باقری:

اختلافات درباره موضوعات مورد مذاکره کاهش یافته

مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین گفت که در نتیجه تعامل و نشست‌هایی که طی چند روز گذشته در سطح کارشناسی و مقام‌های ارشد مذاکره کننده برگزار شد اختلافات طرفین درباره دامنه و حیطه موضوعات مورد مذاکره در حال کاهش است.
کد خبر: ۱۰۹۲۸۱۵
|
۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۳ 12 December 2021
|
7690 بازدید

به گزارش تابناک، علی باقری کنی عصر یکشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اعزامی ایرنا درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین که با هدف رفع تحریم‌ها جریان دارد توضیح داد: ما دو مساله اساسی داریم که به نظرم باید این دو را از هم تفکیک کنیم. یک مساله اختلاف دیدگاه طرفین نسبت به موضوعاتی است که باید مذاکره شود. مساله دیگر اختلاف موضع دو طرف در خصوص موضوعات مذاکره است. یعنی یک وقت مساله این است که راجع به چند مساله مذاکره کنیم که ممکن است بین طرفین اختلاف باشد. یک مساله دیگر این است که مواضع دو طرف در مورد حیطه و دامنه موضوعاتی که به توافق رسیدیم چگونه است.

وی با بیان اینکه مواضع دو طرف با هم فاصله دارد و در موضوعات مختلف این فاصله متفاوت است افزود:، اما نکته‌ای که در چند روز گذشته وجود داشت این بود که در مورد دامنه و حیطه‌ای که موضوعات قابل مذاکره قابل طرح است در طول این چند روز با تعامل و نشست‌هایی که هم در سطح کارشناسی و هم در سطح مقام‌های ارشد مذاکره کننده برگزار شد رو به کاهش است و طرفین درحال رسیدن به یک جمع بندی مشخص در مورد دامنه و حیطه موضوعاتی که باید در دستور کار مذاکرات قرار گیرد هستند.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: به نظرم این یک پیشرفت بسیار خوبی است که اگر ما بتوانیم در همین دوره زمانی به یک جمع‌بندی در مورد دامنه و حیطه موضوعات قابل مذاکره برسیم موضوع اهمیت داری است، چون ابتدا در این زمینه بین طرفین اختلاف وجود داشت.

وی سپس اضافه کرد: در مورد موضوعات مورد مذاکره طبیعی است که طرفین با هم اختلاف داشتند و دارند. حتی در گفتگو‌هایی که شش دور قبل در وین برگزار شد ما موارد متعددی را شاهد هستیم که بین طرفین اختلاف وجود داشته و این اختلاف‌ها در طول این مدت باقی ماند.

باقری گفت:، اما چون دولت جدیدی در ایران سر کار آمد بدیهی بود که در مورد بعضی از موضوعات نگاه متفاوتی با دولت قبل داشت این موارد هم مطرح شد که در حال حاضر در تعاملی که میان دو طرف است در حال جمع‌بندی مشترک هستیم که موضوعات مورد اختلاف در یک چارچوبی در توافق دو طرف تدوین و تنظیم شود.

فضاسازی‌های غیرسازنده خارج از مذاکرات نشانگر کمبود‌های طرف‌های مقابل است

مذاکره کننده ارشد کشورمان در پاسخ به سووالی درباره اظهار نظر‌های غیرسازنده سه کشور اروپایی درباره روند مذاکرات وین و ارزیابی جمهوری اسلامی ایران نسبت به پنجره فرصت برای دست یابی به توافق گفت: طرفین با اراده پای میز مذاکره آمده‌اند و البته هر دو طرف شرایط خاص خود را دارند و طبیعی است که هر طرف برای اینکه بتواند آورده بیشتری از پای مذاکره داشته باشد تدابیری اتخاذ می‌کند.

وی افزود: هرگاه شما می‌بینید در فضای بیرون فضاسازی‌های بیشتری انجام می‌شود به ویژه در عرصه سیاسی و رسانه ای، باید پی ببرید که طرف مقابل در داخل اتاق مذاکره و پشت میزمذاکره، دستش تهی‌تر است و در واقع می‌خواهد کمبود در میز مذاکره را با یک فضاسازی‌های تصنعی و حتی دروغین، جبران کند.

مذاکره کننده ارشد کشورمان بیان داشت: به هر حال منطق جمهوری اسلامی ایران و مواضع مستحکم و متینی که ایران در این دور از گفتگو‌ها داشته و مواضعش مبتنی بر مبانی قابل قبول طرف مقابل هم هست، چارچوب خیلی خوبی را برای استمرار گفتگو‌ها فراهم کرده و تصور من این است که این فضاسازی‌ها عمدتا برای جبران کمبود و نقصانی است که طرف‌های مقابل ما در گفتگو دارند که بعید می‌دانم بتوانند به دستاورد قابل توجهی دست پیداکنند.

محوری‌ترین شرط بازگشت آمریکا به برجام رفع تحریم‌های ظالمانه و غیر قانونی است

باقری در پاسخ به سووالی درباره کیفیت متن توافق در خصوص رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا هم گفت: تحریم‌ها توسط آمریکائی‌ها اعمال شده است. درست است که توسط برخی کشور‌های دیگر هم اعمال، پیگیری و اجرا شده، اما اساس تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه که بخش قابل توجهی از آن زیر سایه کارزار فشار حداکثری علیه مردم ما وضع و اعمال شد، بانی و منشاء آن امریکایی‌ها بودند.

وی اضافه کرد: آمریکائی‌ها باید مسئولیت رفع این تحریم‌ها را بپذیرند. خودشان اعلام کردند که می‌خواهند به برجام برگردند و خودشان را بار دیگر در جمع اعضای این توافق ببینند. بدیهی است که گروه ۴+۱ و ایران در نشست‌های متعددی که برگزار کردند، یکی از اهداف اصلی‌شان این بوده که شرایطی که امریکائی‌ها باید احراز کنند تدوین شود و آمریکائی‌ها باید و ملزم هستند که آن‌ها را اجرا کنند تا بتوانند به این جمع بپیوندند. اصلی‌ترین و محوری‌ترین و مهم‌ترین آن لغو تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی است.

خوش‌بین هستیم که در آینده قابل پیش بینی، گفتگو‌ها را به سرانجام موفقی برسانیم

باقری در پاسخ به سووالی درباره اینکه تا چه اندازه نسبت به موفقیت مذاکرات خوش‌بین است گفت: ما به جهت منطق قوی و استحکام مواضعی که داریم و چارچوب‌هایی که متقن است و مبانی که حتی مورد قبول طرف مقابل‌مان است، با نگاه خوش‌بینانه به فرآیند آتی گفتگو‌ها می‌نگریم. اما هیچگاه اقدامات خصمانه، غیرقانونی، مخرب و حتی ضدانسانی برخی از طرف‌هایی که مقابل ما هستند از یادمان نمی‌رود و ملت ما سابقه بسیار بسیار بدی در ذهنشان است.

مذاکره کننده ارشد کشورمان افزود: بر این اساس، این سابقه و این بی اعتمادی که نزد ملت ما است، اجازه نمی‌دهد که ما نسبت به فرایند پیش رو ساده اندیشی کنیم. اما نسبت به مواضع خودمان و باوری که نسبت به چارچوب‌ها داریم خوش‌بین هستیم که بتوانیم در آینده قابل پیش بینی، گفتگو‌ها را به سرانجام موفقی برسانیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