متن کامل سخنان رئیس جمهور
رئیس جمهوری با بیان اینکه رفع تحریمها با قوت دنبال میشود، گفت: برخی تصور میکردند ما ابتکار عمل و حرفی برای گفتن نداریم و در مذاکرات شرکت نمیکنیم اما ایران مقتدرانه و عزتمندانه در مذاکرات حضور یافت و دو متن هم درباره هستهای و تحریمها منطبق با برجام ارائه کرد.
به گزارش ایرنا، سید ابراهیم رئیسی یکشنبه شب در سومین گفت وگوی تلویزیونی با مردم، در پاسخ به این پرسش که چه نمرهای به ۱۰۰ روز فعالیت دولت خود میدهید، افزود: نمره را باید مردم بدهند. داوری و قضاوت مردم در این رابطه منصفانه و عادلانه است.
وی ادامه داد: مردم هم از شرایطی که دولت تحویل شد و هم گذر زمان خوب آگاهند و نیز شرایط کرونایی که کشور با آن مواجه بوده، شرایط مالی و اقتصادی کشور، وضعیت خزانه و وضعیت کالاهای اساسی را میدانند. از همه مهمتر اینکه امید و اعتماد مردم آسیب دیده بود و از وظایف دولت بود که اعتماد مردم را بازآفرینی کند.
رئیس جمهوری موضوع حفظ جان مردم را از مهمترین مسائل عنوان کرد و گفت: دولت مسائل مربوط به واکسن را باید دنبال کند و بتواند مردم را نسبت به مشکلات معیشتی همراهی کند و برای گرهگشاییها گام بردارد.
رئیس دولت سیزدهم اضافه کرد: یادم نمیرود روز تنفیذ حکم رئیس جمهوری، مسائل اولویت دار را اعلام کردم که کرونا و ضرورت واکسیناسیون مهمترین آن بود. در آن زمان روزی ۷۰۰ خانواده ایرانی داغدار میشدند و این برای ما و مردم غصه شده بود که چرا کار جدی تر از این انجام نمیشود.
رئیسی یادآور شد: پاسخی که آن روزها میشنیدم این بود که تخصیص ارز به دلیل مشکلات ارزی امکان ندارد و یا کشورها به دلیل شرایط تحریمی به ما واکسن نمیدهند. از ۳۰ میلیون واکسن شاید ۵ میلیون هم وارد نشده بود و امروز خدا را شاکریم آمار ابتلا و فوت هر دو کاهش جدی پیدا کرده است.
رئیسی افزود: باید در این رابطه از مساعدت مردم و کادر بهداشتی و درمانی قدردان باشیم که در صدمین روز دولت بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن وارد شده است و برخی در کشور اکنون درحال تزریق دز سوم واکسن هستند.
وی با بیان اینکه بازهم باید برای صیانت از جان مردم تلاش کنیم، گفت: به مردم توصیه میکنم حالا که شرایط برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها و کسب و کارها فراهم شد و ۱۰۰ هزار کسب و کار تعطیل شده دوباره شروع به فعالیت کردهاند، ممکن است موج دیگری در پیش داشته باشیم که بنابراین مردم باید مراعات کنند.
رئیس دولت سیزدهم اضافه کرد: خوشحالیم که فضای کسب و کار دوباره رونق میگیرد و به رغم مشکلات در کشورهای اطراف، بسیاری از شهرهای ما به جز چند شهر در وضعیت خوبی قرار دارند که این هم دنبال می شود.
رئیسجمهوری گفت: دولت در واکسیناسیون عمومی عملکرد قابل تقدیری از مردم داشته است. از مردم به خاطر همکاری که داشتند قدردان هستیم. آن روز مردم دنبال واکسن میگشتند و امروز ما به دنبال مردم برای تزریق واکسن هستیم.
رئیس دولت سیزدهم با طرح این پرسش که چه مراحلی برای واردات و تامین واکسن طی شد و چرا در داروخانهها شاهد تشکیل صفهای طولانی بودهایم، گفت: من خودم به داروخانه نزدیک ریاست جمهوری سر زدم و صف مردم برای دریافت دارو را دیدم، خیلی متاثر شدم. در نشستی با مسوولان گفتم چه ضرورتی دارد مراکز توزیع دارو را در تهران قرار بدهید و این را بین داروخانههای مختلف توزیع کنید. ظرف سه روز این چند مرکز تبدیل به ۳۰۰ مرکز توزیع دارو شد.
