درآمدگردشگری ترکیه از یک استان۲برابر درآمد نفتی ایران

"درآمد ارزی حوزه گردشگری ترکیه از یک استان" ۲ برابر درآمد نفتی ایران است! یک کارشناس توسعه گردشگری مهمترین علل و عوامل موفقیت ترکیه در جذب گردشگران خارجی و توسعه صنعت گردشگری این کشور را در مقایسه تطبیقی با ایران تشریح کرد.
کد خبر: ۱۰۹۶۲۲۸
|
۱۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۵ 31 December 2021
|
13483 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از، باشگاه خبرنگاران پویا؛ ترکیه همواره به عنوان یکی از کشورهای پیش‌رو در سطح جهان و علی‌الخصوص منطقه در صنعت گردشگری شناخته شده به طوری که همواره وقتی شخصی می‌خواهد کشوری موفق در منطقه ما در زمینه جذب گردشگری را مثال بزند از ترکیه نام خواهد برد.
گرچه ترکیه براساس شاخص‌های رقابتی در صنعت توریسم در رتبه ۴۳ قرار دارد اما یکی از ۱۰ کشور برتر توریستی جهان است و در سال ۲۰۱۸ رتبه ششم برترین کشورهای گردشگرپذیر را از آن خود کرد.

ترکیه در سال ۲۰۱۸ با رشد ۶ درصدی، پذیرای ۴۶ میلیون گردشگر خارجی و کسب درآمد ۲۵ میلیارد دلاری حاصل از گردشگری بین‌المللی بود!این در حالی است که ترکیه در سال ۲۰۱۹ نیز با رشد ۱۲ درصدی پذیرای بیش از ۵۱ میلیون توریست خارجی بوده و به درآمد ۳۰ میلیارد دلاری دست یافته است.

اقتصاد ترکیه طی ۱۰ سال اخیر به درآمدهای حاصل از بازار گردشگری وابسته بوده و به‌طور میانگین حدود ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی ترکیه به بازار گردشگری تعلق دارد البته براساس آمار سازمان جهانی گردشگری سهم بازار گردشگری در اقتصاد ترکیه در سال ۲۰۱۹ به ۱۷ درصد نیز رسیده است.

اما بازار گردشگری ایران که در سال ۲۰۱۸ به رشد قابل توجهی در کسب درآمد حاصل از این بازار دست یافته بود در ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۹ نیز باتوجه به نوسانات دلار با رشد ۴۰ درصدی در ورود گردشگران خارجی همراه بود؛ در سال ۲۰۱۸ اگرچه ایران با پذیرش ۸ میلیون گردشگر خارجی در رتبه ۸۹ مقاصد توریستی جهان قرار گرفت اما کسب درآمد ۱۲ میلیارد دلاری با رشد ۳۸ درصدی منجر به قرار گرفتن در رتبه ۳۵ جهان شد.

سهم بازار گردشگری در اقتصاد ایران به‌طور میانگین ۵/ ۷ درصد ارزیابی شده است که بنابر اعلام سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۸ حدود ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به بازار گردشگری تعلق دارد.

مطابق اعلام مرکز مطالعات خلیج فارس در سال ۲۰۱۹ بیشترین گردشگران خارجی ترکیه به آنتالیا جذب و در آن سال ۱۶ میلیون گردشگر وارد این شهر شده است؛ این رقم در سال ۲۰۲۱ میلادی و با توجه به شیوع کرونا ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بوده و باعث ایجاد درآمدی بالغ بر ۷ میلیارد دلار برای این کشور شده است در حالی که هم اکنون و به واسطه تحریم‌ها، کل درآمد ارزی ایران از محل فروش نفت چیزی در حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار به صورت سالانه است و این بدان معناست که فقط یک استان ترکیه، دو برابر درآمد نفتی ایران از محل گردشگی کسب درآمد کرده است!

با توجه به آمار بالا، کاملا واضح است که فاصله ایران و ترکیه از نظر میزان بهره‌برداری از صنعت گردشگری در اقتصاد کلان ملی و رشد و توسعه این صنعت بسیار زیاد است؛ بر همین اساس قصد داریم به چرایی این مسئله و مکانیسم‌هایی که باعث موفقیت صنعت گردشگری ترکیه در مقایسه با ایران شده، بپردازیم.

