به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا؛ سمیه قاسمی طوسی در نشستی با خبرنگاران که روز چهارشنبه در سالن شماره ۲ استانداری مازندران برگزار شد از تدوین سند ارتقای وضعیت زنان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به سیاست های کلی برنامه های توسعه و تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و صحنه های اجتماعی و استیفای حقوق شرعی و قانونی بانوان در همه عرصه ها، با توجه به نقش سازنده آنان در راستای بازنگری قوانین و مقررات اصلاح ساختار اداری تشکیلاتی زنان و خانواده این صنعت تدوین و رونمایی شد.
وی همچنین محورهای مورد بررسی در این سند را ویژگی های عمومی جمعیت، فعالیت و نیروهای انسانی، وضعیت ازدواج، سواد و تحصیلات، وزارت بهداشت و سلامت عنوان کرد و گفت: ورزش، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مشارکت سیاسی و مدنی از موارد دیگر این سند بوده است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران با اشاره به طرح های اجرایی در حوزه فرهنگی اجتماعی گفت: استقلال، تابآوری اجتماعی بانوان، تابآوری ویژه مناطق دارای آسیب اعتیاد، ارتقای مهارت های شغلی زنان روستایی، طرح مهارت های زندگی به سبک زندگی ایرانی اسلامی و طرح ملی گفتوگوی خانواده اجرا شده است.
قاسمی طوسی همچنین با اشاره به برگزاری کنگره ملی لشکر فرشتگان تاریخساز گفت: ۱۷ هزار نفر از زنان سرزمین که در طول دوران انقلاب و دفاع مقدس در عرصه های مختلف به درجه شهادت، جانبازی، آزادی و آزادگی نائل آمدند مقرر شد از این زنان تجلیل به عمل آید.
وی به برگزاری جشنواره ملی شهدای دختر دانش آموز با محوریت استان مازندران اشاره کرد و افزود: فراخوان جهت جمع آوری آثار و دلنوشته های دانش آموزان در مقاطع متوسطه اول و دوم، تشکیل دبیرخانه کنگره هماهنگی به داوران مرتبط و برای بررسی آثار برگزیدگان جشنواره انجام شد؛ لازم به ذکر است که استان مازندران ۵ شهید دختر دانش آموز در شهرهای آمل فریدونکنار و تنکابن دارد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران از اعطای تسهیلات حمایتی ملی و استانی به یک هزار و ۶۳۸ نفر به مبلغ نزدیک به ۵ هزار میلیارد ریال در قالب قرضالحسنه و ۳۰۵ نفر به مبلغ ۹۴ میلیارد ریال در قالب مرابحه جهت حمایت از اشتغال خبر داد و گفت: تفاهم نامهای با اولویت زنان سرپرست خانوار و آسیب پذیر با بانک های قرض الحسنه مهر ایران، رفاه، توسعه تعاون، کارآفرینی امید و ملت انجام شد.
قاسمی همچنین به طرح های نوآورانه دانشجویان دختر اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاه تخصصی کار و مهارت افزایی دانشجویان دختر با همکاری دانشگاه مازندران و جهاد دانشگاهی انجام شد و تفاهم نامه فعالیتهای آموزشی، همایش و جشنواره ها همراه با برپایی نمایشگاه ها حوزه سلامت حقوق کودک از جمله اقدامات دیگر بوده است.
وی با اشاره به کنوانسیون تخصصی حقوق کودک با موضوع حمایت قضایی از کودکان و نوجوانان اظهار کرد: هماهنگی برای برگزاری دوره آموزشی مدرسه حقوق کودک برای ۴۰۰ نفر از معرفی شدگان دستگاههای اجرایی مرتبط به صورت وبیناری با موضوع فلسفه مدرسه حقوق کودک، قوانین در حوزه حقوق کودکان، نظارت بر اجرای قوانین حقوق کودک، جایگزین حبس برای کودکان، جرم شناسی و کودکان بزه دیده و چالشهای صنعت کودکان با حضور اساتید دانشگاه شهید بهشتی، امام صادق تهران و مسئولان قوه قضاییه و وزارت دادگستری برگزار شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران همچنین به پیری جمعیت اشاره کرد و گفت: مازندران در قعر جدول جوانی جمعیت است و عدم اقبال جوانان به ازدواج صرفاً اقتصادی نیست و شرایط کرونایی نیز ازدواج جوانان را تسهیل کرده است و از هزینههای اضافه کاسته است.
قاسمی طوسی با اشاره به اهمیت بکارگیری بانوان در مسئولیتها گفت: سهم بانوان از مدیریت در استان نسبت به سال ۹۴ حدود ۲۰ درصد افزایش داشته و تعداد مدیران کل و معاون استانی نسبت به سال ۹۴ حدود ۵۰ درصد رشد داشته است.