وی ادامه داد: برای تامین واکسن با کشورهای مختلفی که به راحتی میتوانستند واکسن را تامین کنند، صحبت کردم و سیل ورود واکسن به کشور آغاز شد و وضعیت را متفاوت کرد. شخصاً با برخی کشورها تماس گرفتم و موضوع را پیگیری کردم.
رئیس جمهوری با تشریح اقدامات دولت برای تامین واکسن افزود: مساله تامین ارز را آقای مخبر معاون اول رئیس جمهوری پیگیری کرد و قرارگاه و ستاد جدید تشکیل داد. وزارت امور خارجه هم پیگیر تماس با کشورهای مختلف شد و غیر از تماس شخصی، از آقایان خواستم همه کارهای خود را معطوف به پیگیری و تامین واکسن کنند. تهیه واکسن اولویت نخست دولت شد.
رئیسجمهوری در ادامه با اشاره به حمایت دولت از واکسنهای تولید داخل گفت: از طرف دیگر هم حمایت از تولید داخلی را داشتیم و اکنون هم باید از تولید واکسن داخلی حمایت کنیم.
رئیس دولت مردمی خاطرنشان کرد: ما از این شرایط عبور کردیم و گشایشی در کسب وکارها و مدارس و دانشگاهها شد و به نخبگان و صدا و سیما گفتم کار اقناعی برای متقاعد کردن مردم در تزریق واکسن را دنبال کنند.
وی با بیان اینکه امروز وضعیت فوتیها دو ر قمی است، در عین حال گفت: مرگ یک نفر هم برای ما زیاد است و نباید به این شرایط قانع باشیم. باز هم تاکید میکنم که باید پیگیری بیشتر شود.
رئیس جمهوری اضافه کرد: کمیسیونی در حوزه معاونت اول همچنان فعال است. خود ما هم که هر هفته جلسه داریم و مسائل را دنبال میکنیم تا از این شرایط عبور کنیم.
رئیسدولت سیزدهم درباره برنامه دولت در حوزه سلامت، رفع انحصار و تعارض منافع و مساله کمبود پزشک در شهرستانها، گفت: مساله دسترسی آسان و ارزان به پزشک بهویژه پزشکان متخصص در سراسر کشور موضوع مهمی است. در شهرستانها پزشک داریم اما آیا دسترسی به پزشکان متخصص برای همه مردم امکانپذیر است؟
وی ادامه داد: در نخستین جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع کمبود پزشک و پزشک متخصص مطرح شد و در همان جلسه مقرر شد کارگروهی مامور شود و طرحی برای جذب پزشکان متخصص و دانشجویان مستعدی که امروز آمادگی علم اندوزی و متخصص شدن دارند، آماده کنند.
رییسی افزود: چند بار کار این کارگروه را دنبال کردم تا در نخسیتن جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی این کار دنبال شود و برای رفع مشکل کمبود پزشک متخصص در کشور به زودی تصمیم میگیریم.در عین خال چون نظرات پزشکان مختلف است گفتم باید نظرات موافق و مخالف را هم ببینیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه قرار است طرح جامعی تدوین شود، گفت: به جوانان و مردم وعده میدهم که در اولین جلسه شورای انقلاب فرهنگی نسبت به این قضیه تصمیم گیری شود و خودم به این موضوع ورود کردم.
رئیس دولت سیزدهم در بخشی دیگر از این گفت وگوی تلویزیونی درباره سفرهای استانی، افزود: باید فاصله را با مردم کم کنیم. به همه دولتمردان توصیه کردم که با مردم ارتباط بگیرید و حرف و درد دل مردم را بشنوید. در کنار مردم باشید که اگر کسی مشکلی داشته باشد ممکن است صدایش بلندتر شود که اشکالی ندارد.
