معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در مراسم روز ملی صادرات؛

باید جلوی افسارگسیختگی نقدینگی را بگیریم/ اولین مساله رفع تحریم‌های داخلی است/ اصلاح نظام بانکی را شروع خواهیم کرد/ صندوق‌های پروژه‌ای برای حمایت از تولید و صادرات

دکتر محسن رضایی گفت: ما در این دولت تصمیم به اصلاحات و جراحی داریم، البته این اقدامات باید دقیق و با صبر باشد. خوشبختانه ما این اصلاحات را از نیرو تجارت آغاز کرده‌ایم و اولین گام اصلاحات تجاری در ایران با همان بخشنامه تجاری آغاز شد.
کد خبر: ۱۰۹۲۹۹۸
|
۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۴ 13 December 2021
|
15951 بازدید
|

به گزارش تابناک اقتصادی؛ فارس، دکتر محسن رضایی امروز در مراسم روز ملی صادرات در تهران گفت: صادرات خط مقدم تولید ثروت ملت ایران است و بدون صادرات ملت ایران ثروتمند نخواهد شد.در کشورمان صادرات به طور مضاعف در اقتصاد ایران اثر دارد، اگر در تمام کشورها تجارت بخش مهمی از  اقتصاد باشد، در ایران ما تجارت و صادرات تأثیر مضاعفی در اقتصاد دارد.

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور اظهار داشت: تولیدگران ما در ایران با استفاده از اقلیم، منابع انسانی و طبیعی می‌توانند تولیدات فاخری داشته باشند و از رقابت در سطح بین‌الملل برخوردار باشند. از سوی دیگر ایران چهار راه اقتصادی عالم است و از شرق به غرب و از شمال به جنوب به علت موقعیت ژئوپولیتیک حتی اگر در کشور تولید نداشته باشیم، به دلیل موقعیت لجستیکی کشور می‌توان میلیاردها ثروت برای کشور به وجود آورد.بنابراین صادرات بسیار مهم است زیرا هم در تولید ملی ما جهش ایجاد می‌کند و هم در تولید ثروت ما مؤثر است.

رضایی اظهار داشت: ما در این دولت تصمیم به اصلاحات و جراحی داریم، البته این اقدامات باید دقیق و با صبر باشد. خوشبختانه ما این اصلاحات را از نیرو تجارت آغاز کرده‌ایم و اولین گام اصلاحات تجاری در ایران با همان بخشنامه تجاری آغاز شد.

وی افزود: مسأله حمل و نقل، گمرکات و مسائل مربوط به بنادر و اینکه دستگاه‌های متعدد در ورود و خروج کالا باعث ناهماهنگی می‌شوند، برای ما مهم است و به آنها توجه خواهیم کرد و در گام‌های بعدی به مواردی مانند برندینگ توجه خواهیم داشت.

رضایی اظهار داشت:‌ ما کشوری هستیم که قبل از انقلاب ما را عقب نگه داشته‌اند و بعد از انقلاب نیز ما را با جنگ و تحریم می‌خواهند عقب نگه دارند، لذا ما راهی به جزء کارهای بزرگ نداریم و باید در زمان محدود کارهای بزرگ انجام دهیم، اما در مورد این کارها باید دقیق باشیم، زیرا کارهای شتاب‌زده ما را با مشکل مواجه می‌کند.

وی با اشاره به اصلاحات در موضوع تجارت گفت: اصلاحات در بخش‌های مختلف دیگر از جمله انرژی، بانک‌ها را در برنامه داریم برخی را شروع کرده‌ایم و یا شروع خواهیم کرد. باید سیستم پولی را با اعتبارات تقویت کنیم و جلوی افسارگسیختگی نقدینگی را بگیریم و مجموعه اصلاحاتی را در کنار اصلاحات تجاری آغاز کنیم و برای آن نیازمند کارهای بزرگ هستیم.

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور اظهار داشت: از فرصت‌ها باید به صورت جدی استفاده کنیم و لذا نیازمند هستیم تا سربازان اقتصادی مانند شما در این بستر ما را کمک کنند و ما هم این بستر را برای شما فراهم می‌کنیم تا افتخار کسب کنید و ما خادم شما خواهیم بود.

‌معاون اقتصادی رئیس جمهور اظهار داشت: ما حامی شما خواهیم بود، اما باید قبول کنیم که نیاز به یک عزم جدی، یکپارچه و مجاهدانه داریم تا بتوانیم این عقب‌ماندگی‌ها و ظلم‌های بزرگی که به ملت ایران وارد شده را پشت سربگذاریم. 

وی افزود: برای همین کارها ما جلسات مدام با اتاق بازرگانی داریم که به طور مداوم از آنها نظرخواهی می‌کنیم تا با کمک شما و تجارت بخش خصوصی این گام‌های بزرگ را برداریم. 

رضایی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم که موانع زیادی را باید پشت سر گذاشت، گفت: اولین مانع تحریم‌های داخلی است، امروز در کشور ما تحریم‌های داخلی بیش از تحریم‌های خارجی سد راه تجارت و صادرات ما است. 

معاون اقتصادی رئیس جمهور خطاب به فعالان اقتصادی و صادرکنندگان نمونه اظهار داشت: هر کدام از شما ممکن است با چند مانع و چند تحریم مواجه باشید ولی امروز تحریم‌های داخلی را احصا کرده‌ایم و تحریم‌های فراوانی در داخل کشور وجود دارد که باید از سد راه برداشته شود لذا ما از شما می‌خواهیم که این مسائل که تحریم‌های داخلی اقتصاد است را به ما منتقل کنید و برای اصلاح آن راهکار دهید. 

