دانه قهوه در حقیقت میوه این درخت است که ظاهری تخممرغی شکل دارد و به صورت خوشهای رشد میکند. نوشیدنی قهوه از دانه های رست (برشته کاری) شده گیاه قهوه به دست می آید. روش های مختلف برای درست کردن قهوه وجود دارد از دستگاه های برقی قهوه ساز گرفته تا فرنچ پرس و جذوه که قهوه ترک با آن تهیه می شود.
قبل از هر چیز بهتر است بدانید که مهم ترین نکته در خرید قهوه این است که قهوه هایی با فرآیند رست (برشته کاری) تازه را خریداری کنید. برای این منظور می توانید به راهنما اینترنتی خرید اینترنتی قهوه مراجعه کنید.
برای پاسخ به این سوال باید در نظر بگیرید که امکان آسیاب کردن دقیق آن را داشته باشید. اگر به اندازه دقیق آسیاب برحسب روش درست کردن آن آشنایی دارید قطعآ خرید انواع دانه قهوه بهتر است. زیرا دانههای قهوه عطر و طعم خود را حفظ کرده و برای استفاده تازه تر هستند و رایحه شدیدتری را دارند. اما باید امکاناتی مانند آسیاب قهوه و تسلط بر اندازه دقیق آن داشته باشید.
مهم ترین تفاوت قهوه ترک با قهوه اسپرسو در اندازه آسیاب دانه قهوه است. قهوه ترک باید بسیار ریز و نرم مثل آرد آسیاب شود. در صورتی که قهوه اسپرسو بسته به دستگاه اسپرسوساز های خانگی یا صنعتی آسیاب به مراتب درشت تری نسبت به ترک دارند. تفاوت عمده دیگر این دو روش تهیه قهوه به دانه های قهوه استفاده شده برای آن ها بر می گردد.
بیشتر: بهترین برند قهوه ایرانی
برای تهیه قهوه مثل اسپرسو نیاز به دستگاه اسپرسوساز هم دارید.اگر قصد خرید قهوه ترک را دارید باید بدانید انواع دیگری از قهوهها مانند قهوه ترک و قهوه عربی، با قهوه جوش های مسی به نام جذوه بر روی گاز درست می شوند. اگر این امکانات را ندارید خرید قهوه آسیاب شده راحتتر است. زیرا بلافاصله میتوان از آن استفاده کرد و معمولاً در ظروفی با خاصیت ضد عبور هوا بسته بندی میشوند که به مدت طولانی از آنها میشود استفاده کرد.
قهوه فرانسه را میتوان با دو دستگاه درست کرد: فرنچ پرس و قهوه ساز برقی. کلاً قهوه مناسب برای فرانسه باید درشت باشد. اما پودر قهوه فرنچ پرس، درشتتر از قهوه ساز برقی است.
دانه های قهوه انواع مخلفتی دارند که معروف ترین آن های عربیکا (Arabica) و روبوستا (Robusta) هستند. قهوه ای که شما می نوشید می تواند ترکیبی از این دوگونه معروف یا یکی از آن ها باشد. این دو نوع قهوه چه از لحاظ ظاهری چه طعم و عطر و میزان کافئین تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند.
دانههای قهوه عربیکا گرانترند و قهوه بهتری میدهند در حالی که قهوه روبوستا عطر و طعم خوبی ندارد اما کافئین بیشتری را داراست. برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه و پس ازآن ویتنام، اندونزی و کلمبیا است.
دانه های قهوه عربیکا محبوب ترین نوع قهوه هستند که بیشترین مصرف را هم در جهان دارند. رشد دانه های عربیکا سخت تر است و قیمت بالاتری هم دارند. دانه های عربیکا با کیفیت ترین نوع دانه های قهوه هم محسوب می شوند و ویژگی های طعمی و عطری بسیار خاص و بیشتری دارند. از لحاظ کافئین اما کافئین کمتری دارند و دارای اسیدیتی (طعم ترشی) می باشند.
در مقابل ویژگی اصلی دانه های قهوه روبوستا تلخی و کافئین بالای آن می باشد. اگر دنبال طعم تلخی و قهوه کافئین بالا هستید قطعا انتخاب شما دانه های روبوستا است. پس برای قهوه کافئین بالا بهتر است ترکیبی مثل قهوه فول کافئین را انتخاب کنید. قهوه روبوستا به دلیل کافئین بیشتر باعث هوشیاری و افزایش تمرکز می شود همچنین تاثیر بیشتری روی چربی سوزی دارد و باعث بهتر شدن عملکرد فیزیکی بدن می شود.
مناطق مختلف کشت قهوه باعث میشود، طعمهای مختلفی برای قهوه وجود داشته باشد. منشا آن بدون شک عاملی است که بر طعم و رایحه قهوه تأثیر میگذارد. بسته به قاره، کشور و حتی منطقه، قهوه ویژگیهای مختلفی خواهد داشت.
برای پاسخ به این سوال باید در نظر بگیرید که امکان آسیاب کردن دقیق آن را داشته باشید. اگر به اندازه دقیق آسیاب برحسب روش درست کردن آن آشنایی دارید قطعآ خرید دانه قهوه بهتر است. زیرا دانههای قهوه عطر و طعم خود را حفظ کرده و برای استفاده تازه تر هستند و رایحه شدیدتری را دارند. اما باید امکانات کافی مانند آسیاب و تسلط بر اندازه دقیق آن داشته باشید.
انتهای رپرتاژ آگهی/