وی گفت: دولت در این جهت برای ارتباط با مردم است. دولت ما دولت مردمی است. این برای ما یک افتخار است که باید ارتباط با مردم را همواره افزایش دهیم. سخن مردم و مشکلات آنها را بشنویم.
رییسی گفت: قبل از این که به استانها سفر کنیم، ابتدا وضعیت استان بررسی میشود. مشکلات استان از زبان نمایندگان و امام جمعه، اساتید و مردم شنیده میشود. استاندار حرفها را میزند و مطالب جمع بندی میشود و نیازهای با اولویت مورد بررسی قرار میگیرد و در واقع اعتبارات پیشبینی میشود و دستگاههای مربوطه با بانکها جلسه میگذارند که چقدر امکان تامین اعتبارات است.
رئیس جمهوری افزود: با حضور معاون اول مباحث صورتجلسه میشود و تمام بخشها امضا میکنند و در واقع مصوبه سفر میشود و بعد به سفر میرویم. بعد که به استان سفر میکنیم مصوبات اعلام میشود.
وی خاطرنشان کرد: اولین ناظر مردم هستند که کارها انجام شود، دوم استاندار به عنوان عالی ترین مقام دولت در استان و سوم در معاونت اجرایی ریاست جمهوری یک بخشی برای پیگیری مصوبات سفر است. مردم بدانند که مصوبات سفر اجرایی شده است. امیدوارم که در روزهای آتی بتوانیم به استانهای دیگر سر بزنیم و مسائل اولویت دار استانها را پیگیری کنیم.
رییسی در ادامه گفت: ما در استانها پروژه جدید آغاز نمیکنیم. آنقدر پروژه نیمهتمام در کشور داریم و میتوان گفت برای ده ها سال پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد. من جایی نمیروم کلنگ جدید بزنم و همین کلنگهایی که زده شده باید پیگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: در استانی سدی دیدیم و گفتند که این سد قبلا افتتاح شده است اما شما میگویید که ۱۰ تا ۱۵ درصد آن باقی مانده است. ما موارد این گونه داریم و باید این پروژههای نیمه تمام را کامل کنیم که مردم از آنها بهره مند شوند.
رئیس دولت سیزدهم اضافه کرد: ما سفر به استانها را ادامه میدهیم و رابطه مان را با مردم بیشتر خواهیم کرد چرا که برکات زیادی در ارتباط با مردم وجود دارد. به همه دولتمردان در سراسر کشور، استانداران و فرمانداران، بخشداران و مدیران ادارات میگویم که در ارتباط با مردم برکاتی نهفته است که هرگز این ارتباط با نشستن در اتاق دربسته و در پشت میز کاری اتفاق نمیافتد.
رئیسجمهوری در ادامه موضوع مهم و یکی از دغدغههای اولویت دار دولت، بعد از جان مردم را مساله نان و معیشت مردم عنوان کرد و گفت: در شرایطی که دولت را شروع کردیم اقتضا میکرد اقداماتی در این بخش انجام شود. ذخایر کالاهای اساسی نگران کننده بود و باید رفع نگرانی میشد.
وی افزود: امروز تامین کالاهای اساسی به حد قابل قبولی رسیده که نگرانی نداریم و در حوزه گندم هم مشکلی نیست و نگرانی از این جهت وجود ندارد. دولت نسبت به خلق پول، افزایش نقدینگی و هر اقدام تورمزا به جد حساس است.
رئیس دولت مردمی نکته دوم را مساله اداره کشور عنوان کرد و گفت: روزهای پایانی مرداد ماه زمانی که هنوز دولت ما از مجلس رای اعتماد نگرفته بود و با اعضای دولت قبل جلسه تشکیل میدادم، موضوعی به نام حقوق کارکنان دولت در مرداد ماه مطرح بود که از کدام منبع و بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول حقوق را پرداخت کنیم. امروز سه ماه میگذرد و بدون استقراض از بانک مرکزی حقوق و دستمزد پرداخت میشود.
رییسی ادامه داد: دولت هر ماه علاوه بر هزینههای خود، ماهیانه به طور متوسط ۱۰ هزار میلیارد تومان فاکتورهای از قبل خرج شده ر ا باید پرداخت کند که این فاکتورها همان سر رسید اوراق است و تاکید شد که از بانک مرکزی قرض نگیریم.