وی افزود: قوانین خوب و فراوانی وجود دارد که اجرا نمی‌شود و ما آمادگی داریم تا با توان موانع را از سر راه شما صادرکنندگان برداریم. 

رضایی با بیان اینکه اولین مساله ما رفع تحریم‌های داخلی است، گفت: بعد از آن دومین مساله، تحریم‌های خارجی است و ایران به طور جدی دنبال آن است که تحریم‌های خارجی برداشته شود، عده‌ای تبلیغ نکنند که این دولت مخالف تعامل بین‌المللی است اتفاقا این دولت چنان پشتوانه رهبری را بیش از گذشته و نیروهای انقلاب را دارد و به طور جدی مصمم هستیم که راه صادرات و تجارت را برای شما در تمام نقاط دنیا بازکنیم. 

وی افزود: باید قبول کنید که باید به نحوی کار پیش رود که رودست نخوریم و یک فتنه‌ای را در دل یک چهره خندان به ما تحویل ندهند. 

معاون اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه رفع تحریم‌های داخلی و خارجی جزء برنامه‌های ما است، گفت: موضوع دوم پشتوانه‌های داخلی است، امروز خیلی‌ها در حالی که هنوز بودجه وارد مجلس نشده و تصویب نشده و به دولت برنگشته را تورم‌زا اعلام می‌کنند، بودجه‌ای که تنظیم شده در درون آن یک سری اصلاحاتی وجود دارد که این اصلاحات به نفع تولید گران و کارآفرینان است و یک بخش از آن ایجاد صندوق‌های پروژه‌ای است که اگر از یک طرف پول را از دست مردم به صورت سپرده یا اوراق مشارکتی جمع می‌کنند با یک نرخ بالاتر اما  از طرف دیگر با یک نرخ پایین‌تر به دست تولید‌کنندگان و مخصوصا صادرکنندگان می‌رسانند. 

وی افزود: بنابراین حمایت از شما به عنوان پشتوانه‌های مالی و اعتباری به صورت جدی دنبال می‌شود البته الان کشور ما با حجم عظیم از نقدینگی مواجه است و در ماه‌های اخیر از چهار هزار هزار میلیارد تومان هم گذشته است. 

رضایی اظهار داشت: این حجم نقدینگی‌ در واقع، نقدینگی بسیار عظیم و رها شده‌ای در  اقتصاد تحریم شده است و لذا هدایت این نقدینگی کار بسیار سخت و مهم است و می‌توا راهگشا باشد در صورتی که ابتکارات پولی و مالی جدیدی را وارد اقتصاد ایران کنیم. 

معاون اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه پشتیبانی‌های مالی از اقتصاد جدی است، افزود: رفع قوانین و مقررات دست و پاگیر بیشتر و بخشنامه‌ای یک شبه که در سال‌های گذشته با آن مواجه بودید به طور جدی در دستور کار ما قرار دارد. 

وی افزود: در گذشته نگرانی از عدم یکپارچگی اقتصادی وجود داشت بنابراین تلاش دولت دولت و ستاد اقتصادی دولت این است که تمام تصمیمات دولت در این ستاد جمع‌بندی و سپس به هیات دولت و یا شورای عالی سران سه قوه منتقل شود و در صورتی که نیاز به لایحه وجود دارد در هیات دولت به لایحه تبدیل و سپس به مجلس برسد. 

رضایی اظهار داشت: بنابراین تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری یکپارچه در کشور در حال شکل‌گیری است که ریاست آن به عهده رئیس جمهور است‌. 

به نقل از فارس؛ وی با بیان اینکه من حامل پیام سلام رئیس جمهور هستم، گفت: رئیس جمهور تاکید جدی دارند که مساله صادرات باید در این دولت جهش جدی داشته باشد و امیدوار هستم که با کمک شما بتوانیم برگ زرین دیگری به تاریخ پرافتخار ملت ایران بیافزایم. 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
همینکه ارزش پولمون رو کردی شماره یک در جهان کافیه اقتصاددان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
ای مردم جلو تورم را بگیرید.
ای مردم نقدینگی را زیاد نکنید.پول چاپ نکنید.
ای مردم جلو بالا رفتن نرخ ارز را بگیرید.
ای مردم صادرات را تسهیل کنید.
ای مردم بیکاری را کاهش دهید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
پس بورس چه شد آقای رضایی میخواستید سه روزه مشکل آن را حل کنید متاسفانه بدتر هم شد
منتقد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
باید ......!!!!!!!!!!!!!!
متذکر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
نقدینگی هیچ اثری بر اقتصاد ندارد!
نقدینگی القای روانی مسئولان است تا تورم و گرانی را با آن عادی جلوه دهند! و یکبار آنرا به دولت نسبت می دهند که با چاپ پول آنرا تولید می کند! و یکبار به ملت که نقدینگی زیاد مردم باعث تورم و گرانی افسار گسیخته میشود! که هیچ کدام صحیح نیست!
تورم چیزی است که در اثر ناکارآمدی مدیریتی حاصل میشود و چون سر منشأ آنرا نمی توانند بیابد متوسل به نقدینگی و کسری بودجه و غیره میشوند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
:))))))))))
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
بازهم جراحی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
از بودجه سال آینده معلومه چه خوابی برای مردم بدبخت دیدین. مردم مالیات بیشتری بدن که بودجه صدا و سیما و جامعة المصطفی و... چند برابر بشه.
اصغر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
آقای دکتر رضایی یکماه قبل فرمودید که در آذر ماه خبرهای خوبی برای مردم دارم ولی هیچ خبری از خبرهای خوب شما نشد جز گرانی و بیچارگی .
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۲
میخواستی مشکل بورس را حل کنید.
الانم معاون رئیس جمهور هستی.
چرا هر روز بورس منفی است ؟!!!!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