از آن مدعی شده بود که این حمله تلفاتی در پی نداشته است. سازمان تروریستی سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) نیز پیش از این مدعی شده بود که واشنگتن در قبال این حملات برای خود حق پاسخگویی قائل است و در زمانو مکان مناسب پاسخ خواهد داد.

حملات متعدد به پایگاههای غیر قانونی ارتش آمریکا در شرایطی است که دولت سوریه حضور نظامی آمریکا در این کشور را غیر قانونی و آن را اشغالگری می‌داند. آمریکایی‌ها که به بهانه مبارزه با داعش به سوریه آمده‌اند، با نابودی خلافت ادعایی این گروهک اما همچنان در سوریه باقی مانده‌‌اند.

ارتش آمریکا ۱۰ پایگاه نظامی در سوریه دارد که مهم‌ترین آن‌ها پایگاه فرودگاه «رمیلان» در استان الحسکه، پایگاه «عین العرب» در شمال حلب، «الشدادی» در بین استان‌های الحسکه و دیرالزور، «التنف» در جنوب شرق سوریه و پایگاه «چاه نفتی العمر» در استان دیرالزور هستند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا در شهریور ۱۳۹۹ به صراحت گفته بود که آمریکا برای نفت سوریه در این کشور حضور دارد و باید بخشی از نفت سوریه را برای خود بردارد.

علاوه بر این نظامیان آمریکایی در سوریه تاکنون منجر به کشته شدن بیش از سه هزار غیر نظامی شده‌اند.

در این راستا «فضل عبدالغنی» مدیر وبگاه سازمان موسوم به «الشبکه السوریه لحقوق الانسان» (نزدیک به معارضان) در تاریخ ۱۱ آذرماه در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری «عربی۲۱» فاش کرد که شمار غیرنظامیانی که به دست ائتلاف آمریکایی در سوریه کشته شده‌اند، از مرز سه هزار نفر عبور کرده است که یک سوم آن‌ها کودک هستند.

روزنامه «نیویورک تایمز» نیز به‌ تازگی با انتشار نتیجه تحقیقاتی فاش کرد که گروهی از نظامیان آمریکایی درباره انجام دو حمله در روستای «باغوز» سوریه که در تاریخ هجدهم ماه مارس سال ۲۰۱۹ انجام شده است، پنهان کاری کرده‌اند؛ اقدامی که در پی آن، ۶۴ زن و کودک سوری کشته شدند.

بیش از ۱۰۰ کشته در حمله تروریستی به پایگاه نظامی در نیجر

یک مسئول نظامی نیجر امروز یکشنبه از کشته شدن دستکم ۷۹ فرد مسلح و ۲۹ نظامی این کشور در نتیجه حمله مسلحانه به پایگاه «جی ۵» در غرب نیجر خبر داد.

وی تصریح کرد که به گفته نیروهای مستقر در پایگاه ویانتو در منطقه تیلابری، صدها فرد مسلح ناشناس سوار بر موتور سیکلت به این پایگاه حمله کردند.

بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، در این حمله دستکم ۷۹ فرد مسلح و ۲۹ نظامی کشته شدند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است اما تعدادی از گروه‌های مسلح در نیجر و دیگر کشورهای منطقه ساحلی آفریقا فعال هستند.

به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، گروه تروریستی داعش در آفریقا نیز با القاعده بیعت کرده است.

نیجر دارای حدود ۲۵ میلیون نفر جمعیت است و این کشور به ویژه در مناطق مرزی با مالی شاهد حملات خطرناکی بوده است.

نیروهای مشترک جی ۵ در سال ۲۰۱۷ از پنج کشور موریتانی، نیجر، چاد، مالی و بورکینافاسو به منظور حمایت از مرزهای مشترک و مقابله با گروه‌های تروریستی تشکیل شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
مذاکره با انفجار
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
خب با خبر حمله به پایگاه آمریکا در التنف معلوم میشه یه خبرائی هست و انفجار چند روز پیش در نطنز چیز دیگه ای بود غیر اون چی که اعلام شده !! شایداین ترفند تبلیغاتی ما و عدم اعلام ماجرا برای اینه که طرف رو وادر به اعتراف به حمله نمایند اونوقت دست ما برای یه کارهائی بازتر خواهد شد !!
کریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
سفر رئیس موساد به واشنگتن برای بحث درباره ایران:
این آمد و رفتنها جنب نمایشی دارند و فقط به قصد تحریک ایران است. ارتباطات مقامات اسرائیل و امریکا بسیار مستحکم تر از ان است که نیاز ملاقاتهای فیزیکی مقامات دو کشور باشد. . خوشبختانه ایران با امریکا مذاکره نمیکند و امریکا به واسطه اروپا در این مذاکرات حضورد دارد. پس:
1- امریکا به دلیل خروجش از برجام دستش برای تغییرات کوتاه است؛
2- این ایران است که باید بین برجام و خروج از ام پی تی تصمیم بگیرد؛
3- اگر غرب و ناتو به سرکردگی امریکا کاری علیه ایران از دستشان برمیآمد قطعاً انجام میدادتد و منتظر مذاکره نمیماندند؛
4- امریکا تمام برگهایش را بازی کرده و قدرت مانور بیشتری ندارد و حالا نونب ایران است که یا غرب را مجبور به اطاعت کند یا به آنها بفهماند که از ام پی تی بطور رسمی خارج خواهد شد؛
5- فراموش نکنید که این غرب بود که کار را به اینجا کشاند.
لابی بسیار قوی اسرائیل در امریکا "آی پک" اهرامهای بسیار قوی تر از این رفت و آمدها دارد، یعنی اگر میشد کاری بکنند یقیناً متنظر اجازه از دیگران نمیماند. شرایط فعلی در مذاکرات برجام مثل مسابقه دو کشتی گیر است، و کشتی گیری که ادعای قوی بودن دارد بر اثر یک اشتباه تاکتیکی و بدل کاری حریف بر روی پل رفته است. اگر ایران اشتباه کند و امریکا بدون دادن امتیازات حداکثری قبل از ضرب فنی از پل و خیمه سنگین ایران خودش را رها کند، کار ایران تمام است، ولی اگر این کشتی گیر چقر را در همین حالت (روی پل یا خیمه) پل نگه دارد میتواند امتیازات بیشتری بگیرد. امریکا همین الان هم در این مذاکرات منزوی است و قدرت مانور زیادی ندارد، چون آنها شروع کردند و نمیتواند به اروپا خیلی فشار بیاورد.
اگر ایران مشکلات اقتصادیش را به این مذاکرات گره نزند، غربیها قطعاً حساب کار دستشان میآید. در نتیجه اگر قرار است توافقی صورت بگیرد، تضمینهای امنیتی مورد نظر دبیر محترم شورای امنیت ملی ایران باید حتما در این توافق لحاظ شود. چنین فرصتی دیگر نصیب ایران نمیشود. مشکلات اقصادی ایران داخلی هستند و راه حلهای خیلی پیچیده ای ندارد، با قطع ارتباطات رابطه ای و تعارفهای رایج بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد. اتفاقاً این فشار حداکثر امریکا را باید به فرصت اصلاح ضابطه ای و حاکمیت ضابطه به جای رابطه در کشور تبدیل کرد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