وی استقراض از بانک مرکزی را به معنای خلق پول و دارای آثار تورمی عنوان کرد که مردم در سفرههای خود احساس میکنند و تصریح کرد: اگر استقراض از بانک مرکزی داشتیم، مردم در چند ماه در سفره خود آن را حس میکردند. قرار شد از این به بعد نسبت به خلق پول، افزایش نقدینگی و هر اقدام تورمزا به جد حساس باشیم و در بودجه ۱۴۰۱ هم تلاش شد ساختارهای بودجه طوری تنظیم شود که ضد تورم باشد.
رئیسجمهوری با بیان اینکه گزارش مراکز آمار در این مدت حاکی از کنترل شدن تورم است، گفت: این موضوع باید ادامه یابد تا گرانی کنترل شود.
وی مساله سوم را بحث تامین کالای مورد نیاز مردم و نظام توزیع کالاهای مورد نیاز مردم برشمرد و افزود: در توزیع کالاها متاسفانه شاهد صفهایی بودیم که با کرامت مردم همخوانی نداشت. امروز توزیع با استفاده از خدمات و کسب و کار نوین هوشمند انجام میشود و این کار در برخی استانها شروع شده است. دولت نسبت به ثبات اقتصادی و کنترل قیمتها موفق بود و این اقدامات هر روز انجام میشود.
وی ادامه داد: معاون اول مسئول ستاد تنظیم بازار است و در ستاد اقتصادی دولت هم مسئولان بحث میکنند تا کالای مورد نیاز مردم به سهولت به دستشان برسد و مردم نگرانی در این جهت نداشته باشند.
رئیس جمهوری گفت: اقدام بعدی ثبات اقتصادی برای مردم، خریدار، فروشنده و تولید کننده است که این اتفاق افتاد چون بازار باید برای مردم قابل پیش بینی باشد تا برای خرید و فروش و اقدام کنند. به دنبال تحقق این موضوع هستیم و این کاملا دست یافتنی است.
رییسی همچنین در پاسخ به این پرسش که دولت بدون استقراض از بانک مرکزی چگونه توانست حقوق کارمندان را پرداخت کند، افزود: باید به داشتههای کشور توجه کنیم و بدانیم برای تامین بودجه نیاز به راههای مختلفی است.
وی یکی از درآمدهای دولت را درآمد بر مالیات عنوان کرد و گفت: باید از این درآمد به درستی استفاده شود. فرار مالیاتی امروز همه را رنج میدهد. افرادی هستند که درآمد سرشاری دارند و از مالیات فرار میکنند.
رئیس دولت سیزدهم مولدسازی داراییهای دولت را منبع درآمد دیگر دولت عنوان کرد و افزود: دولت باید زمین و امکانات را به کار بگیرد. در قانون آمده مازاد آنچه در اختیار دولت است واگذار وتبدیل به پول شود و به مصرف برسد. امکاناتی امروز وجود دارد که به آن توجه نشده است و دولت باید نسبت به همه آنها توجه کند. با این کار میتوانیم کشور را بدون اینکه اقدامات دولت آثار تورمی داشته باشد، اداره کنیم.
رییسی گفت: یکی از موضوعاتی که دنبالش بودیم و هستیم و از مجلس هم خواستیم مصوباتی نداشته باشد یا به حداقل برساند، مساله هزینههای جدید برای دولت است. ما با کسری جدی بودجه مواجهیم و باید تا آخر سال این موضوع را حل کنیم. درآمدها را باید افزایش و هزینهها را کاهش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: راه انجام این کار کمک دولت و مجلس است تا به سمت افزایش درآمد و کاهش هزینه برویم. دولت پرخرج نباید داشته باشیم.
رییسی با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۱ مراحل نهایی خود را میگذراند، اضافه کرد: این لایحه هم در این راستا است که بر محور عدالت باشد و توزیع امکانات براساس عدالت انجام شود.