به همین خاطر و در قدم اول، فرخ میرشاهزاده در گفت‌وگو با تسنیم به بیان جزئیات بیشتری از علل موفقیت ترکیه در جذب گردشگران خارجی به طورت تطبیقی با ایران پرداخته است.

وی یکی از علل موفقیت ترکیه در جذب گردشگران خارجی را ناشی از تمرکز دقیق و کامل این کشور بر روی بازار گردشگری خود دانست و گفت: ترکیه توانسته است در وهله اول ضمن طراحی سناریو مناسب و لازم بر اساس یک آمایش سرزمینی درست و صحیح، هر قسمت خاص جغرافیای کشور خود را بر مبنای سلیقه و نیاز بازارهای هدف گردشگری سامان‌دهی کند و سپس با استفاده از تبلیغات و بازاریابی فعال اقدام به جذب گردشگران خارجی می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۸
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
خدا به زندگی و معاش برادران ترک برکت دهاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
اینجا ایران است هیچ کسی با این شرایط به ایران سفر نمی کند یک کرونا دو حجاب ۳ نه محیط زيست داریم نه هوا درست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
لعنت به این نفت که باعث شد حواس سران مملکت توی این صد ساله از بقیه مسائل مولد اقتصادی و درامدزایی مملکت پرت بشه و همش به فکر فروش نفت در جهت تامین بودجه مملکت باشن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
بــــــــــــــــــــــــــــــــاشه بابا باشه
ترکیه ببینیم سال دیگه هم سر جاشه یا انگلیس زده تو گوشش
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
خوب که چی درآمدترکیه ازگردشگری ازیک استان دوبرابردرآمد
نفت مااست بماچه مربوطه درآمدایلان ماسک هم دریک ماه چندبرابرکل درآمدنفت وگازوتمام گردش اقتصادی مااست درضمن درآمدشرکت اپل هم ازکل درآمدکشورمازیادتراست
ماکه حسودنیستیم خوش بحالشون انشالله ماهم تلاش میکنیم که خداوندبمابرکت دهد چون ازقدیم گفته اندازتوحرکت ازخدا
برکت
ناشناس
|
France
|
۱۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
بیخودی دل مارانسوزانید درعوض رقم اختلاسهای ماازتمام درآمدسال آنهابیشتراست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
عرضه میخاد حاکمان ما ندارن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
ترکها 40 سال پیش یه مملکت و مردم فقیر بودند....
الان با توسعه زیر ساختها و ارتقا فرهنگ مردم یک کشور مدرن و توریست پذیر هستند
هتلهای ترکیه با ما قابل مقایسه نیست
ساحلهای تمیز و مراکز خرید بزرگ

زنهای ترک یا کاملا با حجاب هستند با بدون روسری با حجاب معقول
هیچ کس به توریستها خیره نمی شود و هیز و چشم ترکیده نیست
این بعنی فرهنگ
ما با اجبارهای عجیبمان گند زده ایم به همه چیز
یه مشت چادری داریم که نماد حاکمیت هستند ....
ما بقی هم بد حجاب هستند و هر جا امکان داشته باشد روسری ها را باد می برد و جنگ و گریز با گشت ارشاد تهوع آور شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
توریست بیاد ایران مردم عصبانی و غمگین با گشت ارشاد و تفکیک جنسیتی و مردم سرخورده و ناراضی ببینه ؟
کجای ما شبیه ترکیه و اماراته ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۰
کشور ما به لحاض موقعیت اقلیمی وخاص خودبرای جذب گردشگر شرایط بهتری از ترکیه دارد..توریست خارجی در هر فصلی از سال که به ایران بیاید میتواند از دریا استفاده کند در زمستانها سواحل طولانی در جنوب وتابستان سواحل زیبای شمال.اثار باستانی ایران هم به علت پراکندگی در سراسر کشور این مزیت را داراست.توریسم مذهبی (زوار مشهد وقم وشیراز ) نیز از مزیت های صنعت گردشگری ایران در منطقه هست.به نظر میرسد تنها مشکل موجود برخی ملاحظات وسومدیریت باشد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