روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجوگر جست و جو میشود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری در جریان ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آنها هستند. در بسته خبری پیش روی به مهمترین مفاهیم جست و جو شده و بیان دیگر ترندهای گوگل در چهل و هشت ساعت اخیر اشاره شده است.
به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی چون «علائم اومیکرون »، «واکسن بوستر»، «حال زهرا چخماقی چگونه است؟»، «چرا مستمری کمیته امداد واریز نشده است؟»، «تعرفه گذاری خدمات پرستاری چیست؟»، «افزایش قیمت بنزین» و... از مهمترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
اومیکرون یکی از خطرناک و نگران کننده ترین سویه های ویروس کروناست که به تازگی نمونه های ابتلا به آن در ایران نیز مشاهده شده و رسما اعلام شده است.
همین اتفاق و نگرانی ها سبب شده تا اکنون سویه اومیکرون به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شود.
در مورد این سویه از ویروس کرونا توضیح بیشتر اینکه این گونه ویروس با حدود ۵۰ جهش ژنتیکی، رکورد بیشترین تعداد جهشهای ژنتیکی را به خود اختصاص داده است. به گفته محققان، حدود ۳۰ جهش ژنتیکی ویروس در پروتئین تاجدار آن رخ داده است که ابزار اصلی ویروس برای ورود به سلولها محسوب میشود و هدف اصلی واکسنها بوده است. در مقایسه با اومیکرون، گونه دلتا تنها دارای سیزده جهش ژنتیکی در پروتئین تاجدار خود بود.
به گفته محققان، اومیکرون دارای مجموعه غیرمعمولی از جهشهای ژنتیکی است که برخی از آنها قبلا در گونههای دلتا و بتا شناسایی شده و بر قابلیت انتقال و فرار ویروس از سیستم ایمنی اثرگذار هستند، اما بسیاری از این جهشهای ژنتیکی ناشناخته ماندهاند.
با وجود این که نگرانیهایی در خصوص بی تاثیر بودن واکسنها بر گونه اومیکرون وجود دارد، تاکنون مستنداتی که نشان دهنده توانایی اومیکرون در فرار از محافظت ایجاد شده توسط واکسنهای کرونا باشد، به دست نیامده است. البته از میان ۳۰ جهش ژنتیکی پروتئین تاجدار ویروس، تعدادی از جهشها با مقاومت ویروس در برابر پادتنهای ایجاد شده در اثر واکسیناسیون یا ابتلا به بیماری، در ارتباط هستند. همچنین در این گونه جدید یک ژن حذف شده که ژن مشابه آن در گونههای آلفا، بتا، گاما و لامبدا وجود داشته است. به اعتقاد محققان حذف این ژن موجب تقویت قابلیت ویروس در فرار از واکنشهای سیستم ایمنی بدن شده است.
گفتنی است، در کنار علائمی که پیشتر برای ابتلا به کووید ۱۹ مطرح شده است، به تازگی دانشمندان کشف کردند که سویه امیکرون باعث بروز علائم منحصر به فرد دیگری در افراد شده است. این علائم شامل موارد زیر میشود:
بیشتر بخوانید
با افزایش قابل ملاحظه شمار افرادی که دوز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کرده اند، اکنون بحث دوز یادآور یا واکسن بوستر در میان افکار عمومی و کاربران شبکه های مجازی داغ شده است.
به طور کلی می توان گفت پس از تزریق دوز دوم و با یک فاصله زمانی مشخص لازم است تا افراد برای دریافت واکسن بوستر یا دوز یادآور خود اقدام کنند.
البته توضیح بیشتر اینکه بوستر یا دوز یادآور تنها به واکسن کرونا اختصاص ندارد و واکسن های دیگری نیز هستند که به دوز یادآور نیاز دارند.
بیشتر بخوانید
زهرا چخماقی یکی از خبرنگاران و گزارشگران صدا و سیماست که اخیراً و به واسطه عارضه عروقی به کما رفت و همین مساله او را به یکی از ترندهای گوگل تبدیل کرد.
دو روز پیش مادر زهرا چخماقی که خود نیز یکی از گویندگان بخش خبری سیما بوده است، از بهبود حال دخترش خبر داد و از قرار معلوم وضعیت کلی این خبرنگار رسانه ملی رو به بهبودی است.
در مورد این موضوع توضیح بیشتر اینکه فریده فرخی نژاد، مدرس گویندگی و مادر زهرا چخماقی، درباره آخرین وضعیت سلامتی این گزارشگر تلویزیون گفت: خوشبختانه دخترم بحران را پشت سر گذاشته و از کما خارج شده و رو به بهبودی است. او امروز با ماژیک بر روی کاغذ متنی را نوشت و از همه مردمی که برایش دعا کرده بودند تشکر و قدردانی کرد.
فریده فرخینژاد با اعلام این خبر که زهرا چخماقی در بیمارستان تحت مراقبتهای ویژه است اظهار داشت: خوشبختانه سطح هوشیاری، وضعیت تنفس و ضربان قلب دخترم مناسب است و احتمالا تا دو سه روز آینده لولههای تنفسی را از دهان و بینی او جدا میکنند.