رییسی در ادامه درباره ملاک و معیار عدالت گفت: آمایش سرزمینی ملاک است. ممکن است کسی نسبت به آمایش سرزمینی ابهامی داشته باشد. مشکلی نیست اما باید ملاکی داشته باشیم که این ملاک آمایش سرزمین است. برخی بخشها در کشور غیر برخوردار یا کم برخوردار است و باید عدالتی در توزیع ایجاد کنیم تا به رضایت همگانی بینجامد.
رییسجمهور ی با اشاره به حضور خود در دو نشست بینالمللی در عشقآباد و دوشنبه طی هفته های اخیر گفت: در این مدت ۱۰۰ روز در ارتباط حضوری با هیاتهای خارجی و ارتباطات تلفنی آنچه محور بود این بود که اراده جمهوری اسلامی برای گسترش ارتباطات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با جهان است.
وی افزود: در اجلاس شانگهای با سران حاضر در اجلاس دیدار و در این دیدارها بر توسعه روابط ایران با این کشورها تاکید داشتم. هیچکدام قانع به این میزان ارتباط نبودیم.
رییسی با بیان اینکه از زمان سفر به عشقآباد تاکنون بر اساس آمار وزارت امور خارجه، تجارت ما با تاجیکستان سه برابر افزایش یافته است، گفت: پس از پذیرش عضویت دائم ایران در شانگهای از فعالان اقتصادی خواستم فعال شوند.
رییس دولت مردمی با اشاره به سفر خود به ترکمنستان و شرکت در اجلاس سران اکو گفت: ما ۵ سال با ترکمنستان مشکل داشتیم. با انجام این سفر هم ارتباط برقرار شد و هم مساله ترانزیت حل شد. همچنین قرارداد سواپ گاز میان ترکمنستان، ایران و آذربایجان برقرار شد و این قرارداد میتواند زمینه خوبی باشد برای اینکه ایران را هاب ترانزیت منطقهای قرار دهیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای ایران اظهار کرد: با توجه به دریا و سواحلی که در اختیار داریم، میتوانیم موفق عمل کنیم.
رییس دولت مردمی یادآور شد: در ترکمنستان در نشستی با فعالان اقتصادی قول دادم قرارداد گازی را احیا کنم. با حسن نیتی که بین دو کشور ایجاد شد، راه ها باز شد. همچنین قراردادهایی با برخی کشورهای همسایه منعقد کردیم که اعلام نکردیم و در چند وقت اخیر اعلام خواهد شد. این قراردادها با مبالغ بسیار سنگین و اقدامات بسیار مهمی بوده که با کشورهای همسایه منعقد شده است .
رییس دولت سیزدهم اضافه کرد: کارهای قابل توجهی برای رونق اقتصادی کشور شروع شده و فعالان اقتصادی میتوانند حضور فعالانه داشته باشند.
رییس دولت سیزدهم همچنین درباره مذاکرات برای رفع تحریمها گفت: از آغاز دولت ۲ کار را آغاز کردیم؛ یکی خنثیسازی تحریمها بود که در قرارگاهی با مسئولیت معاون اول رییسجمهور در دستور کار قرار گرفت و دیگری موضوع رفع تحریمها بود.
وی افزود: فکر میکردند ما در مذاکرات شرکت نمیکنیم و حرفی برای گفتن نداریم درحالی که برای دنیا ثابت شد ایران عزتمندانه و مقتدرانه در مذاکرات حاضر شد. دو متن ارائه داد که این متون کاملا بر اساس آنچه در برجام است، ارائه شد و کار دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: موضوع رفع تحریمها با قوت دنبال شد و مساله خنثی سازی تحریمها هم دنبال میشود. با این همه اقتصاد و بودجه ۱۴۰۱ را با این مسائل ارتباط نمیدهیم و هر دو مساله را دنبال میکنیم.
وی در ادامه درباره کنترل قیمت اجناس و نظام عدالت توزیع و کوتاه کردن دست دلالان گفت: ما معتقدیم سامانه جامع فعال شود. بخش های مختلفی سامانه دارند اما جامعیت ندارد و به هم متصل نیست که نمی توانیم بهره مندی کامل از آن داشته باشیم. باید بنادر و گمرکات و بخش های وزارت صمت با یکدیگر لینک شوند.
