به گزارش «تابناک»، علیرضا جزءقاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طی سال گذشته به علت کاهش شدید دما در استان زنجان یک هزار و ۵۰ کنتور مشترکین دچار یخ زدگی شد، گفت: یخ زدگی تاسیسات بیشتر در مناطق باز شهری و کم تراکم در شهرکهای جدیدالاحداث که کنتورها در فضای باز قرار دارند اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه هزینه هر کنتور یخ زده بیش از ۴۰۰ تومان تا دو میلیون تومان برای هر مشترک خسارت وارد میکند، اظهار کرد: طی سال گذشته این تعداد کنتور یخ زده بیش از ۶۰ میلیون به مشترکین هزینه تحمیل کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان به اطلاع رسانی در خصوص حفاظت مشترکین از کنتورها اشاره کرد و گفت: با وجود تبلیغات و اطلاع رسانی از طریق رادیو و تلویزیون شبکه استانی، اما مشترکین به هشدارها توجه نکرده و دچار یخ زدگی و ترکیدگی کنتور و تاسیسات شدند.
جزءقاسمی تاکید کرد: مشترکین نسبت به جلوگیری از یخ زدگی کنتور آب اقدامات پوششی و گرمایشی را مد نظر قرار دهند.
وی راهکار جلوگیری از یخ زدگی را عایق بندی کنتور و تاسیسات اعلام کرد و گفت: با عایق بندی لولههایی که در معرض هوای آزاد قرار دارند و استفاده از پوشش مناسب برای عایق بندی کنتورهای آب نظیر قراردادن کیسههای پر از خاک اره در محفظه کنتور، استفاده از پشم شیشه، پوشال، پارچه، گونی و الیاف مصنوعی میتوان از یخ زدگی تاسیسات و کنتور محافظت کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: با رعایت نکات ایمنی توسط مشترکین شهرهای استان میتوان از خسارت ناشی از این یخبندان به تاسیسات آب جلوگیری کرد و در صورت یخ زدگی کنتور آب، شهروندان از به کار بردن شعله مستقیم و یا ریختن آب جوش روی آن خودداری و فقط از حرارت غیرمستقیم مانند سشوار یا بخار برای رفع یخ زدگی کنتور استفاده کنند.
جزء قاسمی یاد آورشد: سامانه ۱۲۲ این شرکت به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی و مشاوره لازم برای مشترکین میباشد و در صورت بروز هر گونه حوادث و شکستگی با این سامانه تماس بگیرند و در این میان عایق بندی کنتور و تاسیسات آب یکی از روشهای جلوگیری از یخ زدگی آب است.