فرخینژاد علت احتمالی بیماری دخترش را گرفتگیهای ریز عروق در ناحیه ریه خواند و گفت: مشکل زهرا با سردرد و تنگی نفس شروع شد و در حالی که او را به بیمارستان منتقل میکردیم از هوش رفت. در این چند روز شایعات مختلفی درباره بیماری او مطرح شد که هیچ یک درست نیست.
بیشتر بخوانید
در روزهای پایانی هرماه کمیته امداد امام خمینی (ره) مستمری خانواده های تحت پوشش خود را واریز می کند.
با این همه و از قرار معلوم در ماه آذر هنوز کمیته امداد موفق نشده است مستمری همه خانواده های تحت پوشش و مستمری بگیر خود را واریز کند و همین سبب شده تا سوال چرا مستمری کمیته امداد واریز نشده است، به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شود.
بیشتر بخوانید
مدت های مدیدی است که موضوع تعرفه گذاری خدمات پرستاری به یکی از بحث های داغ در جامعه پرستاری تبدیل شده و به عنوان یک مطالبه جدی از سوی آنها پیگیری می شود.
پرستاران بر این باور هستند که در حوزه بهداشت و درمان، بسیاری از خدمات اولیه و ثانویه توسط ایشان به بیماران ارائه می شود اما به واسطه اینکه آنها مهر و یا امکان تجویز نسخه و دیگر دستورات را ندارند، از این محل درآمدی ندارند و در مجموع به واسطه نبود تعرفه درآمد آنها در این حوزه نسبت به پزشکان بسیار ناچیز است.
همین مساله ماجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به یکی از ترندهای گوگل در مقاطع زمانی متفاوت تبدیل می کند. البته در این رابطه به تازگی خبر رسیده که قرار است این اقدام بزودی عملیاتی شود.
وزیر بهداشت نیز در همین رابطه جمعه گذشته به رسانه ها گفت: با برگزاری جلسه و جمع بندی نهایی در «کوتاه مدت» با همراهی و همیاری مجلس شورای اسلامی، کمیسیون بهداشت و درمان، سازمان برنامه و بودجه و همچنین سازمان نظام پرستاری، تعرفه گذاری خدمات پرستاری را «موقت» تا پایان سال، اجرایی می کنیم.
بیشتر بخوانید
انتشار تصویر یک نامه از سوی معاون اقتصادی رئیس جمهور در شبکه های اجتماعی و نیز چند مصاحبه از سوی دیگر چهره های اقتصادی دولت سبب شد تا موضوع افزایش قیمت بنزین به یکی از ترندهای مهم گوگل تبدیل شود.
ماجرای ترند شدن این عبارت از این قرار است که مقرر شده تا به صورت پایلوت سهمیه بنزین در دو جزیره کیش و قشم به جای پرداخت به خودروها به کد ملی ساکنان جزیره تعلق بگیرد؛ چه آنهایی که خودرو دارند و چه آنهایی که ندارند.
به بیان دیگر با این کار دولت بنا دارد تا عدالت را در توزیع این یارانه برقرار کند و اساساً موضوع افزایش قیمت بنزین مطرح نیست.
در همین رابطه علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت روز گذشته در گفتوگو با بخش خبری 14 شبکه اول سیما، در خصوص شایعات مطرح مبنی بر افزایش دوباره قیمت بنزین، با تکذیب این شایعات اظهار داشت: در خصوص بنزین قرار بوده که صرفا در شیوه توزیع بنزین یارانهای (1500 تومانی) تغییراتی ایجاد شود و این از زمان دولت گذشته مطرح بوده است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ تغییری در نرخ بنزین نه قرار بوده که ایجاد شود و نه بعد از این ایجاد میشود، گفت: تغییر در شیوه توزیع بنزین با هدف برقراری عدالت در اختصاص یارانه انرژی است و برای آنکه مطالعات آزمایشی این طرح بهتر انجام شود، دو جزیره کیش و قشم انتخاب شدند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: اولا بنا نیست در سطح ملی تغییری در شیوه توزیع و نرخ بنزین یارانهای ایجاد شود و در دو جزیره کیش و قشم هم در نرخ سوخت هیچ تغییری ایجاد نمیشود و تنها شیوه توزیع آزمایشی تغییر میکند.
بهادری جهرمی درباره جزئیات بیشتر این طرح گفت: تا پیش از این یارانه سوخت به دارندگان خودروها اختصاص مییافت که این عادلانه نیست، چون عدهای خودرو ندارند؛ لذا برای برقراری عدالت یارانهای سرپرستان خانوارها به نوعی متولی این امر میشوند.
وی افزود: بر اساس این طرح، اگر قرار است یارانهای به سوخت پرداخت شود، این یارانه به حساب کسانی واریز میشود که خودرو ندارند و از یارانه سوخت هم استفاده نمیکنند.
بیشتر بخوانید