رییس جمهوری ادامه داد: سامانه جامع تجارت و سامانه جامعی که بتواند به موقع وضعیت مالی و اقتصادی را تشخیص دهد و بتواند تبادلات را کاملا رصد کند، که در این فرار مالیاتی کمتر اتفاق می افتد. در این قضیه حقوق دولت کاملا می تواند رصد شود و همه می توانند ببینند.
رییسی گفت: یکی از کارهای با اولویتی که در کشور انجام می دهیم و وزیر اقتصاد و صمت هم اعلام کردند بحث شکل دادن این سامانه جامع است که یکی از آرزوها است. من به مردم نوید می دهم بزودی این سامانه جامع مورد بهره برداری قرار می گیرد و کارهای مقدماتی آن انجام شده است.
وی با اشاره به مصوبات مجلس درباره فضای کسب و کار و رونق تولید گفت: شاید من بتوانم به ۷ قانون در این زمینه اشاره کنم که همه آنها در وضعیت اقتصادی موثر هستند.
وی اضافه کرد: دولت مصمم است که مصوبات را دنبال کند و مشکلات را رفع کند و مانع را از سر راه تولید کننده و کارآفرید بردارد تا با سهولت کار سرمایه گذاری در کشور انجام شود.
رییس جمهوری گفت: ما باید در این رابطه دست های ناسالم را قطع کنیم و دولت مصمم است که روابط ناسالم را خاتمه دهد چرا که این روابط ناسالم به کشور و بازار ضربه می زند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ارز ترجیحی و ردیکرد دولت سیزدهم دراین خصوص گفت: در قانون ۸ میلیارد داار برای تامین کالاهای اساسی در سال جاری پیش بینی شده است. این رقم در آغاز به کار دولت سیزدهم تمام شد. یعنی پولی که باید در کل سال استفاده شود در اوایل دولت که تازه کار را شروع کرده بود پایان مبالغی بود که در قانون پیش بینی شده بود. ما هم به مردم گفته بودیم که کاری که به اقتصاد شوک وارد کند انجام نمی دهیم و مردم را غافلگیر نمی کنیم.
رییس جمهوری گفت: در جلسات تخصصی بررسی شد که مساله ارز ترجیحی چگونه خواهد شد و در این رابطه باید چه کاری انجام شود. تمهیداتی هم در دولت برای این قضیه اندیشیده شده است که بتوانیم دست دلال ها را قطع کنیم و این امکان مستقیم در جیب مردم قرار بگیرد. در دولت بنا داریم در نظام توزیع و هم در تخصیص اعتبارات جریان دلالی و سوداگری را قطع کنیم و به طرف این برویم که مردم بهره مند شوند.
وی افزود: من قبلا هم قول دادم و دوباره هم می گویم ما در تصمیمات اقتصادی مردم را غافلگیر نخواهیم کرد و با مردم همه مسایل را در میان می گذاریم. اگر اصلاحات و اقداماتی انجام دهیم هم از نظر اقتصادانان و اندیشمندان بهره مند می شویم و هم مردم و بازار را در جریان می گذاریم.
رییس دولت سبزدهم همچنین درباره واقعی کردن پرداخت یارانهها و مشترکان پرمصرف گفت: دولت درباره پرمصرف هاموظف بود از اول فروردین این کار را انجام دهد که این کار انجام نشد. به این معنا که آیین نامه هایی در رابطه با گاز و برق و آب باید تهیه می شد و به تصویب دولت می رسید و اجرای عدالت را در این رابطه بر اساس قانون عملیاتی می کرد که این کار انجام نشد.
رییسی افزود: کار دولت را که شروع کردیم با این مساله مواجه شدیم که تبصره ها عملیاتی نشده است. بنابراین هم وزارت نیرو و هم وزارت نفت را مامور کردیم که آیین نامه ها را فورا تهیه کنند و کاری کنند که اجرای عدالت انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: از پرمصرف ها در این رابطه باید وجهی که مدنظر است از آنها دریافت شود. کم مصرف ها هم که مصرف خود را انجام می دهند و نسبت به بعضی دهک ها هم که باید مساعدتی انجام شود.
