عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در خصوص اینکه آیا دولت میتواند مشکلات اقتصادی مردم و کشور را خیلی زود حل کند یا خیر، گفت: گرانی، مشکلات اقتصادی و معیشتی یک شبه به وجود نیامده که رئیس جمهور بتواند آن را فوری و یک شبه حل کند، اما تلاش آقای رئیسی و دولتش در این زمینه قابل تقدیر است.
حجت الاسلام سید رضا اکرمی، نماینده پنج دوره مجلس شورای اسلامی ـ که در خصوص عملکرد سید ابراهیم رئیسی و دولتش با خبرنگار «تابناک» سخن گفته ـ اظهار کرد: در مدتی که دولت حاج آقای رئیسی روی کار آمده که البته زمان زیادی هم نیست، سه اتفاق مهم در کشور رخ داده است: نخست اینکه دعوای بین قوا از بین رفته و در شرایط کنونی میبینیم نوعی همدلی و همراهی در بین سه قوه به وجود آمده و قوا تلاش میکنند به هم کمک کنند که اتفاق مهمی بوده است.
عدم درگیری بین سهقوه باعث حل مشکلات مردم میشود
وی در این خصوص افزود: برگزاری مرتب جلسات سران قوا حتما در هماهنگی امور رهگشاست. درگذشته بین قوای سهگانه تنش و درگیری وجود داشت که امروز این وضعیت وجود ندارد. بدون تردید این وضعیت از نظر روانی شرایط تصمیمگیری را بهتر از گذشته میکند و میتواند زمینههای تصمیمگیریهای مهم را به وجود بیاورد.
نماینده اسبق مجلس خاطرنشان کرد: اگر تصمیمات عقلایی گرفته شود و نهادهای تصمیم گیر به هم کمک کنند امیدوارم که بهتدریج بهبودی حاصل خواهد شد. این اتفاق نیز نیازمند ارجح دانستن منافع ملی بر منافع شخصی و گروهی است که باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار داشته باشد.
رئیسی دولت پرتلاشی تشکیل داده
اکرمی در خصوص دومین اتفاق مثبت در دولت رئیسی، تصریح کرد: موضوع دوم تلاش دولت است. در طول مدتی که آقای رئیسی مدیریت کشور را به دست گرفتهاند، سفرهای استانی زیادی رفته و نشستهای زیادی با نخبگان و کارشناسان بهخصوص در زمینه اقتصادی برگزار کردهاند. بدون تردید این تلاشها در تغییر وضعیت اقتصادی و امنیتی تأثیرگذار است و در آینده میتواند شرایط را بهتر کند.
اینکه سیاست خارجی ما فقط به مذاکرات پیوند نخورده کار درستی است
وی در خصوص سومین اتفاق مثبتی که با حضور رئیسی در راس قوه مجریه افتاده است نیز گفت: نکته سوم به موضوع روابط بینالملل بازمیگردد. در هفتههای اخیر، مذاکرات ایران و کشورهای غربی آغاز شده و از فضای مذاکرات چنین برمیآید که کشورهای غربی به این نتیجه رسیدهاند که تنها راه برخورد با ایران، گفتوگو و مذاکره و احترام متقابل است که راه صحیحی نیز است.
عضو جامعه روحانیت مبارز ابراز امیدواری کرد: مذاکرات بین ایران و کشورهای غربی درنهایت به نتیجه برسد تا تحریمهای اعمالشده علیه ایران لغو شود. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که مردم به عمل دولت چشم دوختهاند و نه شعارهایی که در رقابتهای انتخاباتی داده شده است.
مردم فقط به دولتی نمره قبولی میدهند که حاصل کار آن را در سفرهشان احساس کنند
وی ادامه داد: مردم باید تغییر و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی را در زندگی خود لمس کنند. تنها در چنین شرایطی است که دولت میتواند کارنامه قابل قبولی از خود بر جای بگذارد.
اکرمی در پاسخ به این که در شرایط کنونی مهمترین دغدغه مردم موضوع گرانی کالاهای مورد نیاز آنهاست. آیا دولت در مسیری قرار دارد که بتوان گرانیها را مهار کند، عنوان کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون که ۴۳ سال از آن میگذرد، کشور با فراز و نشیبهای زیادی درزمینههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مواجه بوده است. در طول سالهای گذشته، دههای نبوده که ما با چالشهای مختلف درزمینه اقتصادی، نظامی و یا سیاسی مواجه نباشیم. این نکتهای است که باید به آن توجه کرد.
گرانی یک شبه ایجاد نشده که یک شبه رفع شود
موضوع گرانی و اقتصاد نیز از ابتدای انقلاب تاکنون مطرح بوده است. گرانی در کشور یکشبه به وجود نیامده که بتوان یکشبه آن را از بین برد. این وضعیت به شکلهای مختلف تا امروز ادامه داشته است. این در حالی است که در برخی مقاطع، «گرانفروشی» نیز به دلیل نوسان قیمت ارز و یا کاهش ارزش پول ملی در کنار تورم قرار گرفته است.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه امروز کشور با مشکلات مختلف داخلی و خارجی مواجه است، یادآور شد: به همین دلیل، مسئولان باید بیش از آنکه به دنبال فرافکنی و متهم کردن یکدیگر باشند با وحدت رویه عمل کنند تا این مشکلات کاهش پیدا کند. با گفتاردرمانی و شعار درمانی مشکلات کشور حل نمیشود. مشکلات کشور نیاز به عمل درمانی دارد. امروز مهمترین مشکلات مردم کشور مسائل اقتصادی است.
دو دلیل اصلی مشکلات کشور؛ موضوعات خارجی و سوء مدیریتهای داخلی
وی با تاکید بر اینکه در مرحله نخست باید مشکلات معیشتی مردم را به دو قسمت تقسیم کرد، گفت: بخش نخست مربوط به مشکلات خارجی است که عمدتأ نیز به واردات و صادرات بازمیگردد و بخش دوم نیز به سوء مدیریتهای داخل کشور ارتباط پیدا میکند.
اکرمی تاکید کرد: نباید همه مشکلات معیشتی را به رویکرد سیاست خارجی کشور گره زد، بلکه باید واقعبینانه به قضیه نگاه کرد. ما باید این نکته را بپذیریم که در درون کشور استعدادها و ظرفیتهای زیادی وجود دارد که هنوز نتوانستهایم بهخوبی از آنها استفاده کنیم.