یک متخصص تغذیه به بیان توصیههایی برای کاهش استرس در ایام امتحانات پرداخت.
به گزارش میزان، علی میلانی در پاسخ به این سوال که مصرف کدام خوراکیها در ایام امتحانات به کاهش استرس کمک میکند؟، گفت: بهتر است در زمان امتحانات هیچکدام از وعدههای اصلی غذایی حذف نشود و برای مدیریت استرس توصیه میشود که حتما از مصرف منابع قندی پرهیز گردد چرا که این مواد غذایی با تغییراتی که در میزان قند خون ایجاد میکنند هم عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار میدهند و هم اینکه مقدار استرس را بالا میبرند.
وی ضمن اشاره به اینکه بهتر است در ایام امتحانات مصرف سبزیجات و حبوبات افزایش یابد چرا که این مواد غذایی میتوانند مواد معدنی، فیبر و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کنند و علاوه بر کمک به کنترل استرس عملکرد مغز را بهبود بخشند، ادامه داد: حتما باید از مصرف مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع خودداری شود چرا که استفاده از این مواد غذایی ضمن ایجاد اختلال در سیستم عملکرد مغز افزایش استرس را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید:
چرا وضعیت شیوع اومیکرون در ایران هنوز بحرانی نشده است؟
این متخصص تغذیه با بیان اینکه چربیهای اشباع در مواد غذایی نظیر شیرینی، شکلات و فست فودها وجود دارند، در پاسخ به این سوال که اگر زمان برگزاری امتحان ظهر و هنگام وعده ناهار بود، توصیه میشود این وعده غذایی قبل از امتحان مصرف گردد یا بعد از آن افزود: مصرف وعده غذایی سنگین در روز امتحان میتواند عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهد و استفاده از غذاهای چرب میتواند سبب خوابآلودگی گردد و از این رو توصیه میشود که نیمی از وعده غذایی قبل از امتحان و نیمی دیگر بعد از آزمون مورد استفاده قرار گیرد و همچنین بهتر است وعده غذایی روز امتحان سبک و حاوی سبزیجات، غلات کامل و حبوبات باشد.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه بهتر است مصرف پروتئینهای حیوانی در روز امتحان کنترل شده باشد و توصیه میشود بیشتر از پروتئینهای گیاهی استفاده گردد، اظهار کرد: استفاده از میان وعدههایی که ارزش غذایی بالایی دارند نظیر خشکبار و میوهها میتوانند جایگزین مناسبی برای وعده غذایی باشند و از این رو میتوان قبل از امتحان از این میان وعدهها استفاده کرد و بعد از امتحان وعده اصلی غذایی مورد استفاده قرار داد تا با مشکل خوابآلودگی حین برگزاری امتحان مواجه نشویم.