رییس جمهوری گفت: سخن ما با ۸۰ درصد از مردم نیست، ۸۰ درصد از خانه ها نیست. یک مقدار مصرف صنعتی و یه مقدار مصرف خانگی داریم. هر دو مصرف وجود دارد یعنی هم در مصرف صنعتی و خانگی پُرمصرفهای داریم. نسبت به پرمصرفها آیین ها در دولت در همین مدت تصویب شد که امر اجرا توسط وزارت نفت و وزارت نیرو دنبال خواهد شد.
رییسی در بخش پایانی سخنانش درباره سند تحول دولت گفت: از آغاز به کار دولت سیزدهم نگارش سند تحول آغاز شد که بیش از ۱۵ اندیشکده در این زمینه با دولت همکاری دارند.
وی با بیان اینکه سند تحول با در برگرفتن موضوعات مختلف در کشور آماده است و بودجه سال ۱۴۰۱ ، مبتنی بر این سند تدوین شده است، ادامه داد: این سند بسیار مهمی است چون رسالت دولت تحول است و محور تحول هم عدالت است.
رییس دولت سیزدهم با اشاره به وجود بحرانهای فراوان در ۱۰۰ روز آغاز به کار این دولت، یکی از این بحرانها را حمله سایبری عنوان کرد وگفت: دولت با اعتماد مردم موثر عمل کرد و این بحران مدیریت و مسئله حل شد. شایعاتی پخش شد که دولت به دنبال افزایش قیمت بنزین است اما مردم دیدند این کذب است و فتنهها با اعتماد مردم خنثی شد.
رییسی با تاکید بر اینکه در قبال همه مردم چه آنانی که به من رای دادند و چه آنانی که به من رای ندادند احساس وظیفه میکنم، خاطرنشان کرد: در خدمتگزاری مصمم هستیم تا مشکلات را از پیش پای مردم برداریم. من بیش از همیشه به آینده کشور امیدوارم.
رییس دولت مردمی ادامه داد: هر چه کار دولت پیش میرود با وجود مشکل، راهکار هم هست و هیچ بنبستی وجود ندارد. جوانان و مردم انسداد را حس نمیکنند و راه برونرفت وجود دارد.
رییسجمهوری با اشاره به اینکه مشکلات را با کمک مردم حل خواهیم کرد، گفت: ساعتی نیست که از دغدغههای مردم غافل شوم، مبالغه نمیکنم. از بعد از نماز صبح که کارم آغاز میشود، دغدغههای مردم را پیگیری میکنم.
رییس جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بدنه دولت هم با شما همراهی دارند، گفت: بدنه دولت باید همراه شود. ما خدمتگزار مردم هستیم. بدنه دولت باید خود را برای یک کار به موقع و به هنگام برای مردم آماده کند. مردم کار با تاخیر را نمی پسندند. آن چیزی که مردم پسند می کنند و از همه بالاتر خدای این مردم پسند می کند کار به موقع و به هنگام است و ما بنا داریم کار را به هنگام انجام دهیم.این کار به موقع اعتماد مردم را افزایش می دهد و امید مردم را افزون می کند.
رییس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: یکی از گلایه هایی که در کشور وجود دارد، مساله این است که کاری را برای پروژه ای می خواهند شروع کنند بدلیل بروکراسی اداری دستگاه ها کار صدور مجوز و دیگر اقدامات با کندی و سختی پیش می رود.
وی تاکید کرد: هیچ کارمند دولت حق ندارد به هیچ عنوان کار امروز را به فردا بیندازد. کسانی که به نام دولت کار میکنند بدانند که باید کار را در موقع انجام دهند و حتی باید کارها را جهادی و زودتر از حد تصور انجام داد. گلایه مردم باید تمام شود ما نباید با اعتراضات مواجه شویم و من به هیچ وجه این گونه اعتراضات را نمی پسندم.
رییسی گفت: من بعضی از اعتراضات را وارد می دانم و خودم در میان اجتماعات مردم می روم. می ببینم که حرفی می زنند و من خودم دنبال می کنم. مشاهده می کنم که کاری به ناحق و با تاخیر انجام شده است. البته حضور من نمادین است. همه دستگاهها باید به خط شوند و به مردم خدمت کنند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.